FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από την «τεσσάρα» στο ΔΑΚ… στην διατήρηση του αποτελέσματος στη «Λεωφόρο»!(pics+vids)

Και συνεχίζουμε την ανάλυση της προϊστορίας των αγώνων ΠΑΣ Λαμία – Παναθηναϊκός.

Αύριο στις 19:30 η ομάδα του Μάκη Χάβου, θα αντιμετωπίσει τα «πιτσιρίκια» του Γιώργου Δώνη, που δεν διανύουν και τις καλύτερες ημέρες τους όσο αφορά την υγεία τους, καθώς μία ίωση είχε προκαλέσει πανικό τις προηγούμενες ημέρες στην ομάδα της Αθήνας.

Τώρα, εμείς σαν LamiaSports θα σας θυμίσουμε τι έγινε στα παιχνίδια των δύο ομάδων σε SuperLeague και Κύπελλο τα τελευταία χρόνια.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, παραδοσιακά η Λαμία δυσκολεύει αρκετά το «τριφύλλι», έχοντας πάρει μάλιστα και μία από τις μεγαλύτερες νίκες της στην ιστορία της, το 4-1 στο χιονισμένο ΔΑΚΛ.

Πάμε να δούμε τι έγινε στα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων:

Ήταν η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague όταν ο ΠΑΣ Λαμία έπαιζε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι του πρωταθλήματος, καθώς υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό (η πρώτη ομάδα από το Βig-4, που έπαιξε στο ΔΑΚΛ της SuperLeague).

Αν και ήταν το «τριφύλλι» για αντίπαλος όλοι είχαμε μια αισιοδοξία πως το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Και έτσι έγινε. Μπροστά σε 4.000 κόσμο ο Νίκλας Χουλτ έβαλε αυτογκόλ στο 37΄και μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ Λαμία.

Αν και το πρώτο ημίχρονο ανήκε απόλυτα στον ΠΑΣ, με τον Πίτι να χάνει ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» και με ένα γκολ του Γκιγιέρμο Μολίνς στο 85΄έφερε αυτή την ισοπαλία με σκορ 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς. 

Το ματς της Λεωφόρου

Στο δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία, στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι το οποίο από την αρχή ήταν αρκετά δύσκολο.

Ο Αντονί Μουνιέρ και ο Εμάνουελ Ινσούα έδωσαν μία μεγάλη νίκη στην ομάδα της Αθήνας, σκοράροντας στο 48΄και 64΄αντίστοιχα.

Οι φάσεις:

Ο Κάτσε είχε δύο αξιόλογα σουτ εκτός περιοχής, με τον Μελίσσα να αποκρούει το πρώτο, ενώ το δεύτερο έφυγε εκτός εστίας, και ο Δώνης αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο 27΄, στην καλύτερη φάση των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48΄), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το γκολ «ζωντάνεψε» το παιχνίδι και ο Αλτμαν στο 56΄ ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά το τελικό του πλασέ ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Μελίσσα.

Στο 64΄, όμως, ο Ινσούα ξεμαρκαρίστηκε με εξαιρετική κίνηση και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά «σφράγισε» το αποτέλεσμα. Η Λαμία δεν μπορούσε να αντιδράσει και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Οικονόμου, Αυλωνίτης, Γιόχανσον, Κάτσε (80΄ Στάικος), Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (75΄ Χατζηγιοβάννης), Αλτμαν (89΄ Μπουζούκης), Δώνης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Ασίγκμπα, Ομο (54΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Φράγκος (79΄ Καραγιάννης), Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπούντνικ (55΄ Άστσεριτς)

Η «τριάρα» και η φυγή του Τεννέ

Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της SuperLeague ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε μία άνετη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας 3-1.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ (τότε), δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο παραμόνο δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, όπου και ισοφάρισε το γκολ του Γιάννη Μπουζούκη (15΄) με τον Ντάνιελ Αντέτζο στο 36΄.

Έπειτα, το δεύτερο 45λεπτο «βάφτηκε» πράσινο μιας και τα πιτσιρίκια του ΠΑΟ, είχαν άλλα δύο γκολ για την άμυνα της Λαμίας, που δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να τα περιορίσει.

Ο Εμμανουηλίδης στο 70΄έκανε το 2-1 ενώ στο 87΄ο Χατζηγιοβάνης κερδίζει πέναλτι με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να ευστοχεί απέναντι στον Νίκο Μελίσσα, «γράφοντας» το 3-1.

Δείτε τα γκολ:

Τα παιχνίδια του Κυπέλλου

Τον «έθαψε» μέσα στο χιόνι

Δεν ήταν απλά μία νίκη στο Κύπελλο Ελλάδος, δεν ήταν απλά μία νίκη κόντρα σε μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν μία «τεσσάρα» που ο ΠΑΣ Λαμία έριξε στον Παναθηναϊκό φωνάζοντας παρών!

Η αρμάδα του Μπάμπη Τεννέ, με αρχιμαέστρο τον Πίτι είχε κερδίσει εύκολα με 4-1 την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και είχε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ των Πίτι (5’, 45’+2’) και Παντελιάδη (42’), ενώ ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Μολίνς στο 82’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’ ο Μπλάζιτς.

Μόλις στο 5′ ο Πίτι έκανε το 1-0 και στο 42′ ο Παντελιάδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ισπανός επιθετικός στο 45′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λαμίας με το τρίτο τέρμα που σημείωσε. Να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» στο 38’ είχαν δοκάρι με τον Λουντ στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο παιχνίδι.

Στην δεύτερος μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό και σκόραρε στο 54′ με τον Κουρμπέλη, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 82′ ο Μολίνς με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, μείωσε σε 3-1, ωστόσο στο 90’ ο Μπλάζιτς έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των «πρασίνων» και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70′ Μπλάζιτς), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Καραγιάννης (56′ Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (87′ Πατσαρούχας), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος.

Παναθηναϊκός(Μαρίνος Ουζουνίδης): 
Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46′ Δώνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (69′ Μουνιέ), Πίσπας (46′ Μολίνς).

Άντεξε μέσα στη Λεωφόρο:

Μπορεί να είχε το 4-1 του πρώτου αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία, όμως πήγε στη Λεωφόρο για να μην χάσει και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε όσο μπορούσε αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν ένα γκολ με τον Αντονί Μουνιέ στο 74΄το οποίο δεν ήταν αρκετό.

Εξαρχής το έργο της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης κι αν εξαιρέσει κανείς κάποια πίεση που άσκησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «πράσινοι», οι φιλοξενούμενοι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος κι έφτασαν σχετικά εύκολα στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να μη δεχτούν κάποιο γκολ.

Η κλασική ευκαιρία του Μολίνς λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους κι άλλη μία καλή στιγμή με τον Μουνιέ στο 22΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο α΄ 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, καθώς το επιθετικό τους πρόβλημα ήταν εμφανέστατο γι΄ άλλη μια φορά.

Παρ΄ όλα αυτά στην επανάληψη η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 74΄ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Μουνιέ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, έχασαν μια-δυο καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77΄ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (57΄ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58΄ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): 
Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79΄ Τσούκαλος), Ριβέρα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86΄ Βουό)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button