Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ένας χρόνος χωρίς τον Ξενιτίδη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον «χαμό» του Γιώργου Ξενίδη. Ο άλλοτε αρχηγός του Ηρακλή «έφυγε» πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 45 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ήταν 3 Ιουνίου 2019, όταν μαθεύτηκε στον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο η θλίψη του θανάτου του Γιώργου Ξενίδη.

Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός, τα ξημερώματα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγη ώρα αργότερα, «προδόθηκε» από την καρδιά του, παθαίνοντας ανακοπή.

Ο αδόκητος χαμός του συγκλόνισε ολόκληρο το σύλλογο του Ηρακλή που είχε αγωνιστεί από το 1994 έως το 2001, όντας και αρχηγός της ομάδας. Ο Γιώργος είχε φορέσει και την φανέλα της ΑΕΚ για ένα εξάμηνο το 2002 με την οποία είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Την διετία 2004 – 2006 αγωνίστηκε στην Κύπρο με την φανέλα της Ανόρθωσης, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2005.

Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού Νίκαιας, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια κλείνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Γιώργος Ξενίδης αγωνίστηκε συνολικά σε 226 αγώνες Α΄ Εθνικής.

Σημείωσε 21 γκολ στην κατηγορία σε 10 διαφορετικές ομάδες, τα περισσότερα στον Ιωνικό, τρία στον αριθμό. Κατάφερε επίσης να σκοράρει και δύο φορές απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έπαιξε σε 22 παιχνίδια στις ευρωπαϊκά διοργανώσεις (ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ, Τσάμπιονς Λιγκ) και 65 συμμετοχές με τέσσερα γκολ σε Κύπελλο Ελλάδας και Κύπρου.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button