FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Όλα για την παραμονή»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον, μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, τον ΠΑΣ Λαμία αλλά και για το επεισοδιακό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ένας από τους φετινούς πρωταγωνιστές του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague είναι ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Λαμία και δίνει το 100% σε κάθε αγώνα για να παίρνει η ομάδα του το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο «gazzetta.gr» τόνισε πως παίζει όπου του ζητήσει ο Μπάμπης Τεννές, ακόμη και τερματοφύλακας… φτάνει μόνο η Λαμία να παραμείνει στην κατηγορία.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις του «Βάντι» του αγαπημένου όλης της «κυανόλευκης» κερκίδας:

Είναι από τις περιπτώσεις ξένων που μοιάζουν σαν να γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Βάντερσον Κόστα Βιάνα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μιλάει τα ελληνικά άπταιστα! Εδώ έχει παίξει στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, εδώ βρήκε τη γυναίκα της ζωής του, την οποία παντρεύτηκε και έχει μαζί της κι ένα παιδάκι. Γενικά, ο Βραζιλιάνος… φέρνει σε Έλληνα και ξέρει πια τα χούγια, αλλά και το ποδόσφαιρό μας!

Ήρθε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στη χώρα μας, το 2009 κι έμεινε μέχρι το 2012, όταν μετά από έναν δανεισμό στον Άγιαξ της Κέιπ Τάουν, έφυγε για άλλες πολιτείες. Ενδιάμεσα έζησε την εμπειρία της Δόξας Δράμας (2011/12) στη  Superleague, επέστρεψε στη Football League με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι από το καλοκαίρι του 2016 αποτελεί εκ των βασικών του «κορμού» της Λαμίας, που ανέβηκε κατηγορία και μαζί της παίζει ξανά στα ελληνικά «σαλόνια»!

Φέτος, ο Μπάμπης Τεννές μάλλον δύσκολα μπορεί να φανταστεί την επίθεση της Λαμίας χωρίς τον Βάντερσον. Με 999′ συμμετοχής σε 12 αγώνες κι ένα γκολ, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των νεοφώτιστων, που αποφεύγουν να κοιτούν στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας και φαίνεται να πετυχαίνουν εύκολα το στόχο της παραμονής, το μόνο που τους ενδιαφέρει, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο.

Όσο για το μέλλον; Ο Βάντερσον δηλώνει ευτυχισμένος στη Λαμία, αλλά το μυαλό του «τρέχει» και ο ίδιος ονειρεύεται το μέλλον του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε ομάδες με υψηλούς στόχους! Γι’ αυτό άλλωστε και αφοσιώνεται στη φετινή προσπάθεια της ομάδας της Φθιώτιδας, αφού «αν πετύχει ο σύλλογος, θα πετύχω κι εγώ». Ήδη άλλωστε υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες εντός κι εκτός Ελλάδας, όμως κάθε πράγμα στον καιρό του…

– Δεύτερο σερί παιχνίδι που ισοφαρίζετε στις καθυστερήσεις. Είναι το πείσμα της ομάδας αυτό που σας «έσωσε» ή ήσασταν και λίγο τυχεροί;

Κοινό σημείο των δυο παιχνιδιών είναι ότι το πιστεύαμε πάρα πολύ! Με τον Παναιτωλικό, στο ημίχρονο, παρότι χάναμε 0-2, ήμασταν ήρεμοι και προσπαθούσαμε να ανεβούμε ψυχολογικά, να μην παρασυρθούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πήγαινε ο ένας στον άλλον και τον ενθάρρυνε, λέγαμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε! Το κλίμα γενικά είναι το δυνατό μας σημείο στη φετινή σεζόν, γιατί όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είμαστε μια οικογένεια και ειδικά από τη στιγμή που ήρθαμε στο «Κάστρο», το γήπεδό μας, όπως το λέμε, δεν χάνουμε με τίποτα, δεν περνάει κανείς από δω! Έπαιξε και ο κόσμος σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό, πάντα μας στηρίζει και όταν τον έχουμε στο πλευρό μας, είναι αλλιώς.

– Το γεγονός πως ισοφαρίσατε στις καθυστερήσεις προκάλεσε διαμαρτυρίες από την πλευρά του Παναιτωλικού, για τη διαιτησία του αγώνα…

«Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά, δεν είναι δουλειά μας. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος  και κάνει λάθη, όπως όλοι. Αν δεν έκαναν λάθη οι διαιτητές, θα έπαιζαν στο Champions League! Δεν νομίζω ότι μας βοήθησε η διαιτησία, ισοφαρίσαμε γιατί ήμασταν παθιασμένοι και το κυνηγήσαμε».

– Πόσο δύσκολο είναι για τη Λαμία, μια νεοφώτιστη ομάδα, να πετύχει την παραμονή στη Superleague Σουρωτή;

«Είναι δύσκολο, γιατί μπορεί να υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, όμως δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί στην κατηγορία. Θέλει πολλή δουλειά για να τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε την πίστη ότι, παίζοντας ψυχωμένα και βάσει του πλάνου του προπονητή, θα τα καταφέρουμε».

– Πως αισθάνεσαι στη Λαμία, ως βασικός και σε μια ομάδα που πάει καλά ως τώρα;

«Είμαι πολύ καλά, αισθάνομαι όμορφα. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, ενώ στον σύλλογο έχουμε καλούς παίκτες, πολύ έμπειρους και πολύ καλά παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να έχουμε καλό κλίμα. Ο προπονητής μας, ο Μπάμπης Τεννές, είναι πολύ έμπειρος επίσης και ξέρει τί πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εκεί συγκεντρωνόμαστε, δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο, άλλωστε είναι δύσκολα τα πράγματα, βλέπεις πόσο χρειάστηκε να προσπαθήσουμε για να πάρουμε την ισοπαλία και με τον Παναιτωλικό»!

– Έχεις παίξει σε πολλές θέσεις. Ποιά είναι η αγαπημένη σου;

«Παίζω όπου να ‘ναι, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω  την ομάδα. Ελπίζω μόνο να μην μου ζητηθεί να παίξω τερματοφύλακας, γιατί είμαι μόνο 1.64! Πάντως, αν μου το ζητήσει ο Τεννές,  θα βάλω γάντια και θα το κάνω»!

– Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον; Τι φιλοδοξίες έχεις; Έχει ακουστεί το ενδιαφέρον διάφορων ομάδων, ελληνικών και ξένων.

«Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πάντα θες το καλύτερο. Ονειρεύεσαι να βελτιώνεσαι, να παίζεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να κυνηγάς τίτλους, όλα! Εγώ αυτά τα σκέφτομαι συνέχεια, τόσο όταν παίζω, όσο και όταν απλά κάθομαι. Θέλω όμως να πετύχει η Λαμία, αυτό με νοιάζει πάνω απ’ όλα, γιατί έτσι θα πετύχω κι εγώ.

» Ονειρεύομαι για το μέλλον μου κάποια πράγματα, αλλά θα δούμε πως θα πάει.Έχω κάποιες προτάσεις από ελληνικές ομάδες, αλλά και από την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ιταλία, από κάποιες ομάδες εκεί. Θέλω να παίξω στην Ευρώπη, όμως προς το παρόν είμαι αφοσιωμένος στη Λαμία».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button