ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ωδή στον Κάρλες Πουγιόλ(vid+pics)

Αρχές δευτέρου ημιχρόνου του χθεσινού clasico. Ο Τσάβι παίρνει την μπάλα από τον Ινιέστα μετά από εκτέλεση κόρνερ και επιχειρεί σέντρα.

Ο Πουγιόλ έχει προωθηθεί και περιμένει στο ύψος του πέναλτι. Οι παίκτες της Ρεάλ απομακρύνουν ψύχραιμα την μπάλα με τον Ράμος. Ο Πουγιόλ ξεκινάει αμέσως το σπρίντ της επιστροφής στην άμυνα.

Ο Ιγκουαίν παίρνει την μπάλα και διασχίζει μερικά μέτρα μ’ αυτήν. Ο Πουγιόλ, αν και δέκα χρόνια μεγαλύτερος του, συνεχίζει το σπρίντ από πίσω του, έχοντας συνέχεια τα μάτια του στην πορεία της μπάλας.

Ο Ιγκουαίν δίνει στον Ρονάλντο και κάνει κίνηση να ξαναπάρει την μπάλα. Ο Πουγιόλ, τρέχοντας, κάνει νόημα στον Αμπιντάλ να προσέξει την κίνηση του Αργεντίνου. Ο Ρονάλντο δίνει την μπάλα στον Ιγκουαίν ο οποίος με όμορφη προσποίηση ξεπερνάει εύκολα την αμυντική προσπάθεια του Αμπιντάλ. Ο Πουγιόλ κάνει κίνηση προς το κέντρο της περιοχής για να καλύψει τον χώρο αλλά βλέποντας ότι ο συμπαίκτης του, χάνει την φάση αλλάζει στιγμιαία πορεία.

Ο Ιγκουαίν ‘οπλίζει’ το δεξί του πόδι, έχοντας να νικήσει μόνο τον Βαλντές. Ο Πουγιόλ κάνει σωτήριο τάκλιν – το τρίτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι! – με το δεξί πόδι.

Η μπάλα πηγαίνει στα πόδια του Αμπιντάλ, που έχει επιστρέψει πλέον στην φάση. Ο Πουγιόλ έχει ήδη σηκωθεί από το τάκλιν, παρηγορεί τον Ιγκουαίν και κατευθύνεται σιγά-σιγά πάλι μπροστά, ακολουθώντας την ανάπτυξη της ομάδας.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Ιμπραίμοβιτς θα σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα και το όνομα του θα σημαδέψει το πρώτο φετινό μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας.

Σ’ έναν κόσμο που αναγκαστικά ο αμυντικός είναι ο κομπάρσος, ο λιγότερο αναγνωρίσιμος, ο κακός που πάει να χαλάσει το joga bonito του επιτιθέμενου και να αποτρέψει το γκολ, ο Κάρλες Πουγιόλ (που θα μπορεί πάντα να περηφανεύεται ότι ήταν αρχηγός με το ‘Α’ κεφαλαίο, χωρίς να βρεθεί κανένας που να μπορεί να το αμφισβητήσει), ικανοποιείται και ‘ολοκληρώνεται’ ποδοσφαιρικά κάνοντας απλά τη δουλειά του.

Σ’ ένα clasico στο οποίο οι μεσοεπιθετικοί των δυο ομάδων κοστίζουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, έχουν μια κάμερα στραμμένη πάντα πάνω τους και διαθέτουν βιογραφικά γεμάτα με διαφημίσεις, χορηγίες, ατομικές διακρίσεις και Χρυσές Μπάλες, ο Κάρλες Πουγιόλ χωρίς κάμεραμαν να τον παρακολουθεί και τρέχοντας στο παρασκήνιο, χαρίζει στη Μπάρτσα μια πολύ μεγάλη νίκη, παρ’ όλο που ελάχιστοι θα το γράψουν αυτό.

πηγή: sombrero.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button