Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σκόραρε και πάλι ο Παπουλής!

Ο Απόλλωνας κέρδισε με 2-0 την ΑΕΛ κι έκανε άλμα τίτλου.

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ-6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

ΑΕΛ-Απόλλων Λεμεσού: 0-2

 

(Παπουλής 57’, Γιούστε 76’)

 

Ο Απόλλωνας γιόρτασε με νίκη κόντρα στην ΑΕΛ τα 64α γενέθλιά του και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Παπουλής και Γιούστε σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή.

 

Κεφάτα μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να είναι πιο επιθετικός και απειλητικός στο πρώτο δεκάλεπτο.

 

Οι ποδοσφαιριστές το Σωφρόνη Αυγουστή φλέρταραν με το 0-1 μόλις το 3′ της αναμέτρησης με τον Μάγκλιτσα να μην μπορεί να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Βοζίνια μετά από κάθετη μπαλιά του Παπουλή.

 

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό και ισοζύγισε την αναμέτρηση και επιχείρησε να φτάσει πρώτη στο γκολ εκμεταλλευόμενοι λάθη στη μεσαία γραμμή με αντεπιθέσεις.

 

Σε μια από αυτές στο 16′ ο Τόρες με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάλε, για να απαντήσει στο 21′ με χλιαρό σουτ ο Ντα Σίλβα εκτός περιοχής απέναντι στον Βοζίνια.

 

Κάπου εκεί οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έδειξαν να επηρεάζονται αρνητικά από την αστοχία τους και αυτό φάνηκε χαρακτηριστικά στην φάση του 28′ όταν ο Βάλε μετά από λάθος συνεννόηση με την αμυντική του γραμμή έκανε ατυχή έξοδο και λίγο έλειψε να δεχθεί το γκολ από τον Μπενίτεθ.

 

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με την ΑΕΛ να μην είναι κυρίαρχη, αλλά σχεδόν σε όλες τις αντεπιθέσεις της να δημιουργεί προβλήματα στον Απόλλωνα.

 

Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, με τον Πέδρο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου να χάνει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για τον Απόλλωνα.

 

Παρόμοιο σκηνικό με το πρώτο μέρος ήταν με την έναρξη του στο β’ μέρος του αγώνα με τον Απόλλωνα να δείχνει να θέλει περισσότερο το γκολ από την ΑΕΛ, η οποία συνέχισε την τακτική των αντεπιθέσεων.

 

Οι δύο προπονητές προέβηκαν σε αρκετές εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, με το παιχνίδι να ανοίγει όσο περνούσε ο χρόνος και τον ρυθμό να ανεβαίνει.

 

Ο γόρδιος δεσμός έσπασε στο 58′ όταν ο Παπουλής με γυριστό σουτ εντός περιοχής μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ έγραψε το 0-1 για τους κυανόλευκους και έδωσε νέα θετική ψυχολογία στον Απόλλωνα.

 

Το γκολ άλλαξε και τις ισορροπίες με τον Απόλλωνα να παίζει με λιγότερο άγχος και την ΑΕΛ να ρισκάρει και να ανοίγεται ψάχνοντας για την ισοφάριση.

 

Ο Απόλλωνας έψαξε και για το δεύτερο γκολ και δεν κλείστηκε στο καβούκι και στα καρέ του, κάτι που πέτυχε στο 78′ με εκπληκτική κεφαλιά του Γιούστε μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο από δεξιά.

 

Το 0-2 ουσιαστικά σκότωσε κάθε προοπτική της ΑΕΛ, με τον Απόλλωνα να κάνει σωστή διαχείριση των υπέρ του δεδομένων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ-6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

Δόξα Κατ.-Ολυμπιακός Λ.: 5-0

 

(Ναρχ 5’, Λουίς Κάρλος 13’, 44’, 66’, Σαντίκ 61’)

 

Δεν του… έφθανε απλά η ήττα, αλλά ήταν και πολύ βαριά. Με… πεντάρα, νίκησε η Δόξα τον Ολυμπιακό, για τον οποίο οι ελπίδες παραμονής υπάρχουν πλέον μόνο στα… μαθηματικά.

 

Εντυπωσιακή η Δόξα, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη φετινή της νίκη (εκτός με Αλκή), νίκησε δικαιότατα φυσικά, έναν υποτονικό Ολυμπιακό που δεν… κατέβηκε στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι όπου θα διεκδικούσε τις έστω και λίγες ελπίδες για την παραμονή του.

 

Ο Κάρλος, σημείωσε τρία γκολ και φυσικά ήταν το πρόσωπο του αγώνα.

 

Όμως το χειροκρότημα, το κέρδισε ο Γκρεμσλ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο 58` (κατάπιε τη γλώσσα του) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button