Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τίτλοι τέλους για τον θέοτρελο Πατρίς Εβρά!(vid)

Ο 38χρονος Γάλλος μπακ αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα...

Ο 38χρονος Γάλλος μπακ αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα…

Με δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο Πατρίς Εβρά ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, σε ηλικία 38 ετών.

Χωρίς ομάδα, από τον Μάιο του 2018, ο Γάλλος διεθνής μπακ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχοντας καταγράψει μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ο Εβρά το πέρασε στο “Ολντ Τράφορντ”. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Premier League, 4 Comunity Shield, 3 League Cup, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2008, στον αγγλικό τελικό της Μόσχας και πανηγύρισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Έχει επίσης τρία πρωταθλήματα Serie A και δυο Coppa Italia από το πέρασμά του από τη Γιουβέντους, όπως επίσης κι ένα Supercoppa, ενώ, από το ποδόσφαιρο της πατρίδας του έχει να θυμάται ένα Coupe de la Ligue.

Μονακό, Νις, Μαρσέιγ, Μόντσα και Γουέστ Χαμ ήταν οι ομάδες που επίσης απόλαυσαν τις υπηρεσίες του, με τελευταίο του σταθμό της Μασσαλία, όπου και είχε τιμωρηθεί για κλωτσιά σε οπαδό πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Στην δήλωσή του, ο Εβρά σημειώνει τα εξής: “Η ποδοσφαιρική μου καριέρα έχει τελειώσει επίσημα πλέον… Έχω ξεκινήσει τα σεμινάρια για το δίπλωμα UEFA B Licence από το 2013 και ελπίζω πλέον να καταφέρω να τα τελειώσω. Θέλω να πιστεύω ότι σε 1,5 χρόνο από τώρα θα μπορώ να βρεθώ σε πάγκο ομάδας, όπως το είχε πει και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. ‘Δυο απ’ τα παιδιά μου θα γίνουν προπονητές υψηλού επιπέδου’ είχε αναφέρει, οπότε είναι ο Γκιγκς και… εγώ”

Διαβάστε επίσης

Back to top button