Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το Preview της 21ης αγωνιστικής της Superleague (3η ημέρα)

Δεν παίζει μόνο ο ΠΑΣ Λαμία σήμερα, καθώς αγωνιστική δράση θα έχουμε και στη Ριζούπολη.

Δύο παιχνίδια έχει σήμερα το μενού της 21ης αγωνιστικής της Superleague.

Από τη μια ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Λαμία στις 19:30 ενώ ο Απόλλων Σμύρνης θα παίξει εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ.

Πιο αναλυτικά:

ΟΦΗ – ΠΑΣ Λαμία 

Πολύ κρίσιμο θεωρείται πλέον για τον ΟΦΗ το παιχνίδι με τη Λαμία. Η ομάδα της Κρήτης κερδίζει δύσκολα και η βαθμολογική της θέση έχει χειροτερέψει μετά τις επιτυχίες του ΠΑΣ, αλλά και την βαθμολογική προσέγγιση του Λεβαδειακού.

Μπορεί να είναι αήττητος σε πέντε παιχνίδια στην έδρα του, όμως ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κερδίσει Ατρόμητο και Ξάνθη στα δύο τελευταία. Είναι τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ έχει κερδίσει ένα στα επτά τελευταία.

Ερωτηματικό είναι το έργο που θα παρουσιάσει ο Χάιμε Βέρα, καθώς το ντεμπούτο του με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν ικανοποιητικό σαν αποτέλεσμα, αλλά πολύ πρόωρο για ουσιαστική συμμετοχή του και συμπεράσματα.

Η Λαμία έδειξε για μια ακόμα φορά τη βελτίωσή της, καθώς πήρε βαθμό στην Ξάνθη. Αν δεν είχε την ήττα από τον Παναιτωλικό θα λέγαμε ότι από το Γενάρη κάνει πορεία… τίτλου!

Έχει να κάνει νίκη εκτός έδρας από τον Οκτώβριο, όταν πέρασε από τη Λάρισα. Από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, αλλά με πολύ δύσκολες έδρες να έχει επισκεφτεί.

Οι δύο ομάδες για πρώτη φορά βρίσκονται μαζί στη μεγάλη κατηγορία. Οπότε η ιστορία τους περιορίζεται στην ισοπαλία της Λαμίας στον πρώτο γύρο.

Πριν από δύο χρόνια έπαιξαν για τη Φούτμπολ Λιγκ στο Ηράκλειο και η Λαμία επικράτησε με 2-1 (59’ σουτ Βουό – 65’ σουτ Ντουρμισάι, 73’ κεφαλιά Όμο).

Η ήττα κόστισε στο Νίκο Νιόπλια τη θέση του στον πάγκο του ΟΦΗ, η Λαμία πανηγύρισε στο τέλος την άνοδο, ενώ ο ΟΦΗ τερμάτισε τέταρτος και χρειάστηκε να περιμένει ένα ακόμα χρόνο.

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 16.00

Λαμία – ΟΦΗ 1-1

(80’ πέναλτι Μπαράλες – 62’ σουτ Νέιρα)

 

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ

Δεν τον σταμάτησε κανένας ως τώρα… Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό, άνοιξε τη διαφορά τους σε εννέα βαθμούς και θέλει επτά νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια, για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ ήδη καλοβλέπει και το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, που είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία που έχει τερματίσει σεζόν αήττητη.

Βέβαια έχει δρόμο ακόμα και αρκετά δύσκολα παιχνίδια για την ομάδα ης Θεσσαλονίκης.

Ότι βαθμούς έχει χάσει ο ΠΑΟΚ τους έχει χάσει στην Αθήνα, στις δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΑΕΚ, όπου μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ.

Άλλωστε ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρωτάθλημα έχει βρεθεί πίσω στο σκορ μόνο σε δύο αγώνες, με Άρη και ΟΦΗ, και μόνο για 50 λεπτά!

Ο Απόλλων προέρχεται από μια απρόσμενη νίκη στη Νέα Σμύρνη, την πρώτη του εκτός έδρας και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει επτά νίκες για να πάρει το πρωτάθλημα, κάτι ανάλογο θέλει και ο Απόλλων για να σωθεί!

Μετά τον ΠΑΟΚ παίζει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οπότε το έργο του γίνεται πολύ δύσκολο. Ωστόσο στο γήπεδο θα επιχειρήσει να πάρει ό,τι μπορεί.

Είναι το 80ο παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική. Η Ριζούπολη ήταν παραδοσιακά δύσκολη έδρα και για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στην δεκαετία ‘85-’95, όπου ο ΠΑΟΚ σε εννέα επισκέψεις του γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Από τότε όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει σε επτά επισκέψεις, κάνοντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Ανεξάρτητα έδρας ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τον Απόλλωνα για 15 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα ήταν στις 10 Μαϊου 1995, σε εκείνο το εκπληκτικό φινάλε εξόδου στην Ευρώπη. Είχε επικρατήσει με 2-1 (36’ κεφαλιά Ιωάννου, 60’ πέναλτι Μπάρνιακ – 32’ κεφαλιά Αλεξίου).

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή πάντως και τα δύο παιχνίδια στην Ριζούπολη ήταν ισόπαλα. 3-3 τον Μάρτιο του 2014 και 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 22

Ισοπαλίες: 19

Νίκες ΠΑΟΚ: 38

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 20

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Τον πρώτο γύρο

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 18.15

ΠΑΟΚ – Απόλλων 2-0

(16’ σουτ Μαουρίσιο, 89’ κεφαλιά Κρέσπο)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button