Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Καλεντάρι Super League: Ορατό το ενδεχόμενο για… boxing day!

Με τουλάχιστον μία αγωνιστική «πίσω», ο προγραμματισμός της Super League γίνεται άνω-κάτω αφού δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες.

Με τουλάχιστον μία αγωνιστική «πίσω», ο προγραμματισμός της Super League γίνεται άνω-κάτω αφού δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες.

Επειδή όλοι θέλουμε να προχωρήσουν οι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη και παράλληλα υπάρχει εκκρεμότητα και με το Κύπελλο, αυτή τη στιγμή η μοναδική 100% διαθέσιμη ημερομηνία είναι η 28η Δεκεμβρίου!

Χωρίς πρωτάθλημα της Super League θα κυλήσουν, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, οι επόμενες ημέρες, μετά την απόφαση των διαιτητών να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα, δηλαδή να προχωρήσουν ουσιαστικά σε αποχή.

Ετσι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος – βάσει ΚΑΠ η κατηγορία θα αρχίσει από την 14η αγωνιστική – και στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» ώστε να διαμορφωθεί άρτια το καλεντάρι του 2024.

Με γνώμονα τον αρχικό προγραμματισμό θα είχαμε δράση το τριήμερο 9-10-11 Δεκεμβρίου, μετά στις 16-17-18/12 και η αυλαία του 2023 θα έπεφτε στις 20 και 21 του μηνός. Ετσι όλοι θα έλεγαν… «καλές γιορτές» και θα ανανέωναν το ραντεβού τους για τα μέσα της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους.

Πλέον όμως πάμε μία αγωνιστική «πίσω» και αυτή θα πρέπει να «σφηνωθεί» κάπου μεσοβδόμαδα στα όσα έχουν ήδη εξαγγελθεί, ενώ την ίδια στιγμή ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το πότε θα επιστρέψουν στη δράση οι διαιτητές. Συν τοις άλλοις υπάρχει εκκρεμότητα και με το πότε θα γίνουν ορισμένα ματς Κυπέλλου, καθώς ο θεσμός πήγε επίσης «πίσω» μετά την μετάθεση των πρώτων αγώνων των ζευγαριών ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός και ΑΕΚΑρης.

Τα συγκεκριμένα ντέρμπι δεν έγιναν αυτή την εβδομάδα αλλά μετατέθηκαν για τις 10 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς για μία εβδομάδα μετά, μαζί με των άλλων έξι αγώνων της φάσης των «16». Αυτόματα ναι μεν για το Κύπελλο υπάρχουν στο 2024 πέντε δεσμευμένα «μεσοβδόμαδα» και το ΣΚ του τελικού, όμως για να συμπληρωθεί το παζλ χρειάζονται έξι, plus φυσικά τον τελικό. Ποια είναι αυτά; Οι πρώτοι αγώνες των άνωθεν, ζευγαριών, οι οκτώ ρεβάνς των «16» που θα γίνουν «κολλητά», οι δύο προημιτελικοί, οι ισάριθμοι ημιτελικοί και ο τελικός. Το σύνολο επτά!

Πάμε τώρα να δούμε τα κενά που υπάρχουν στο καλεντάρι που έχει καταρτιστεί, μέχρι και τις 18 Μαΐου, οπότε και έχει προγραμματιστεί ο τελικός του Κυπέλλου που είναι πάντα το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Προσέξτε, πάμε με γνώμονα τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ, εφόσον όμως αλλάξουν στο μέλλον τότε θα ισχύουν νέα δεδομένα. Επιστρέφουμε στο θέμα μας.

Ψάχνουμε λοιπόν ένα «μεσοβδόμαδο» για το Κύπελλο, στα τέσσερα «κενά» που υπάρχουν (δείτε γράφημα παρακάτω)! Σε αυτά όμως δεν έχουν υπολογιστεί τυχόν ευρωπαϊκές πορείες των εκπροσώπων μας, αλλά μίνιμουμ τα παιχνίδια των «16» στο Conference League, όπου ήδη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπως και τα play-offs της διοργάνωσης όπου ΑΕΚΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, κατά αλφαβητική σειρά, συγκεντρώνουν πάρα πολλές πιθανότητες να συμμετάσχουν. Μακάρι να είναι και οι τρεις σε αυτά και φυσικά ευχή όλων μας είναι άπαντες να προχωρήσουν στο τουρνουά όσο πιο μακριά γίνεται. Η φάση των «8» έχει προγραμματιστεί για τις 11 και 18 Απριλίου, εκείνη των «4» για τις 2 και 9 Μαΐου και ο τελικός για τις 29/5. Το καλύτερο για την Ελλάδα θα είναι να μας απασχολούν με τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και λόγω αυτού είναι αδύνατον να οριστούν/προγραμματιστούν από τώρα για τότε αναμετρήσεις της Super League ή του Κυπέλλου.

Οπως θα δείτε παρακάτω στον πίνακα τοποθετήσαμε και το κενό για τις Εθνικές Ομάδες όπου και εκεί θα είμαστε φουλ με τη «γαλανόλευκη» ώστε να προκριθεί στο EURO 2024 μέσω των play-offs του Nations League και τι μένει ως 100% «ελεύθερη ημερομηνία»; Ενα κενό μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ώστε να μπει εκεί ή η αγωνιστική που δεν θα γίνει το ερχόμενο ΣΚΔ ή τα παιχνίδια του Κυπέλλου που δεν έχουν υπολογιστεί. Αυτόματα… δεν βγαίνει!

Υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει μόνο μία λύση, τουλάχιστον «εύκολη», ώστε να μην υπάρξει παράταση της σεζόν. Στην περίπτωση που η Super League αρχίσει την επόμενη εβδομάδα να γίνει «σφήνα» μία αγωνιστική μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, π.χ. 28/12 κάτι σαν boxing day. Ακόμη και να δούμε μακροπρόθεσμα και να οριστεί δράση για τα play-offs και τα play-outs την Τετάρτη μετά το Πάσχα πρέπει να υπάρχει η υποσημείωση πως δεν θα έχουμε εκπρόσωπο στα ημιτελικά του Conference League. Αντίθετα δηλαδή με το ιδανικό σενάριο για τη χώρα μας που «λέει» και οι τέσσερις ομάδες μας να φτάσουν ως εκεί και φυσικά δεν μπορούν να «κλειδώσουν» για τότε παιχνίδια χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Μία άλλη προοπτική είναι πως γνώμονα ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα παραμείνει στις 18 Μαΐου, να γίνουν οι ρεβάνς των ημιτελικών στις 15 του μηνός και μετά την ολοκλήρωση των play-offs και των play-outs, η οποία μάλλον και δεν είναι τόσο… ενδεδειγμένη/νορμάλ.

Για την ιστορία φυσικά και μπορεί να πάει… πίσω ο τελικός, αλλά ας έχουμε κατά νου πως το επόμενο καλοκαίρι οι ομάδες μας στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από πολύ νωρίτερα τις υποχρεώσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης, οπότε και προκύπτει άλλο, εύλογο ζήτημα.

..
*Στη στήλη «Προγραμματισμένοι Αγώνες» βάλαμε στην αριστερή πλευρά και πριν την «-» τα παιχνίδια που θα γίνουν σε κάποιες «καθημερινές» και δεξιά όσα έχουν υπολογιστεί να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button