Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το… ξεκάθαρο πρόγραμμα της Super League

Το προεδρείο της Λίγκας έχει βάλει κάτω εδώ και μέρες ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα με συγκεκριμένα χρονικά όρια, τα οποία και συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Η σημερινή (Δευτέρα 18/05) ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη νέα τηλεδιάσκεψη τους τα μέλη της Super League, για πρόταση (προς την κυβέρνηση και της υγειονομικές αρχές) «επανεκκίνησης» των πλέι-οφ και πλέι-άουτ το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, άνοιξε τον τελευταίο κύκλο για την ολοκληρωτική επιστροφή των ελληνικών ομάδων στα γήπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός των ορίων που έχει θέσει η UEFA, η αγωνιστική περίοδος 2019/20.

Το προεδρείο της Λίγκας έχει βάλει κάτω εδώ και μέρες ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα με συγκεκριμένα χρονικά όρια, τα οποία και συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης:

Έναρξη των παιχνιδιών στο διήμερο 6-7 Ιουνίου και ολοκλήρωση των πλέι-φ έως την Κυριακή 19 Ιουλίου. Ήτοι μέσα σε 6 εβδομάδες να γίνουν όλα τα ματς, προσφέροντας 13 διαφορετικές «πιθανές» ημερομηνίες για να ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές των πλέι-οφ με έναν σταθερό… ρυθμό (Σαββατοκύριακο-Τετάρτη-Σαββατοκύριακο).

Προσφέροντας αντίστοιχα «ευελιξία» κι ένα χρονικό «μαξιλαράκι» για να γίνει πιο μετά ένα παιχνίδι ή μια αγωνιστική, σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορονοϊού, που θα πρέπει να κρατήσει σε καραντίνα (μίνιμουμ) 5 ημερών κάθε ομάδα.

Η UEFA έχει προσφέρει επίσης ένα περιθώριο προς όλες τις ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις τους έως τις 2 Αυγούστου. Άρα σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχουν κι άλλες δύο εβδομάδες ως «ζώνη ασφαλείας» για παν… ενδεχόμενο.

Από εκεί και πέρα μέσα στις επόμενες ημέρες, η Super League θα στείλει προς έγκριση από τον ΕΟΔΥ και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του υφυπουργείου Αθλητισμού και το «πρωτόκολλο αγώνων», το οποίο είναι προαπαιτούμενο από τις αρχές, για να ξεκινήσει η διαδικασία των αγώνων.

Επίσης, η Λίγκα σε συνεννόηση με την ΕΠΟ, έχει κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό και για το Κύπελλο Ελλάδος και το πότε θα διεξαχθούν οι δύο ρεβάνς των ημιτελικών (Άρης-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ), αλλά και ο τελικός. Στο πλάνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο… τραπέζι, η πρόβλεψη είναι να γίνουν και τα τρία ματς μετά την 19η Ιουλίου.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την κλήρωση των πλέι-άουτ (7 αγωνιστικές ανά εβδομάδα) και το αν θα χρειαστεί εντέλει να γίνει νέο κλήρωση για τα πλέι-οφ, προκειμένου να «μαζευτούν»/περιοριστούν οι μετακινήσεις των ομάδων, θα ξεκαθαρίσουν στην επόμενη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει είτε την προσεχή Παρασκευή (22/05), είτε την άλλη Δευτέρα (25/05).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button