ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπεχαράνο: “Δίνω τα πάντα για τη Λαμία!/ Στόχος μου η μεταγραφή σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα!”

Μια μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της χώρας του, στην Βολιβία έδωσε ο αμυντικός χαφ του ΠΑΣ Λαμία, Ντάνι Μπεχαράνο.

Μια μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της χώρας του, στην Βολιβία έδωσε ο αμυντικός χαφ του ΠΑΣ Λαμία, Ντάνι Μπεχαράνο.

Ο Βολιβιανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Ντάνι Μπεχαράνο μίλησε στην ιστοσελίδα “Fotbolistas Bolivianos en el Exterior” η οποία ασχολείται με τους βολιβιανους που αγωνίζονται στο εξωτερικό και περιέγραψε το πως είναι να αγωνίζεσαι στην Ελλάδα και τον ΠΑΣ Λαμία.

Επίσης υπογράμμισε τους στόχους της κυανόλευκης ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στους δικούς του προσωπικούς στόχους για το μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη:

Πως είναι η ζωή στην Ελλάδα;

Γεια σας φίλοι της σελίδας των Βολιβιανών ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό. Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ είναι άνετα εδώ στην Ελλάδα.

Πως ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

Ναι, ξεκινήσαμε μια νέα σεζόν εδώ στην Ελλάδα. Έχουμε παίξει το 1ο παιχνίδι με έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός και νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν καλά για εμάς. Ένιωσα πολύ καλά τόσο σωματικά όσο και τεχνικά, ευχαριστώ τον Θεό ότι ήμουν σε θέση να δώσω ακόμη και τη βοήθεια για το στόχο και προφανώς αυτό μου δίνει εμπιστοσύνη στους επόμενους αγώνες. Φυσικά, ο κάθε ποδοσφαιριστής πάντα θέλει να βελτιώνεται συνεχώς και είμαι σε πολύ καλό δρόμο.

Τι ζητά ο προπονητής από εσάς σε κάθε αγώνα;

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ο προπονητής λειτουργεί διαφορετικά κάθε εβδομάδα. Προφανώς μας ζητά πάντα να έχουμε πειθαρχία, να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, να προσπαθούμε να είμαστε κάθετοι όταν κάνουμε επιθέσεις, όταν υπερασπιζόμαστε, να διατηρήσουμε την τακτική  που δουλεύουμε κάθε εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα γίνονται εδώ στο τακτικό θέμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα με συνέπεια. Συνεπώς, προσπαθούμε πάντα να είμαστε προσεκτικοί όταν έχουμε την μπάλα και όταν πρέπει να υπερασπιστούμε το να είμαστε καλά οργανωμένοι και συμπαγές ώστε να μην υποφέρουμε. Έτσι δουλεύουμε πάντα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

Φιλοδοξούμεγγια ένα εισιτήριο στο Europa League. Προφανώς είναι δύσκολο, αλλά πρέπει πηγαίνουμε βήμα βήμα αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το 80% της βάσης της ομάδας έχει διατηρηθεί, οπότε πρέπει να πατάμε πόδια σας, να διατηρούμε μια καλή εμφάνιση και να προσπαθούμε να παίρνουμε όσους πιο πολλούς πόντους γίνεται.

Ο επόμενος δικός σου στόχος είναι να παίξεις σε μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα;

Προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι και να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Θέλω να κάνω μια εξαιρετική σεζόν και ελπίζω να πάρω μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα και σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όμως πάντα κρατώ κάτω το κεφάλι μου, προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου όσο γίνεται περισσότερο και θα δούμε στο μέλλον τι αποφάσεις θα πάρω. Για τώρα πάντως έχω διετές συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Λαμία. 

Μετά από τρία χρόνια συνολικά στην Ελλάδα, νιώθεις ότι έχεις βελτιωθεί;

Έχω μεγαλώσει πολύ, είναι η τρίτη σεζόν μου εδώ και, σε κάθε μία που μαθαίνω όλο και περισσότερα. Αναπτύχθηκα ποδοσφαιρικά και απέκτησα αρκετές εμπειρίες. Σήμερα αισθάνομαι πολύ καλά, με μεγάλη εμπιστοσύνη, με βοήθησε πολύ όλη αυτή τη φορά που παίζω στην Ελλάδα, αισθάνομαι πολύ ώριμος και είμαι έτοιμος για να πάω ακόμη πιο ψηλά. Το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μας διδάσκει πολλά πράγματα κάθε μέρα.

Τι μπορεί να προσφέρει ο Μπεχαράνο τώρα στην ομάδα, με τον Μπεχαράνο των προηγούμενων χρόνων;

Νομίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω την εμπειρία μου. Θέλω πραγματικά να επιστρέψω στην επιλογή  του Ομοσπονδιακού προπονητή και να δείξω όλα όσα έμαθα εδώ. Θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμένα να φορέσω ξανά τη φανέλα της Εθνικής Βολιβίας. 

Ποιες είναι οι διαφορές που βρίσκεις μεταξύ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε σχέση με το λατινοαμερικάνικο;

Υπάρχει πολύ διαφορά, τόσο ποδοσφαιρική όσο και σωματική. Στην τακτική εδώ στην Ευρώπη δουλεύουμε πολύ, με αρκετή ένταση. Πραγματικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στην φυσική κατάσταση. Στη Βολιβία είναι λίγο πιο χαλαρό, έχετε περισσότερο χώρο για να παίξετε, περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε, εδώ είμαστε πιο πιεσμένοι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί, τόσο για να κλέψεις την μπάλα όσο και να σκοράρεις. Στην Ελλάδα η ένταση χρειάζεται και αυτό στη Βολιβία δεν το έχουμε. Εδώ υπάρχουν ομάδες που σε πιέζουν πολύ και δεν σας επιτρέπουν να παίξεις, υπάρχουν πολλές διαφορές σε σύγκριση με τη Βολιβία.

Ποιες διάφορες βρίσκεις στις υποδομές;

Στις υποδομές και την εκμάθηση του ποδοσφαίρου υπάρχει επίσης μια μεγάλη διαφορά. Κατά την κατάρτιση, εργάζονται από παιδιά με θέματα συντονισμού, τακτικά θέματα και έλεγχο. Στην υποδομή, οι ομάδες εδώ δεν θα έχουν υπερσύγχρονα κέντρα, αλλά οι περισσότεροι έχουν ένα κέντρο εκπαίδευσης με ένα καλό γυμναστήριο, καλούς εκπαιδευτές, αίθουσες βίντεο, αίθουσες αποκατάστασης, σάουνα. Υπάρχουν διαφορές, αλλά νομίζω ότι στη Βολιβία μπορείς να βελτιωθεί περισσότερο.

Απόδοση κειμένου: LamiaSports

Διαβάστε επίσης

Back to top button