Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρωταθλητής 1968-69 ο νεανικός Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας μπήκε την αγωνιστική σεζόν 1968-69 στο γήπεδο για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και τερμάτισαν στην 6η θέση.

Πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Παναθηναϊκός που κατέκτησε το 6ο πρωτάθλημα υπό την ενιαία κατηγορία και 9ο στην Ιστορία του.

Οι «πράσινοι» με προπονητή τον Τάκη Πετρόπουλο τερμάτισαν δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός μετά από τρία χαμένα πρωταθλήματα είχε κάνει ριζική αλλαγή στο ρόστερ του.

Είχαν φύγει τα μεγάλα αστέρια και επένδυσαν σε νέους ποδοσφαιριστές. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Γιώργος Σιδέρης είχε δηλώσει τότε: «Νομίζω πως η ΑΕΚ θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει μία καινούργια και νεανική ομάδα και χωρίς καμία εμπάθεια πιστεύω πως θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει φέτος τον τίτλο».

Ο Παναθηναϊκός, όμως, παρουσίασε μία αξιόμαχη ομάδα και την 20η αγωνιστική ήταν δύο βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το πρωτάθλημα 7 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η χρονιά αυτή σημαδεύτηκε από ένα ρεκόρ! ΑΕ Λεμεσού που τερμάτισε φυσικά τελευταίος, δέχτηκε 125 γκολ, ρεκόρ που δεν έχει σπάει μέχρι στιγμής!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρονιά 1968-69 έχει μείνει στην Ιστορία για τον τελικό του Κυπέλλου. Οι  «αιώνιοι» μετά από δύο ισόπαλα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο με στρίψιμο νομίσματος!

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Γιώργος Σιδέρης (Ολυμπιακός) με 35 γκολ και ακολούθησε ο Γιώργος Δέδες (Πανιώνιος) με 25.

Εκτός από την ΑΕ Λεμεσού υποβιβάστηκαν Χαλκίδα και Τρίκαλα

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button