Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ξεκινάει η Football League!

Ενα άτυπο ρεκόρ που αφορά στην πιό …καθυστερημένη -χρονικά- διοργάνωση της Ευρώπης, διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις το πρωτάθλημα της Football League.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η δεύτερη τη τάξει ελληνική διοργάνωση, ανοίγει τις πύλες της στο τέλος Οκτωβρίου, την ώρα που στην συντριπτική πλειοψηφία της «γηραιάς ηπείρου», τα εθνικά πρωταθλήματα, έχουν διανύσει τουλάχιστον το 1/4 του συνόλου τους.

Καταλυτική για την έναρξη του πρωταθλήματος, ήταν η στάση της Πολιτείας και ειδικότερα του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με ενέργειες του οποίου βρέθηκε «τηλεοπτική στέγη» στην ΕΡΤ-3 για την Football League. Και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας στις περισσότερες ομάδες, η «οικονομική ένεση» από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, αποδείχθηκε καθοριστική για την έναρξη της διοργάνωσης.

Μίας διοργάνωσης, που αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο, με αρκετούς «μνηστήρες» για την επιστροφή στην Super League. Μίας διοργάνωσης, που αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι κατά πάσα …βεβαιότητα, ο πρωταθλητής θα ανέλθει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο δεύτερος στην τελική κατάταξη, θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 13η ομάδα της Super League. Οσον αφορά στον υποβιβασμό, χωρίς …άγχος θα είναι μέχρι και η ομάδα που θα καταλάβει την 10η θέση στην βαθμολογία, καθώς το μέλλον των υπολοίπων έξι, θα καθορισθεί από την εξέλιξη της αναδιάρθρωσης στα εθνικά πρωταθλήματα.

Στην πρώτη γραμμή των επικρατέστερων για επιστροφή στην Super League, βρίσκεται η Παναχαϊκή. Ο Κώστας Κατσουράνης, έχει δημιουργήσει ένα «μοντέλο» που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα, όπως φάνηκε και πέρυσι, μόνο που η αγωνιστική ανωτερότητα του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, έπαιξε ρόλο στην άνοδο. Εφέτος, όλοι στην Πάτρα, θεωρούν πως …ήλθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα.

Ωστόσο, το έργο των Πατρινών δεν θα είναι εύκολο, καθώς κατά κύριο λόγο ο Ηρακλής και δευτερευόντως, η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς, θα επιδιώξουν να αμφισβητήσουν την Παναχαϊκή. Ο «γηραιός» έχει σπουδαία Ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι κινήσεις που έγιναν από τους διοικούντες, μαρτυρούν πως αποκλειστικός στόχος είναι η άνοδος. Παράλληλα, τόσο οι «Φαίακες», όσο και οι Κρήτες, διαθέτουν πολλές παραστάσεις πρωταθλητισμού, αλλά και έντονου ανταγωνισμού από τις θητείες τους στην Super League και είναι ικανοί να κάνουν την υπέρβαση.

Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την παρουσία στο πρωτάθλημα, ακόμη δύο ιστορικών συλλόγων, όπως είναι τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας, που μάλιστα «συγκρούονται» στην πρεμιέρα. Πρόκειται για δύο ομάδες, που είναι ικανές για πολλές «ζημιές» και ανάλογα με την πορεία των ανταγωνιστών, να εκμεταλλευθούν καταστάσεις και να κάνουν την έκπληξη.

Ενας παράγοντας που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλικη του πρωταθλήματος, είναι το γεγονός, ότι μεταξύ των 16 ομάδων, οι τέσσερις και συγκεκριμένα ο Κισσαμικός, ο Ηρόδοτος, ο Εργοτέλης και ο Πλατανιάς, είναι από την Κρήτη.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου
15:00 Σπάρτη-Κισσαμικός
15:00 Τρίκαλα-Δόξα Δράμας ΕΡΤ-3
15:00 Ηρακλής-Ηρόδοτος
16:00 Βόλος ΝΠΣ-ΑΕ Καραϊσκάκης
16:00 Πλατανιάς-Αήττητος Σπάτων

Κυριακή 28 Οκτωβρίου
15:00 Παναχαϊκή-Αιγινιακός ΕΡΤ-3
15:00 Εργοτέλης-Απόλλων Πόντου
15:00 Απόλλων Λάρισας-Κέρκυρα

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button