Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Από το Νίκη Βόλου – ΠΑΟ στη Λαμία… στο ντεμπούτο του Ριβάλντο!

Δείτε το σαν σήμερα της SuperLeague...

Δείτε το σαν σήμερα της SuperLeague…

1965

Διεξάγεται στη Λαμία το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος 1964-65! Πρόκειται για τον αγώνα Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός, που είχε διακοπεί και χρειάστηκε ένα καλοκαίρι για να αποφασιστεί αν θα επαναληφθεί! Το 0-0 καθυστερεί περισσότερο το πρωτάθλημα, αφού η Νίκη οδηγείται σε μπαράζ παραμονής με Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Καλαμαριάς! Αποτέλεσμα να ξεκινήσει στις 28 Νοέμβρη το νέο πρωτάθλημα.

1999

Οι συγκινήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος είναι μαζεμένες στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανηλειακός νικά 2-1 τον Πανιώνιο (50’ Παπαδόπουλος – 4’ Τασιόπουλος, 44’ Γκώνιας), όπου εκτός από τα τρία γκολ, υπάρχουν κα ισάριθμες αποβολές (Ναλιτζής, Τάτσης και Γκώνιας). Ο Τάκης Γκώνιας, επιστρέφοντας από την Ισπανία είναι ο πρωταγωνιστής, αφού πέρα από το γκολ και την αποβολή, χάνει και πέναλτι!

2004

Το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά για αγώνα πρωταθλήματος και οι δρόμοι οδηγούν τους φίλους του Ολυμπιακού και πάλι στο Νέο Φάληρο μετά από πέντε χρόνια και μια μέρα. Με 30.043 εισιτήρια το πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο συνδυάζεται με το ντεμπούτο Ριβάλντο και Νικοπολίδη. Ο Γιάννης Οκκάς στο 17’ πέτυχε το πρώτο γκολ στο γήπεδο αυτό, ο Φάνης Γκέκας στο 37’ ισοφάρισε για την Καλλιθέα και στο 49’ ο Γιώργος Ανατολάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

2010

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και βρίσκεται να χάνει 2-0 με γκολ του Αράς (44’) και του 18χρονου Φορτούνη (80’), που έχει μπει σαν αλλαγή και πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη Super League. Καταφέρνει να ισοφαρίσει τελικά σε 2-2 με τους Τζιμπούρ (83’) και Σκόκο (87’). Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ, αφού ακολούθησε η ήττα στο Βόλο και η λύση  της συνεργασίας τους.

Διαβάστε επίσης

Back to top button