ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και χαλάζι – Που θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Καταιγίδες και χαλάζι αναμένεται να είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού, τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους από το μεσημέρι του Σαββάτου (2/5) κι έπειτα στην χώρα μας.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με αυτό από το μεσημέρι του Σαββάτου θα επηρεαστούν η δυτική Μακεδονία και βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανώς οι Σποράδες και τις βραδινές ώρες έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία πλησιάζει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αίθριος.

Ειδικότερα:

Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στην Ήπειρο.

Στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο βόρειο Αιγαίο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα χερσαία τμήματα όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button