Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τέλος σε τρία αρνητικά σερί της ΑΕΚ έβαλε ο Μάνταλος

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γκολ του Πέτρου Μάνταλου, με το οποίο η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γκολ του Πέτρου Μάνταλου, με το οποίο η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Το συγκεκριμένο τέρμα του αρχηγού της «Ένωσης» έβαλε τέλος σε μία σειρά από αρνητικά σερί για την ομάδα του. Πρώτα από όλα ο διεθνής άσος σκόραρε για πρώτη φορά με την «κιτρινόμαυρη» σε ντέρμπι με το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, μετά από 15 «άσφαιρες» συμμετοχές απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατάφερε να βρει δίχτυα και να σκοράρει ξανά μετά τις 13 Απριλίου, από την εποχή που ήταν παίκτης της Ξάνθης

Ο Μάνταλος είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από την πρώτη φετινή συμμετοχή του, στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού με 2-0 στο Αγρίνιο με 2-0, στις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Την ίδια στιγμή, μπήκε τέλος στην αρνητική παράδοση της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Η προηγούμενη νίκη της «Ένωσης», σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν πριν από είκοσι χρόνια και δύο μέρες: στις 7 Μαΐου 2001, πάλι με 1-0 και σκόρερ τον Ντέμη Νικολαΐδη. Από τότε ο «Δικέφαλος» είχε 5 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 12 αγώνες, ενώ είχε και μία νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2005 (με σκορ 3-1).

Παράλληλα, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά σε ντέρμπι μετά από 16 αγώνες. Η προηγούμενη ήταν και πάλι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ για τα περσινά πλέι οφ στο ΟΑΚΑ (12/7/2020), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν 6 ισοπαλίες και 10 ήττες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να νικήσουν σε ντέρμπι από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν είχαν επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με γκολ του Αραούχο.

Διαβάστε επίσης

Back to top button