ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

LamiaSports analysis report: Η ΑΕΚ στο μικροσκόπιο!(pics+vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και το LamiaSports σας αναλύει τον αντίπαλο των «κυανόλευκων».

Ο ΠΑΣ Λαμία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και το LamiaSports σας αναλύει τον αντίπαλο των «κυανόλευκων».

Σε ρυθμούς ΑΕΚ κινείται πλέον ο ΠΑΣ Λαμία καθώς την Κυριακή στις 21:30 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Στο πλαίσιο τώρα της αναμέτρησης αυτής και του pre game του αγώνα το LamiaSports θα σας αναλύσει την αντίπαλο της Λαμίας, βλέποντας το ρόστερ, το τεχνικό επιτελείο, το «αστέρι» της ομάδας, το market value αλλά και το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η Ένωση.

Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ LAMIASPORTS!

Λίγα λόγια για τη αρχή της φετινής χρονιάς…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φέτος τη σεζόν με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της. Αρχικά και παίζοντας στα προκριματικά του Europa League κέρδισε την Κραϊόβα και πέρασε στα πλέι-οφ παίζοντας απέναντι στην Τραμπζονσπόρ.

Η πολύ κακή της εμφάνιση στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Τούρκους έφερε το 1-3 τελικό σκορ, τον μισό αποκλεισμό της ομάδας από την διοργάνωση αλλά και τον Καρντόσο στην πόρτα της εξόδου. Ο Πορτογάλος, έφυγε και επίσημα από την Ένωση μετά το 1-2 στην 1η αγωνιστική της SuperLeague κόντρα στην Ξάνθη.

Ο Νίκος Κωστένογλου ανέλαβε την ομάδα (πλέον είναι πρώτος προπονητής) να την οδηγήσει στα ματς της Τουρκίας με την Τραμπζονσπόρ αλλά και στο εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 2η αγωνιστική.

Παραλίγο να κάνει το θαύμα η ΑΕΚ κερδίζοντας 0-2 τους Τούρκους ενώ με Κωστένογλου στον πάγκο πήρε και την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με σκορ 2-3 απέναντι στον Αστέρα!

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το ρόστερ της ΑΕΚ αποτελείται από 33 ποδοσφαριστές. Από αυτούς οι 16 είναι ξένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25,5 χρόνια.

Τερματοφύλακες: Βασίλης Μπάρκας (84 συμμετοχές), Παναγιώτης Τσιντώτας (27 συμμετοχές), Γιώργος Αθανασιάδης (0 συμμετοχές).

Αμυντικοί: Μιχάλης Μπακάκης (145 συμμετοχές), Έλντερ Λόπες (43 συμμετοχές), Μάριος Οικονόμου (38 συμμετοχές), Ντίμτρο Τσιγκρίνσκι (78 συμμετοχές), Όγκνιεν Βράνιες (62 συμμετοχές), Νίκλας Χουλτ (52 συμμετοχές), Στράτος Σβάρνας (19 συμμετοχές), Παουλίνιο (4 συμμετοχές), Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (3 συμμετοχές), Κώστας Σταμούλης (0 συμμετοχές)

Μέσοι: Νέναντ Κρίστιτσιτς (24 συμμετοχές), Αντρέ Σιμόες (147 συμμετοχές), Φρανζίσκο Ζεράλδες (4 συμμετοχές), Πέτρος Μάνταλος (166 συμμετοχές), Νταβίντ Σιμόες (4 συμμετοχές), Κώστας Γαλανόπουλος (95 συμμετοχές), Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (0 συμμετοχές), Γιάννης – Φοίβος Μπότος (5 συμμετοχές), Γιάννης Σαρδέλης (1 συμμετοχή), Ερίκ Μοράν (19 συμμετοχές)

Επιθετικοί: Ντανιέλε Βέρντε (5 συμμετοχές), Γιώργος Γιακουμάκης (34 συμμετοχές), Μάρκο Λιβάϊα (86 συμμετοχές), Μίλος Ντέλετιτς (1 συμμετοχή), Χρήστος Αλμπάνης (19 συμμετοχές), Βίκτορ Κλωναρίδης (86 συμμετοχές), Νέλσον Ολιβέιρα (6 συμμετοχές)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι 8 μεταγραφές, από τις οποίες 7 ήταν ξένων ποδοσφαιριστών.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Αποκτήθηκαν οι:

  1. Γιώργος Αθανασιάδης (τερματοφύλακας – ελεύθερος)
  2. Ογκνιεν Βράνιες (αμυντικός – δανεικός από την Άντερλεχτ)
  3. Παουλίνιο (αμυντικός – ελεύθερος)
  4. Νταβίντ Σιμάο (μέσος – ελεύθερος)
  5. Φρανζίσκο Ζεράλδες (μέσος – δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
  6. Μίλος Ντέλετιτς (εξτρέμ – ελεύθερος)
  7. Ντανιέλε Βέρντε (εξτρέμ – με μεταγραφή 1,00 εκατ.€ από τη Ρόμα)
  8. Νέλσον Ολιβέιρα (επιθετικός – ελεύθερος)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

Πέτρος Μάνταλος!

O Πέτρος Μάνταλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, είναι ένας από τους αρχηγούς της και μέλος της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήγε στην Ένωση τον Ιούλιο του 2014, προερχόμενος από την Ξάνθη. Μέχρι στιγμής έχει φορέσει 166 φορές τη φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας 39 γκολ και 47 ασίστ.

Όντας αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» έχει πανηγύρισει 1 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Ελλάδος, ενώ τη σεζόν 2017-2018 αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν!

Παίζει και ως αριστερός εξτρέμ όμως η φυσική του θέση είναι αυτή του κεντρικού χαφ ή αλλιώς του «δεκαριού».

Αυτή την στιγμή η ποδοσφαιρική του αξία εκτιμάται περίπου στα 4,00 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.com.

Tέλος, αποτελεί και έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της Ένωσης στη SuperLeague καθώς μετράει 169 συμμετοχές στο σύνολο.

ΤΟ MARKET VALUE ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!

Η ΑΕΚ αποτελεί σύμφωνα με το transfermarkt.com την τρίτη ακριβότερη ομάδα στη SuperLeague με συνολική αξία 41,50 εκατ. €.

Αυτή την στιγμή οι πέντε ακριβότεροι ποδοσφαιριστές της είναι οι:  Μάρκο Λιβάϊα (4,00 εκατ.€), Πέτρος Μάνταλος (4,00 εκατ.€), Νέλσον Ολιβέιρα (3,50 εκατ.€), Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος (3,50 εκατ.€), Νέναντ Κρίστιτσιτς (3,50 εκατ.€).

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ… ΒΑΣΗ ΑΡΙΘΜΏΝ!

Ο Νέλσον Ολιβέιρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτος στον πίνακα των σκόρερ για την ΑΕΚ, έχοντας 2 γκολ, ενώ τον ακολουθεί ο Αντρέ Σιμόες και ο Μάρκο Λιβάϊα έχουν από 1 τέρμα!

Τώρα, όσο αφορά τις ασίστ, από 1 έχουν οι Πέτρος Μάνταλος, Παουλίνιο, Ντανιέλε Βέρντε και Χρήστος Αλμπάνης.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ… ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ!

Δύο παιχνίδια έχει δώσει η ΑΕΚ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με δύο διαφορετικούς προπονητές και δύο διαφορετικά συστήματα!

Αρχικά, στην πρεμιέρα και με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο η Ένωση αγωνίστηκε με ένα κλασσικό 4-2-3-1 έχοντας Μπάρκα στο τέρμα, δεξιά Μπάκάκη, αριστερά Χουλτ και στο κέντρο της άμυνας Οικονόμου και Σβάρνα. Στο κέντρο ήταν ο Σιμόες με τον Κρίστιτσιτς ενώ πιο μπροστά τους έπαιξε ο Ζεράλδες. Στα εξτρέμ, δεξιά ο Βέρντε και αριστερά ο Μάνταλος ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-2 σκορ!

Στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Νίκο Κωστένογλου και το σύστημα που αγωνίστηκε ήταν το 3-4-1-2. Η αρχική ενδεκάδα περιελάμβανε τους Μπάρκα στο τέρμα, Βράνιες, Μπακάκη και Τσιγκρίνσκι στην τριάδα της άμυνας, ενώ στα χαφ ήταν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος. Ως φουλ μπακ αγωνίστηκαν οι Χουλτ στα αριστερά και ο Παουλίνιο στα δεξιά ενώ ο Βέρντε έπαιξε στη θέση πίσω από τους Ολιβέιρα και Λιβάϊα που ήταν οι κεντρικοί επιθετικοί.

Η Ένωση σε αυτό το ματς κέρδισε 2-3 τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button