Άλλα αθλήματα

Σοκ στη Φεράρι! / Pole position και πάλι για Χάμιλτον!

Από το κακό στο χειρότερο η Φεράρι...

Η Σκουντερία έκανε και πάλι το «θαύμα» της, καθώς Φέτελ και Λεκλέρκ βγήκαν… οφ με το ίδιο μηχανικό πρόβλημα, και άφησαν τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει περίπατο στις κατατακτήριες της Γερμανίας. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Μπότας.

Αγιασμός. Ή, ακόμα καλύτερα, έναν ωραίο, πατροπαράδοτο εξορκισμό- από εκείνους που διώχνουν τον… δαίμονα και σε αφήνουν να συνεχίσεις την ζωή σου. Βέβαια, υπάρχει και η τακτική του «Ηλία, ρίχ’ το!», που σημαίνει ότι απλά μπορείς να «ξηλώσεις» και πάλι όσο σου το επιτελείο.

Κάτι, πάντως, πρέπει να κάνει η Φεράρι. Η Σκουντερία έδειχνε από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασεκυής αρκετά δυνατή και ικανή να παλέψει για τις 2 πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες του Σαββάτου, όμως γι’ ακόμα μία φορά την κρίσιμη στιγμή τα έκανε μεγαλοπρεπώς μαντάρα: Φέτελ (στο Q1) και Λεκλέρκ (μετά το τέλος του Q2) αντιμετώπισαν και οι δύο το ίδιο μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παλέψουν για τον καλύτερο χρόνο- το αντίθετο, ο Γερμανός δεν έκανε καν γύρο και ο Μονεγάσκος δεν έτρεξε καθόλου στο Q3.

Κάπως έτσι, ο δρόμος για το P1 άνοιξε διάπλατα στον (αλάνθαστο, υπέροχο, εκπληκτικό και το 2019) Χάμιλτον, με τον Βρετανό να παίρνει δια περιπάτου την pole, αφήνοντας πίσω του τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κατάφερε να φτάσει στην πρώτη σειρά εκκίνησης, αφήνοντας τρίτο και σχεδόν καταϊδρωμένο τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εσχάτως είναι μια ταχέως κινούμενη τραγωδία.

Ο, σπουδαίος σήμερα, Γκασλί ήρθε 4ος, με τον αειθαλή Ράικονεν να «γράφει» τον 5ο χρόνο και τους Γκροζιάν, Σάινθ, Πέρεζ, Χούλκενμπερκ και Λεκλέρκ (μένει να φανεί αν θα χρειαστεί αλλαγές ο κινητήρας του και θα «φάει» ποινή, πέφτοντας πιο πίσω) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, και όσο η Φεράρι συνεχίζει τ’ αυτογκόλ, ο Χάμιλτον οδεύει αύριο (16.10 η εκκίνηση) σε ακόμα μία νίκη, αγκαλιάζοντας ολοένα και περισσότερο τον 6ο του προσωπικό τίτλο.

Ο τύπος είναι εμφανώς δαιμονισμένος.

Αλήθεια, μήπως να σκεφτόντουσαν σοβαρά οι Ιταλοί εκείνον τον εξορκισμό;

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button