Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Λυτάκης: «Στόχος μας η γρήγορη παραμονή… αλλά και το ελκυστικό ποδόσφαιρο!»

Ένας από τους ποδοσφαιριστές όπου πέρυσι πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του ντάμπλ με τον ΑΠΟ Αταλάντης, ο Κώστας Λυτάκης, μίλησε για το μεγάλο βήμα της Γ΄Εθνικής αλλά και τους φετινούς στόχους της ομάδας του!

Ένας από τους ποδοσφαιριστές όπου πέρυσι πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του ντάμπλ με τον ΑΠΟ Αταλάντης, ο Κώστας Λυτάκης, μίλησε για το μεγάλο βήμα της Γ΄Εθνικής αλλά και τους φετινούς στόχους της ομάδας του!

Διαβάστε τη συνέντευξή του στον Δημήτρη Κολλημένο και το Evrytania Sport:

Ένας από τους πιο γνώριμους και αγαπητούς ποδοσφαιριστές της Αταλάντης στο Ευρυτανικό κοινό λόγω της συμμετοχής του στα τουρνουά 5Χ5 και καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας είναι ο Κώστας Λυτάκης. Η ομάδα του είναι η πρώτη αντίπαλος της Ποταμιάς στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και το Evrytania Sport είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του. Ο 29χρονος αμυντικός μέσος χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα απαιτητική τη φετινή προετοιμασία υπό τις οδηγίες του προπονητή του Μάκη Ζαχαρόπουλου και πιστεύει ότι η ομάδα του κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα δυο νικηφόρα ματς στο κύπελλο Ελλάδος.

Στόχος των νταμπλούχων Φθιώτιδας είναι φυσικά η παραμονή στην κατηγορία, η οποία θα συνδυαστεί με ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ οι προσωπικές του επιδιώξεις συμβαδίζουν με τις ομαδικές. Γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για την ομάδα της Ποταμιάς, ενώ πιστεύει ότι το παιχνίδι της Κυριακής θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ποιός από τους δυο αντιπάλους κάνει τα λιγότερα λάθη.

Ο Κώστας Λυτάκης γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου το 1990 και διαμένει στο γειτονικό Νεοχωράκι Φθιώτιδας. Έχει αγωνιστεί κατά σειρά στον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου, στην Ένωση Μακρακώμης-Σπερχειάδας 2010, στο Καλαπόδι και στην Αταλάντη. Στους Λοκρούς συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατακτώντας πέρυσι το νταμπλ(πρωτάθλημα και κύπελλο) της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Έχει επίσης κερδίσει το κύπελλο με τη φανέλα της Ένωσης και του Καλαποδίου, συμμετέχοντας για πέντε σερί σαιζόν στον τελικό κυπέλλου(Τρεις κατακτήσεις και δυο ως φιναλίστ). Επιπλέον με την Ένωση 2010 έλαβε μέρος στη Δ΄ Εθνική, περιόδου 2010-2011, αντιμετωπίζοντας τον Απεραντιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Κώστα, πως έχει κυλήσει η προετοιμασία της Αταλάντης και τα πρώτα επίσημα σας ματς;

Κώστας Λυτάκης«Η προετοιμασία όπως και την προηγούμενη χρονιά υπό τις οδηγίες του κ. Μάκη Ζαχαρόπουλου ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική! Σίγουρα η φετινή ήταν μεγαλύτερης έντασης και διάρκειας, καθώς η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Η Αταλάντη θεωρώ ότι κινείται σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει οι αγώνες που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής. Ο coach έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές και έχει δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ώστε να μπορεί η ομάδα να προσαρμοστεί στις διαφορετικές συνθήκες του αγώνα.»

Evrytania Sport: Για πρώτη φορά η ομάδα σου και εσύ προσωπικά θα συμμετάσχετε στη Γ΄ Εθνική. Ποίοι είναι οι ομαδικοί και ατομικοί σας στόχοι;

Κώστας Λυτάκης«Πρώτη φορά της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία και σίγουρα στόχος της ομάδας  δεν είναι άλλος από την παραμονή . Από εκεί και πέρα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και ελκυστικό, που θα γεμίσει το γήπεδο μας με όλο το φίλαθλο κόσμο της Φθιώτιδας και να ευχαριστήθουμε πάνω απ’ολα την χρονιά αυτή που ειναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλα τα παιδιά. Προσωπικός στόχος είναι μια καλή και υγιή χρόνια μακριά από τραυματισμούς και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.»

Evrytania Sport: Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο σας, την ομάδα της Ποταμιάς;

Κώστας Λυτάκης«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά πραγματα  για την Ποταμιά, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχεις μαζέψει όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας και ότι είναι μια ομάδα με πάθος και ενθουσιασμό.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πεις που πιστεύεις ότι θα κριθει αυτό το ματς;

Κώστας Λυτάκης:  «Σίγουρα όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος, είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει πολύ και θέλουμε να μπούμε με το δεξί. Ομως η έναρξη του πρωταθλήματος κρύβει πάντα κινδύνους και αν δεν παρουσιάσουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας θα έχουμε πρόβλημα. Το ματς θεωρώ θα κριθεί στην λεπτομέρεια και στο ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη.»

Διαβάστε επίσης

Back to top button