FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Θανάση!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Θανάσης Καραγκούνης και το LamiaSports του εύχεται χρόνια πολλά μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα.

Σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια γεννήθηκε στη Λαμία, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Θανάσης Καραγκούνης.

Το LamiaSports, θέλοντας να του ευχηθεί χρόνια πολλά και καλή σεζόν με την ομάδα της Λαμίας, του ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα.

Θανάσης Καραγκούνης

Γενικές πληροφορίες:

Ο Θανάσης Καραγκούνης γενήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991 στην πόλη της Λαμίας. Ο Λαμιώτης ποδοσφαιριστής έχει ύψος 1,77 και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ μπορεί και χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια του εξίσου καλά.

Ποδοσφαιρική ζωή:

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, ενώ σε νεαρή ηλικία αγωνίστηκε και στον Ανδρούτσο Γραβιάς.

Μόλις την σεζόν 2008-2009 έκανα την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση φορώντας τη φανέλα του Φωκικού, στη Football League 2, ενώ μετά την εξαιρετική του σεζόν εκεί ο Ατρόμητος τον αγόρασε και τον κατέβασε Αθήνα.

Με την ομάδα από το Περιστέρι, έφτασε σε δύο τελικούς (το 2011 και το 2012), ενώ συνολικά έπαιξε σε 80 ματς και σημείωσε 5 γκολ.

Ο 26χρονος εξτρέμ έγινε αμέσως στόχος αρκετών ομάδων της SuperLeague αλλά και του εξωτερικού, όμως έμεινε στην Ελλάδα μέχρι το 2014.

Το καλοκαίρι του 2014, η Ολλανδική Τσβόλε τον αγόρασε από την ομάδα του Ατρομήτου και από τότε ο Θανάσης αγωνίζεται με τα χρώματά της.

Αν και είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος τον κράτησε έξω για αρκετό καιρό, ο Καραγκούνης κατάφερε να παίξει σε 21 παιχνίδια συνολικά, έχοντας μάλιστα και 1 γκολ.

Όμως, το παράσημο που έχει πάρει από την Ολλανδία και την Τσβόλε, είναι το Κύπελλο που κατέκτησε με την ομάδα του, όταν στον τελικό αντιμετώπισε τον Άγιαξ και τον κέρδισε με 5-1 σκορ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκε το όνομά του για αρκετές ομάδες αλλά ο ίδιος είχε αποφασίσει πως θα επιστρέψει στη Λαμία για να φορέσει (για πρώτη) φορά τη φανέλα του ΠΑΣ.

Έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής και στα 4 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΣ Λαμία, ενώ έχει 2 τελικές προσπάθειες, 3/6 εύστοχα γεμίσματα, 7 εύστοχες πάσες και 171 λεπτά στο ενεργητικό του.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Θανάση Καραγκούνη:

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Θανάση Καραγκούνη στα γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button