Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Νίκη και χαμόγελα για τη Νέα Ζηλανδία!

Στη «μάχη» των ηττημένων της πρεμιέρας του ομίλου της εθνικής Ελλάδας (6ος) του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή που χαμογέλασε ήταν η Νέα Ζηλανδία!

Στη «μάχη» των ηττημένων της πρεμιέρας του ομίλου της εθνικής Ελλάδας (6ος) του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή που χαμογέλασε ήταν η Νέα Ζηλανδία!

Οι παίκτες του Πολ Χενάρι επικράτησαν του Μαυροβουνίου με 93-83, στη Νανζίνγκ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και έμειναν «ζωντανοί» στην προσπάθεια για παρουσία στις πρώτες δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση στη φάση των «16».

Το Μαυροβούνιο… έχασε τον Ομοσπονδιακό προπονητή του από τη 2η περίοδο, όταν λίγο πριν το τέλος του α΄ μέρους ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Αν και το Μαυροβούνιο βρέθηκε στο +1, 67-66 αμέσως μετά την έναρξη της 4ης περιόδου δια χειρός Πέταρ Πόποβιτς, η Νέα Ζηλανδία απάντησε με σερί 9-0 (67-75), με 3 διαδοχικά τρίποντα, ένα από τον Σμιθ-Μίλνερ και δύο από τον Κόρεϊ Ουέμπστερ.

Ο τελευταίος ήταν ο MVP των νικητών με…. πόντους 25 πόντους (6/8 τρίποντα), 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Για πρώτη φορά δε στην εθνική Νέας Ζηλανδίας, ο Κόρεϊ Ουέμπστερ σημειώνει διψήφιο νούμερο πόντων σε δύο διαδοχικούς αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας πετύχει στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου με τη Βραζιλία 19 πόντους. Την Πέμπτη (5/9) για την 3η και τελευταία αγωνιστική της Α΄ φάσης, η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει την εθνική Ελλάδας (15:00), ενώ το Μαυροβούνιο αγωνίζεται απέναντι στη Βραζιλία. Τα δεκάλεπτα: 26-31, 44-53, 65-66, 83-93

Στο μεταξύ, τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Αυστραλία. Τα «καγκουρό» επικράτησαν με 81-68 της Σενεγάλης σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Dongguan Basketball Center” της Ντονγκουάν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button