ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός… στο μικροσκόπιο του LamiaSports!(pics)

Η ημέρα της πρεμιέρας του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague 1 πλησιάζει και το LamiaSports κάνει τη δική του πρεμιέρα στα pre game αφιερώματα.

Η ημέρα της πρεμιέρας του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague 1 πλησιάζει και το LamiaSports κάνει τη δική του πρεμιέρα στα pre game αφιερώματα.

Το Σάββατο 24/8 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί στις 19:00 τον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη πρεμιέρα για την SuperLeague 1.

Οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετές συναντήσεις εκτός από το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος με τη Λαμία να φεύγει σχεδόν πάντα χαρούμενη.

Τώρα όμως, μιλάμε για μία πρεμιέρα όπου οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες 100% και θα «κρύβει» σίγουρα κινδύνους που πρέπει να αποφύγει η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου.

Πρεμιέρα όμως κάνει σήμερα και το LamiaSports, το οποίο στο πλαίσιο του αγώνα του ΠΑΣ Λαμία με τον Παναθηναϊκό, αρχίζει τα pre game αφιερώματα.

Όπως κάνουμε τα δύο τελευταία χρόνια εδώ στο «LS», πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΣ θα έχουμε διάφορα αφιερώματα στον εκάστοτε αντίπαλο της «κυανόλευκης» ομάδας. Θα αναλύουμε το ρόστερ του, θα συγκρίνουμε τα «αστέρια» των δύο ομάδων, θα βλέπουμε τις ποδοσφαιρικές αξίες των παικτών αλλά θα ρίχνουμε και μία ματιά στην προϊστορία και στις στοιχηματικές αποδόσεις του αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός στο μικροσκόπιο του LamiaSports!

Σήμερα, θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά την ομάδα του Παναθηναϊκού, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Λαμία.

Θα δούμε αρχικά το ρόστερ, από ποιους αποτελείτε, ενώ έπειτα θα ρίξουμε μία ματιά στον προπονητή της ομάδας, το «market value» των παικτών, το αστέρι της ομάδας αλλά και το σύστημα που επιλέγει ο τεχνικός των «πρασίνων».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 2019-2020:

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή αποτελείτε από 37 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται και για νεαρούς αλλά και για ενήλικους ποδοσφαιριστές.

Οι «πράσινοι» έχουν 4 τερματοφύλακες, 5 μπακ (αριστερά-δεξιά), 9 κεντρικούς αμυντικούς, 4 αμυντικά χαφ, 8 εξτρέμ (αριστερά-δεξιά) και 5 σέντερ φορ.

Πάμε να τους δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Τέσσερις τερματοφύλακες: Σωκράτης Διούδης, Κώστας Κότσαρης, Βασίλης Ξενόπουλος, Νίκος Χριστογεώργος.

Αμυντικοί: Ματίας Γιόχανσον, Εμάνουελ Ινσούα, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Βαγγέλης Οικονόμου

Κώστας Αποστολάκης, Βαγγέλης Θεοχάρης, Φάνης Μαυρομάτης, Ζοάο Νούνες

Επαμεινώνδας Παντελάκης, Αχιλλέας Πούγγουρας, Γιώργος Βαγιαννίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλόπουλος

Μέσοι: Γιοάν Μολό, Πασχάλης Στάικος, Χρήστος Δώνης

Γκιάς Ζαχίντ, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Μπουζούκης

Δημήτρης Κουρμπέλης, Φάνης Τζανδάρης, Δημήτρης Κολοβός, Πάνος Αρμενάκας, Ούφε Μπεκ.

Επιθετικοί: Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Σερπέζης, Φεντερίκο Μακέντα

Νίκος Βέργος, Χρήστος Σέχου, Κρίστιαν Κόναν, Αργύρης Καμπετσής.

Στο ρόστερ που βλέπετε πιο πάνω, μόνο οι οχτώ ποδοσφαιριστές είναι ξένοι και όλοι οι υπόλοιποι είναι Έλληνες.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Δώνης γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1969 στο Χερμπορνζελμπαχ της Γερμανίας. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού από την ομάδα Νέων (δόθηκε δανεικός σε Αθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα) ενώ με την πρώτη ομάδα του Τριφυλλιού σημείωσε μεγάλες επιτυχίες τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 1996 έπαιξε στην αγγλική Μπλάκμπερν. Επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ προτού ξαναφύγει στην Αγγλία για λογαριασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και της Χάντερσφιλντ. Ασφαλώς υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ανδρών.

Ως προπονητής η καριέρα του είναι αρκετά πλούσια αφού ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να κάθεται στην πρώτη θέση του πάγκου. Αρχή έκανε σε ηλικία 33 ετών από τον Ηλυσιακό της Δ’ Εθνικής, τον οποίο ανέβασε δύο κατηγορίες σε ισάριθμες σεζόν.

Ακολούθησε το 2004 η πρόσληψή του στην ΑΕΛ την οποία όχι μόνο επανέφερε στην Α’ Εθνική αλλά την οδήγησε σε ευρωπαϊκή συμμετοχή και σε κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη Λάρισα έμεινε τέσσερα χρόνια προτού μετακομίσει στην ΑΕΚ αλλά για λίγους μήνες. Το 2009 ανέλαβε τον Ατρόμητο όπου παρέμεινε μια τριετία με καλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2012 πήγε στον ΠΑΟΚ αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν λίγο πριν το τέλος της σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2013 πήγε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το χειμώνα του 2015 πήγε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ, ενώ το καλοκαίρι του 2016 πήγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Αλ Σαρτζά. Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ.

Οι βοηθοί του Δώνη:

Μάκης Αγγελίνας – Βοηθός προπονητή

Μίοντραγκ Μένταν – Βοηθός προπονητή

Γιώργος Γεωργιάδης – Βοηθός προπονητή

Γρηγόρης Γεωργίτσας – Προπονητής φυσικής κατάστασης

Παναγιώτης Μαλιαρίτσης – Προπονητής τερματοφυλάκων

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ!

Χωρίς καμία αμφιβολία, το «αστέρι» του Παναθηναϊκού αλλά και ο αρχηγός της ομάδας είναι ο 26χρονος αμυντικός χαφ, Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο ποδοσφαιριστής από την Τρίπολη, από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό έδειξε πως θα αφήσει τη δική του ιστορία στη ομάδα.

Αγωνίζεται στην «πράσινη» ομάδα από τη σεζόν 2016-2017 και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 71 συμμετοχές με τον ΠΑΟ και έχει σημειώσει και 2 γκολ.

Πιο αναλυτικά η καριέρα του:

 ΣεζόνΣύλλογοςΣυμμετοχέςΓκολ
 2011-12Αστέρας Τρίπολης15
 2012-13Αστέρας Τρίπολης20
 2013-14Αστέρας Τρίπολης18
 2014-15Αστέρας Τρίπολης262
 2015-16Αστέρας Τρίπολης20
 2016-17 ΑΑστέρας Τρίπολης4
 2016-17 ΒΠαναθηναϊκός19
 2017-18Παναθηναϊκός23
 2018-19Παναθηναϊκός252

ΤΟ MARKET VALUE ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

Εφτά παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αυτή την στιγμή και σύμφωνα με το transfermarkt, από 1 εκατ. € και πάνω!

Ας το πάρουμε όμως από κάτω προς πάνω. Ο Ματίας Γιόχανσον στα 27 του χρόνια έχει αξία 1 εκατ.€. Ο Γιοάν Μολό, ο οποίος φέτος ήρθε στον ΠΑΟ, έχει αξία 1,25 εκατ.€.

Έπειτα, έρχεται ένας 21χρονος ποδοσφαιριστής και αυτός είναι ο Γιάννης Μπουζούκης ο οποίος η ποδοσφαιρική του αξία βρίσκεται στο 1,25εκατ.€. Την ίδια τιμή έχει και ο Εμάνουελ Ινσούα, ο αριστερός μπακ της ομάδας.

Με τιμή 1,50εκατ. € τρίτος στην λίστα είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος και αυτός είναι αρκετά μικρός, μόλις 22 ετών.

Στην κορυφή της λίστας, βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αξία 2 εκατ. €. Πρώτος είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ενώ δεύτερος είναι ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ο Γκιάς Ζαχίντ.

 

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα φετινά φιλικά του Παναθηναϊκού μπορούμε να πούμε πως είχαν κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο.

Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε δύσκολες και πολύ καλές ομάδες και κατάφερε να πάρει σημαντικές φιλικές νίκες.

Πιο αναλυτικά:

17/08/2019 – 20:30

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 3 – 0 

10/08/2019 – 20:00

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 – 2

03/08/2019 – 21:00

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 – 1 

29/07/2019 – 21:00

ΜΠΡΕΝΤΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 – 0 

27/07/2019 – 16:00

ΦΕΝΛΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 – 1

22/07/2019 – 20:00

ΑΓΙΑΞ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 – 2

20/07/2019 – 17:45

ΜΠΙΡΣΧΟΤ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 – 1

17/07/2019 – 21:00

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 – 3 

 

Το σύστημα το οποίο χρησιμοποίησε ο Δώνης στα φιλικά του Παναθηναϊκού είναι το ίδιο με το οποίο έπαιζε πέρυσι η ομάδα, δηλαδή το 4-2-3-1.]

Στα περισσότερα παιχνίδια, είδαμε τους Διούδη στο τέρμα, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Πούγγουρας και ο Κολοβέτσιος, ενώ στο κέντρο ήταν ο Δώνης με τον Ζαχίντ ενώ αριστερά ήταν ο Κολοβός και δεξιά ο Χατζηγιοβάνης. Στο κέντρο της επίθεσης ήταν και θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Φεντερίκο Μακέντα.

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button