Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πήρε την τρίτη θέση η Αργεντινή!(vids)

Η «αλμπισελέστε» κέρδισε με 2-1 τη Χιλή στο μικρό τελικό του Copa America και πήρε άτυπη ρεβάνς για τους δύο σερί χαμένους τελικούς.

COPA AMERICA 2019-ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΧΙΛΗ: 2-1

Γήπεδο: Arena Corinthians

H Χιλή έχει γίνει ο κακός δαίμονας της Αργεντινής τα τελευταία χρόνια, καθώς την κέρδισε στους δύο περασμένους τελικούς του Copa America, ωστόσο «αλμπισελέστε» πήρε μια άτυπη εκδίκηση. Η ομάδα του Σκαλόνι κέρδισε τους Χιλιανούς με 2-1 στο μικρό τελικό και πήρε έτσι την 3η θέση του Copa America.

Στο 7ο λεπτό ο Αγουέρο έπιασε ένα όμορφο συρτό σουρ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 13’ ο Μέσι έβγαλε κάθετα στον στράικερ της Σίτι, που απέφυγε και τον Άριας και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Στο 20’ ο Μέσι έκανε το μακρινό σουτ αλλά ο Άριας μπλόκαρε σταθερά και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λο Σέλσο έβγαλε πανέμορφη μπαλιά στον Ντιμπάλα, που πήρε ιδανικά την μπάλα μπροστά, πρόλαβε και την έξοδο του Άριας και πλάσαρε για το 2-0. Η «αλμπισελέστε» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 31’ ο Μέσι έβγαλε νέα μαγική μπαλιά αλλά η προβολή του Ντιμπάλα πέρασε λίγο έξω. Και στο 37ο λεπτό, ο Μέσι και ο Μεδέλ πιάστηκαν στα χέρια με τον ρέφερι να τους αποβάλλει.

Στο 49ο λεπτό η Αργεντινή έχασε τεράστια τετραπλή ευκαιρία με τους Λο Σέλσο, Ντιμπάλα, Παρέδες και Αγουέρο να μην μπορούν να νικήσουν τον Άριας, ενώ στο 55’ ο Πουλγκάρ έκοψε σωτήρια τον Ντιμπάλα. Και στην κόντρα ο Λο Σέλσο έκανε πέναλτι στον Αρανγκίς, ο ρέφερι το έδωσε και ο Βιδάλ μείωσε σε 2-1 από τα 11 μέτρα.

Στο 60’ ο Αρμάνι μπλόκαρε το σουτ του Φερνάντες, ενώ στο 72’ ο Βάργκας από ιδανική θέση, πλασάρε αδύναμα πάνω στον Αργεντινό τερματοφύλακα. Στο 77’ ο Ντι Μαρία έκανε απίστευτη ενέργεια, πέρασε όποιον βγήκε στο διάβα του κι έστρωσε στον Αγουέρο αλλά ο Άριας βγήκε και τον πρόλαβε σωτήρια. Στο 80’ ο Αγουέρο από αριστερά έκανε το πλασέ αλλά αστόχησε με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Οταμέντι, Φόιθ, Ταλιάφικο, Πετσέλα, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Σέλσο (90’ Φούνες Μόρι), Ντιμπάλα (67’ Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο (81’ Σουάρες)

ΧΙΛΗ: Άριας, Χάρα (48’ Μαριπάν), Ίσλα, Μεδέλ, Ντίας, Βιδάλ, Μποσεζούρ, Αρανγκίς (83’ Καστίγιο), Πουλγκάρ, Σάντσες (17’ Φερνάντες), Βάργκας

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button