ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η καλά δουλεμένη Λαμία και τα σεντερφορίσια γκολ του Τουράμ!

Από τη μία ο ΠΑΣ Λαμία γεύεται τους καρπούς της δουλειάς που έχουν ρίξει οι ποδοσφαιριστές του και από την άλλη τα σεντερφορίσια γκολ του Τουράμ "τρελένουν" τον κόσμο.

Από τη μία ο ΠΑΣ Λαμία γεύεται τους καρπούς της δουλειάς που έχουν ρίξει οι ποδοσφαιριστές του και από την άλλη τα σεντερφορίσια γκολ του Τουράμ “τρελένουν” τον κόσμο.

Η Λαμία στάθηκε όρθια στο Κλεάνθης Βικελίδης παίρνοντας την ισοπαλία από τον Άρη, με τον Ροτζέριο Τουράμ να κάνει τη δουλειά του στην κορυφή και τον Άκη Μάντζιο να έχει αλλάξει ριζικά το κλίμα στην ομάδα.

Η δουλειά στην προπόνηση και η έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι με τον Μάντζιο βγαίνει στο γήπεδο και αυτό φάνηκε στο πρώτο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η Λαμία πήρε το προβάδισμα, βρήκε άλλη μια φορά δίχτυα σε γκολ σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ σε τρεις ακόμα περιπτώσεις είχε σωστή ανάπτυξη στο δεύτερο μισό για να δημιουργήσει φάσεις.

Κομβικός παίκτης για τις νίκες και τους βαθμούς που μετράει η Λαμία στα τελευταία παιχνίδια αποδεικνύεται ο Ροτζέριο Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος φορ με τρία γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές δίνει στοιχεία που περίμενε η Λαμία από αυτόν στη γραμμή κρούσης.

Έχει σημειώσει «σεντερφορίσια» γκολ, όπως φάνηκε στην κίνηση που κάνει πριν σκοράρει τόσο απέναντι στον Άρη, όσο και κόντρα στον Βόλο, ενώ και κόντρα στην ΑΕΛ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να υποδεχθεί την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Τουράμ και στο ματς με τον Άρη, εκτός από την καλή σχέση του με τα δίχτυα, έδειξε ότι είναι ένα φορ που κάνει και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, όπως να κρατάει μπάλα και να πιέζει, ενώ συν τοις άλλοις για ακόμα μια φορά ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τη Λαμία, κάτι που δεδομένα τονώνει περισσότερο την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Φυσικά στο δεύτερο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης η Λαμία πιέστηκε από τον Άρη, αλλά άντεξε και κράτησε στο τέλος έναν σημαντικό βαθμό. Δεδομένα αν είχε παίκτες με περισσότερη ικανότητα στο κράτημα της μπάλας να είχε σταθεί ακόμα καλύτερα. Ο Τιρόνε μετά το πρώτο τριαντάλεπτο… χάθηκε ενώ από τον Καραμάνο περιμένουν περισσότερα. Επίσης στα χαφ τόσο ο Δημούτσος, όσο και ο Μπεχαράνο είναι περισσότερο «οκτάρια», κάτι που κρίνει επιτακτική την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ τον Ιανουάριο, εκτός από «δεκάρι» και εξτρέμ που ψάχνει η Λαμία για την ενίσχυσή της.

Όπως και να έχει, με την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα και με τη δουλειά που γίνεται πλέον επί καθημερινής βάσης, η Λαμία έχει καταφέρει να μετράει 14 βαθμούς και να βρίσκεται στη 10η θέση. Μια συγκομιδή εξαιρετική σε σχέση με τον τρόπο που ξεκίνησε η σεζόν, κάτι που έχει φέρει απόλυτη ικανοποίηση ενόψει και της συνέχειας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button