Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μπαντής: «Αδιανόητο να παίζουν ανασφάλιστοι ποδοσφαιριστές, θυμίζει Μεσαίωνα»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Μπαντής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών στη Super League 2 και της Football League, χαρακτηρίζοντας ως «μεσαίωνα» την κατάσταση που βιώνουν αυτοί που αγωνίζονται ή κάνουν προετοιμασία ανασφάλιστοι.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Μπαντής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών στη Super League 2 και της Football League, χαρακτηρίζοντας ως «μεσαίωνα» την κατάσταση που βιώνουν αυτοί που αγωνίζονται ή κάνουν προετοιμασία ανασφάλιστοι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων χωρίς ασφάλεια για τους ποδοσφαιριστές: «Δυστυχώς κάποιοι παίρνουν στην πλάκα το να αγωνίζεται κάποιος. Ποδοσφαιριστές, εργαζόμενοι θα αγωνιστούν ανασφάλιστοι. Δεν βαραίνει μόνο τη Super League 2 και τη Football League αυτό, αλλά και την ΕΠΟ και το κράτος και το άθλημα σαν άθλημα. Δυσφημίζεται το ποδόσφαιρο».

Για το τι ισχύσει στις υπόλοιπες κατηγορίες: «Οι παίκτες της Σούπερ Λιγκ 2 δεν έχουν ασφαλιστεί ακόμα, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Βέβαια, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων, όπου δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για οτιδήποτε χρειαστεί. Μιλάμε για εργαζόμενους, για ανθρώπους που δεν θα μπορούν να πάνε σε ένα νοσοκομείο. Στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει ένα διετές ή τριετές συμβόλαιο, από την πρώτη μέρα των προπονήσεων. Αυτό ζητάμε για τις μικρότερες κατηγορίες. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι. Μιλάμε για εργατικά δικαιώματα και πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με αυτά».

Για το ποιος έχει την ευθύνη: «Φταίμε όλοι. Ο πρόεδρος της Super League 2-Football League έκανε τις απαραίτητες προσπάθειες, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω το ίδιο το άθλημα επειδή δεν υπάρχει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Γιατί να ενδιαφέρει τους παίκτες πώς θα βρεθούν τα λεφτά για να ασφαλιστούν; Πρέπει να είναι υποχρέωσή σου να το κάνεις, όπως σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο κανονισμός. Δεν έπρεπε να επιστρέψει η ΕΠΟ να γίνουν οι αγώνες σήμερα. Ο ΠΣΑΠ πληρώνει νοσοκομεία, πληρώνει τα πάντα επειδή οι παίκτες είναι ανασφάλιστοι. Δεν θα έπρεπε να είναι ευθύνη του ΠΣΑΠ. Αν γίνει ένας τραυματισμός θα το αναλάβει ο ΠΣΑΠ, αν γίνει κάτι πιο σοβαρό ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές. Είμαστε σε πολύ δυσάρεστη θέση για το ίδιο το άθλημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όλα αυτά θυμίζουν μεσαίωνα».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση: «Μας έχουν υποσχεθεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει λύση. Ότι όλα αυτά συμβαίνουν εξ αιτίας της αλλαγής της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΡΤ. Μας έχουν υποσχεθεί ότι είναι πολύ κοντά στην συμφωνία με την ΕΡΤ για να τελειώσει αυτό το θέμα και να γίνει η ασφάλιση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που θα γίνει στις 29. Και αυτό, βέβαια, για εμάς είναι άλλη μια λύση στη μέση. Οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι από την πρώτη μέρα της δουλειάς τους μέχρι την τελευταία μέρα. Δεν είμαστε ποδοσφαιριστές μόνο για δύο ώρες. Μπορεί να αρρωστήσω ή να αρρωστήσει τη γυναίκα μου. Πέρυσι παίκτες δεν μπορούσαν να ασφαλίσουν τα παιδιά τους. Πρέπει να βοηθήσει το κράτος, να ακούσουν τη φωνή του ποδοσφαιριστή».

Διαβάστε επίσης

Back to top button