Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τεσσάρα μέσα στην Κύπρο για τη Ντουντελάνζ!

Η Σεβίλλη πέρασε με 3-0 από την έδρα της Καραμπαχ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχας εμε 4-3 στην έδρα του από την Ντουντελάνζ μετά από ένα απίθανο ματς.

Η Σεβίλλη πέρασε με 3-0 από την έδρα της Καραμπαχ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχας εμε 4-3 στην έδρα του από την Ντουντελάνζ μετά από ένα απίθανο ματς.

EUROPA LEAGUE-1ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΕΛ-ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: 3-4

Γήπεδο: ΓΣΠ

Κηδεία για τον ΑΠΟΕΛ, που μετά από ένα φοβερό παιχνίδι, έχασε με 4-3 από την Ντουντελάνζ μέσα στο «ΓΣΠ». Ιστορική νίκη για την Ντουντελάνζ που ήταν η πρώτη στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Ντουντελάνζ άγγιξε το γκολ στο 6ο λεπτό καθώς μετά από εκτέλεση  κόρνερ, ο Σινάνι πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Μπέλετς  ενώ στο 30’ μετά από κόρνερ, η κεφαλιά του Μορέν έφυγε άουτ. Στο 34’ ο Στολς έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Μεντί ωστόσο ο τελευταίος δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να αστοχήσει προ κενής εστία αλλά στο 36’ ο Σινάνι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπέλετς όπου με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τον Ιωάννου να κάνει τραγικό λάθος στο 51’ και τον Μπερνιέ με σουτ από το ύψος της περιοχής να γράφει το 0-2. Ωστόσο στο 54’ ο Ζοαζίνιο σέντραρε από αριστερά και  ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά έκανε ρο 1-2 και με τη σέντρα ο Αλ Ταμάρι κέρδισε πέναλτι και  ο Ντε Βινσέντι έκανε το 2-2.

Και μάλιστα στο 58’ ο Ζουμπέρ έχασε την μπάλα μετά από σουτ του Ντε Βινσέντι και στην επαναφορά ο Πάβλοβιτς έκανε το 3-2, ολοκληρώνοντας μια απίστευτη ανατροπή.

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε κι άλλο και στο 61’ ο Ζουμπέρ αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση μετά από σουτ του Γκέντσογλου, ενώ στο 70’ ο Μπέλετς έδιωξε δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Λαβιέ. Στην κόντρα ήταν η σειρά του Ζουμπέρ να νικήσει τον Πάβλοβιτς σε τετ α τετ και στο ίδιο λεπτό, ο Μπουχουαρί σέντραρε από δεξιά, ο Στολτζ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Κυπρίων και με προβολή έγραψε το 3-3.

Μάλιστα στο 76’ ο Μπέλετς έσωσε μετά από σουτ του Γκρενιέ, ενώ στο 83’ ο Σινάνι έκανε το συρτό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ για το 3-4.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Μερκής, Γιάκολις (46’ Αλ Ταμάρι), Μπέζιακ, Γκέντογσλου, Σόουζα (46’ Ζοαζίνιο), Μάτιτς, Πάβλοβιτς, Ντε Βινσέντι (76’ Εφραίμα)

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Ζουμπέρ, Σνελ, Ποκάρ, Γκαρός, Στολτζ (90+3’ Κουλς), Σινάνι, Μπερνιέ, Κιρχ (63’ Λεσκόι), Μορέν, Μεντί (67’ Λαβιέ), Μπουχουαρί

ΚΑΡΑΜΠΑΧ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 0-3

Γήπεδο: Tofiq Bəhramov adına Respublika stadionu

Ξεκίνημα με μεγάλο διπλό για τη Σεβίλλη, που πέρασε με 3-0 από την έδρα της Καραμπάχ.

Στο 5ο λεπτό ο Χορδάν εκτέλεσε το φάουλ και  ο Ντιέγκο Κάρλος έβαλε την προβολή αλλά αστόχησε από κοντά, ενώ στο 6’ ο Γκουεγέ δε βρήκε για λίγο την μπάλα μετά από γύρισμα του Αλμέιδα και στο 7’ ο Μπέγκοβιτς πρόλαβε σωτήρια τον Τσιτσαρίτο. Στο 9’ ο Βάτσλικ έσωσε μετά από σουτ του Αλμέιδα, ενώ στο 15’ η κεφαλιά του Τσιτσαρίτο έφυγα άουτ. Στο 21’ μετά  από κόρνερ ο Μπέγκοβιτς έχασε την μπάλα αλλά δεν το πλήρωσε ενώ στο 29’ η Καραμπάχ έφυγε στην κόντρα αλλά ο Εσκουδέρο έσωσε μετά από γύρισμα του Α.Χουσεΐνοβ. Και στην κόντρα ο Μουνίρ έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Μπέγκοβιτς έπεσε κι έσωσε, ενώ στο 34’ το σουτ του Ρομέρο έξυσε το δοκάρι του Βάτσλικ. Στο 38ο λεπτό το μονοκόμματο σουτ του Μουνίρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Καραμπάχ,

Στο 48’ το σουτ του Γκουντέλι πέρασε έξω, ενώ στο 59’ ο Μπέγκοβιτς έδιωξε το σουτ του Βάσκες και στο 62’ ο Τσιτσαρίτο με απίθανη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-1. Στπο 70’ ο Βάτσλικ είπε όχι σε σουτ του Ζουμπίρ, ενώ στο 78’ ο Μπανέγα έβγαλε ιδανικά στον Μουνίρ που μόνος Με τον Μπέγκοβιτς πλάσαρε για το 2-0. Και στο 85ο λεπτό ο Όλιβερ Τόρες με φοβερό γυριστό έκανε το τελικό 0-3.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ: Μπέγκοβιτς, Άιλτον, Μεντβέντεβ, Α.Χουσεΐνοβ, Μπ.Χουσεΐνοβ, Γκαράϊεβ (85’ Ιμπραχιμλί), Μίτσελ, Αλμέιδα, Ζουμπίρ, Ρομέρο (77’ Κιντάνα), Γκουεγέ (67’ Αμπντουλάιεβ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Πίθο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Τόρες (86’ Νταμπούρ), Χορδάν (58’ Ρόνι Λόπες), Γκουντέλι, Βάσκες, Μουνίρ, Τσιτσαρίτο (72’ Μπανέγα)

Διαβάστε επίσης

Back to top button