ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Βαρούχας: «Δεν είναι χτύπημα για κόκκινη του Βράνιες!»

Μία από τις επίμαχες φάσεις που κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, ήταν αυτή του Βράνιες με τον Ρόμανιτς στο ΑΕΚ - ΠΑΣ Λαμία. Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε!

Μία από τις επίμαχες φάσεις που κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, ήταν αυτή του Βράνιες με τον Ρόμανιτς στο ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία. Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε!

Τα λάθη δεν έλειψαν στις διαιτησίες των αγώνων του Σαββατοκύριακου, αλλά αυτή τη φορά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η χρήση VAR ήταν ευεργετική, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας. «Το VAR αυτή την αγωνιστική είχε θετική παρουσία και έλυσε προβλήματα. Ελπίζουμε ότι όσο περνάει ο καιρός η χρήση του θα είναι όλο και πιο σωστή», τόνισε ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας. Τι είπε για το ΑΕΚ – Λαμία…

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της τρίτης αγωνιστικής στην Super League:

ΑΕΚ-Λαμία: «Μπορεί να βάζει το χέρι ο Βράνιες στο πρόσωπο του αντιπάλου, αλλά είναι πάνω στη φάση και δεν υπάρχει υπερβολική δύναμη, όπως λέει ο κανονισμός. Άρα δεν ήταν χτύπημα για κόκκινη κάρτα. Ο Μανούχος ή θα έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα ή τίποτα μετά την εξέταση του VAR, καθώς το πρωτόκολλο δεν προβλέπει κίτρινη κάρτα μετά από εξέταση VAR. Στην πτώση του Ζεράλδες έπρεπε να δεχτεί κίτρινη κάρτα για θέατρο».

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: «Διαιτητής ήταν ο Τζοβάρας. Το VAR είχε θετικά αποτελέσματα. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου για επιθετικό φάουλ, ενώ επίσης σωστά μέτρησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Το πέναλτι που ζητά ο Ρισβάνης δεν υπάρχει. Στο 45’ ο δεύτερος βοηθός έκανε το μεγάλο λάθος να σηκώσει οφσάιντ. Από τη στιγμή που υπάρχει VAR έπρεπε να αφήσει την φάση να εξελιχθεί. Το περίεργο είναι πως ήταν στην ίδια ευθεία και πάλι δεν είδε καλά τη φάση. Στο 82’ το γκολ του Βαρέλα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ είναι εκτεθειμένος και στο 2-3, αλλά δεν επηρεάζει την φάση και σωστά κατακυρώθηκε το γκολ του Κρέσπο».

ΟΦΗ-Παναιτωλικός: 
«Ο Μιμίτο πάει με τις τάπες στο καλάμι και σωστά αποβλήθηκε με κόκκινη από τον Καραντώνη».

Ολυμπιακός-Βόλος: «Στο 21’ έχουμε μια πτώση του Σισέ, αλλά δεν προήλθε από μαρκάρισμα και δεν είναι πέναλτι. Ένα χέρι ζητά ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν εκτός περιοχής και ακούσιο. Δόθηκε οφσάιντ σε μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά το σώμα του καλύπτεται από τον αμυνόμενο του Βόλου. Αν έμπαινε γκολ και πήγαινε στο VAR, θα έπρεπε να μετρήσει. Πάντως είναι πολύ δύσκολη φάση και δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον βοηθό. Ένα οφσάιντ που δόθηκε στον Ραντζέλοβιτς ήταν σωστό. Το πέναλτι που κερδίζει ο Ποντένσε δόθηκε σωστά, όπως και η αποβολή στον Λύρατζη. Για το αν υπάρχει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ομάρ μπερδεύτηκε όλος ο κόσμος. Ο διαιτητής σε ένα τράβηγμα στο πρώτο ημίχρονο όφειλε να δώσει κίτρινη στον Νορβηγό, αλλά τελικά την έδωσε στον αντίπαλο. Η Nova κακώς έγραψε πως πήρε την κίτρινη ο Ομάρ και γι’ αυτό δεν αποβλήθηκε όταν δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο δεύτερο ημίχρονο».

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης: 
«Ο δεύτερος βοηθός έκανε ένα μεγάλο λάθος σηκώνοντας τη σημαία στο γκολ που έβαλε ο Αστέρας, αλλά το διόρθωσε το VAR. Αν ο Μπαράλες σκόραρε, δεν θα μετρούσε γιατί γκολ με το χέρι, έστω κι αν είναι κολλημένο στο σώμα, δεν μετρά».

Πανιώνιος-ΑΕΛ:
 «Ο Ζίφκοβιτς πηγαίνει με τις τάπες, αλλά είναι μόνος του. Ο παίκτης του Πανιωνίου πέφτει εκ των υστέρων όταν βρίσκει τον μηρό του Ζίφκοβιτς, άρα δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα».

Άρης-Παναθηναϊκός:
 «Στην ακύρωση του γκολ του Περέα, το VAR ενημερώνει τον διαιτητή να δει το χτύπημα του Μακέντα. Υπάρχει χτύπημα εκτός φάσης και ήταν για κόκκινη κάρτα στον Ιταλό. Θα πρέπει, επίσης, οι διαιτητές να γνωρίζουν ότι κάποιοι παίκτες δημιουργούν συχνά τέτοια θέματα, όπως ο Μακέντα».

Διαβάστε επίσης

Back to top button