Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ευρωπαίος Αστέρας Τρίπολης!

Σπουδαία νίκη και με ανατροπή για τον Αστέρα Τρίπολης έναντι του Άρη.

Σπουδαία νίκη και με ανατροπή για τον Αστέρα Τρίπολης έναντι του Άρη.

Τι κάνει ο Αστέρας! Οι Αρκάδες επικράτησαν 2-1 του Άρη (στο ντεμπούτο του Μήτρογλου) με ανατροπή στο δεύτερο μέρος, έκαναν το «5×5» και επιμένουν ευρωπαϊκά.

Στο μυαλό του κόουτς
Ο Τσιφτσής ήταν στο τέρμα για τον Αστέρα, Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνιο και Σουάρεθ στην άμυνα. Βαλιέντε, Καπίγια, Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ, Τζίμας η πεντάδα πίσω από τον Κρεσπί.

Ο Άρης είχε τον Σιαμπάνη στο τέρμα, Ροζ και Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας, ενώ Σάκιτς και Ιωάννου ήταν στα πλάγια της άμυνας. Σάσα, Τζέγκο και Μπερτόγλιο η τριάδα στα χαφ, με Γκαρσία και Γκάμα να πλαισιώνουν τον Μάνο.

Το ματς

Με λίγη… καθυστέρηση μπήκαν στην αναμέτρηση οι δύο ομάδες. Διότι, το παιχνίδι ήταν άνοστο στα πρώτα δέκα λεπτά, αφού παρά τον ανεκτό ρυθμό, δεν είχε κάποια αξιόλογη στιγμή. Ούτε καν υποψία φάσης. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, να ρολάρουν επιθετικά, έχοντας αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με αποτέλεσμα να απειλήσουν δις μέσα σε λίγα λεπτά. Αρχικά λίγο έλειψε να εκμεταλλευτούν το λάθος του Καστάνιο, αλλά ο Μάνος (12’) που έγινε αποδέκτης της μπάλας, την έστειλε πάνω στον Τσιφτσή. Λίγο αργότερα… βρήκε αντίπαλο (Άλβαρες) ο Γκαρσία με το σουτ του.

Ο Άρης πίεσε, δεν βρήκε γκολ με τον Σάσα στο 24ο λεπτό, αλλά τα κατάφερε με τον Μάνο (28΄) έπειτα από το γύρισμα του Μπερτόγλιο, σε μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο. Όλα αυτά την ώρα που η ομάδα του Μάντζιου, που είχε πάρει στο κέντρο, δεν είχε απειληθεί μέχρι εκείνο το σημείο.

Η συνταγή που επρόκειτο να ακολουθήσουν οι «κίτρινοι» δεν ήταν άγνωστη. Αφού προέρχονταν από δύο σερί νίκες με 1-0 στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτή δεν πέτυχε. Αφού, έκατσαν σε υπερβολικό βαθμό πάνω στο προβάδισμά τους και το πλήρωσαν. Η εικόνα του Αστέρα άλλαξε άρδην και από εκεί που δεν είχε απειλήσει στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε στο δεύτερο. Πίεσε μετά το πρώτο τέταρτο και ο Ράσταβατς ανταμείφθηκε για το πλάνο του, όπως και οι παίκτες του για την πίστη τους.

Χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα ώστε να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Με την άμυνα του Άρη να μην αντιδράει καλά. Την πρώτη σε στατική φάση, έπειτα από ένα εξαιρετικό χτύπημα του Φερνάντεθ, με τον Κρεσπί (66’) να πλασάρει για το 1-1. Δεν έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους ή μάλλον δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό ο Αστέρας. Ο Κρεσπί από εκτελεστής έγινε δημιουργός σε μια ωραία δεδομένη επίθεση των γηπεδούχων και ο Ριέρα πλάσαρε από κοντά για την ολική επαναφορά των Αρκάδων.

Πηγή: Sport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button