Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ενστάσεις από ΕΠΟ και Super League για ΕΕΑ στο νομοσχέδιο Αυγενάκη

ΕΠΟ και Super League στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους κυρίως για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΕΠΟ και Super League στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους κυρίως για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στα 11 μέτρα έστησαν την… Αυγενάκειο ΕΕΑ και τις αρμοδιότητες που της δίνονται, η ΕΠΟ και η Super League, στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, το πρωί της Δευτέρας 14/6..

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που παραχωρεί με σκαδαλώδη τρόπο, στα μέλη της ΕΕΑ, την ασυλία που απολαμβάνουν δικαστές και πολιτειακοί παράγοντες (υπουργοί, βουλευτές κλπ).

«Υπάρχει ασάφεια για το ποιες παραβάσεις θεωρούνται σοβαρές και δεν χορηγείται πιστοποιητικό. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό. Επίσης, πολλά έγγραφα που εξετάζονται από την ΕΕΑ ήδη εξετάζονται από τα όργανα αδειοδότησης της ΕΠΟ. Να μην εξετάζονται για δεύτερη φορά. Η εγγυητική επιστολή των 150.000 είναι υπερβολική» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Ο κ. Μπουτσικάρης αναφέρθηκε και στις διατάξεις περί Λεσχών φιλάθλων και οπαδικών μετακινήσεων και εξέφρασε ενστάσεις για τα ποινικά αδικήματα για τα μέλη των Δ.Σ. ΠΑΕ σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, αναφέρθηκε στην ΕΕΑ υποστηρίζοντας ότι ο νόμος της δίνει υπερεξουσίες, ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους σε ΠΑΕ και ότι δεν μπορεί να αφαιρεί βαθμούς από ομάδες. «Όλα αυτά είναι ασύμβατα και έρχονται σε αντίθεση με πληθώρα άλλων διατάξεων. Αγγίζει ποδοσφαιρικά ζητήματα και επιβάλει ποδοσφαιρικές ποινές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαράκης. Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για τις εκλογές της ΕΠΟ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μπει όριο ηλικίας στους υποψηφίους και πως στην ολιστική μελέτη υπάρχει μεν όριο θητειών, αλλά όχι ηλικίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 – Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είπε πως θα στείλει υπόμνημα με όλες τις παρατηρήσεις του φορέα, ενώ σημείωσε πως η αναδιάρθρωση στις κατηγορίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ότι θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο και ότι έχουν συμφωνήσει όλοι.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός διευθυντής, Νικόλαος Πετρόπουλος, υπογράμμισε ότι ένα σοβαρό ποσοστό οπαδικής βίας παρατηρείται σε άσχετες μέρες και τόπους σε σχέση με την τέλεση αγώνων και ότι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Τόνισε δε, ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί οι περιοριστικοί όροι κατά την προδικασία, δηλαδή το να μην μπορούν οι χούλιγκαν να πάνε στο γήπεδο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, την Πέμπτη 17/6.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button