Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μεταγραφές live: Φήμες, προτάσεις, συμφωνίες και χυλόπιτες!

Οι μεταγραφές έχουν έρθει για να κατά στο προσκήνιο, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά όταν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε της περιόδου. #slgr #μεταγραφές #Ευρώπη #slgrinterwetten #season2021_2022

Οι μεταγραφές έχουν έρθει για να κατά στο προσκήνιο, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά όταν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε της περιόδου. Οι συμφωνίες αρχίσουν και έρχονται, οι χυλόπιτες αλλάζουν δεδομένα, οι προτάσεις έρχονται η μια μετά την άλλη ενώ οι φήμες δεν σταματούν ποτέ.

Ουσμάν Ντεμπελέ: Επιμένει να μην ανανεώνει

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ… απασχολεί την Μπαρτσελόνα εδώ και μήνες. Οι Μπλαουγκράνα έχουν κάνει συγκεκριμένη πρόταση στον ποδοσφαιριστή για επέκταση της συνεργασίας τους, όμως ο Γάλλος δεν είχε δώσει την απάντηση του. Μια κρύο, μία ζέστη είχε τους Μπλαουγκράνα ο πρώην άσος της Ντόρτμουντ! Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα όμως από την Ισπανία, ο Γάλλος σούπερ σταρ έδωσε την οριστική του απάντηση στην Μπαρτσελόνα η οποία και είναι… αρνητική! Ο ίδιος θεωρεί προσβλητική την προσφορά που του έχουν κάνει οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, θεωρώντας πως αξίζει πολλά περισσότερα χρήματα, τονίζοντας πως είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο!

Κάλβιν Φίλιπς: Στα ραντάρ του Αντσελότι για τη Ρεάλ

Δεν είναι κρυφό μυστικό πως ο άξονας της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται μια ανανέωση. Με σεβασμό στην… Αγία Τριάδα των Μόντριτς-Κρόος-Καζεμίρο που όλα αυτά τα χρόνια έχουν «κουβαλήσει» άπειρα. Αλλά κανείς δε νικά το χρόνο. Και έχουν τρέξει… πολλά χιλιόμετρα όλοι τους. Και στη «βασίλισσα» θέλουν να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα. Ηδη έχουν τον 23χρονο Βαλβέρδε που υπολογίζεται κανονικά, πέρσι αποκτήθηκε ο 19χρονος Καμαβίνγκα που θεωρείται το next big thing στα χαφ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Κάρλο Αντσελότι, όμως, θέλει ένα καθαρόαιμο εξάρι. Έναν παίκτη που θα είναι ο.. σκύλος μπροστά από την άμυνα. Που θα κόβει τους πάντες και τα πάντα. Εξ’ ου, λοιπόν, εσχάτως έχει αποκτήσει εμμονή με τον Κάλβιν Φίλιπς της Λιντς. Ο Άγγλος χαφ με την… ανέμελη κώμη είναι ο ορισμός αυτού που ψάχνει ο προπονητής της Ρεάλ. Καταπίνει χιλιόμετρα, έχει τρομερά τρεξίματα, είναι πολύ δυνατός, έχει καλή πρώτη κοντινή πάσα και πάνω από όλα έχει ήδη πλούσιες παραστάσεις.

Ιλκάι Γκουντογκάν: Σκέψεις επιστροφή στη Ντόρτμουντ

Ελπίδες… επιστροφής στη Γερμανία άφησε ο Ιλκάι Γκουντογκάν στους φίλους της Ντόρτμουντ. Σε live μετάδοση που έκανε ο 31χρονος χαφ στα social media, οι ερωτήσεις που έπεφταν ήταν αμέτρητες. Και σε μια από αυτές, η απάντηση που έδωσε ο ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά… τεκμηριωμένη. Ένας φίλαθλος της Ντόρτμουντ ρώτησε αν είναι πιθανή η επιστροφή του στη Bundesliga. «Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή στη Σίτι» απάντησε αρχικά ο Γκουντογκάν. Ωστόσο, στη συνέχεια φρόντισε να συμπληρώσει. «Ποτέ μην λες ποτέ όμως. Η Bundesliga είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα που παρακολουθώ στενά. Είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα προοπτική για έναν παίκτη της εθνικής ομάδας της Γερμανίας».

Ολυμπιακός: «Τελειώνει» με τον Ντιμπί Κεϊτά της Ρεάλ Μαδρίτης Β

Ο Ολυμπιακός προχωράει σε χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις με ορίζοντα το μέλλον, αφού μετά τον 21χρονο μέσο, Μπαντιογκού Φαντιγκά, φέρνει στον Πειραιά και τον Ντιμπί Κεϊτά από τη Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά προορίζεται για τον Ολυμπιακό Β’, με προοπτική την ενσωμάτωση στην πρώτη ομάδα. Ο Κεϊτά είναι γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 2002 στο Τολέδο και σε ένα εξάμηνο θα κλείσει τα 20 του χρόνια. Αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ, έχει επίσης καταγωγή από το Μάλι όπως ο Φαντιγκά, ενώ έχει ισπανική υπηκοότητα. Προέρχεται από την ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 2016 περασε και από την συμπολίτισσα Ράγιο Βαγιεκάνο. Η περίπτωσή του είναι προχωρημένη και αναμένεται να έρθει στην χώρα μας, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Παναθηνϊκός: Ενδιαφέρον για τον μέσο της Γκρέμιο, Λούκας Σίλβα

Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Λούκας Σίλβα της Γκρέμιο αποκαλύπτει δημοσίευμα του βραζιλιάνικου δικτύου “TNT Sports” το βράδυ της Δευτέρας (10/01). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “η ελληνική ομάδα είχε επικοινωνία με τη Βραζιλία για να ενημερωθεί για το κόστος μίας πιθανής μεταγραφής του έμπειρου μέσου, χωρίς όμως να έχει καταθέσει ακόμη επίσημη πρόταση”. Και συμπληρώνει το δημοσίευμα: “Μετά τον υποβιβασμό της Γκρέμιο στη Serie B της Βραζιλίας, έχει ξεκινήσει μία πλήρης αναμόρφωση του ρόστερ της και είναι ανοικτή σε ενδεχόμενες αποχωρήσεις”. Μέχρι στιγμής δε, έχουν αποχωρήσει από τη βραζιλιάνικη ομάδα οι Ραφίνια, Νταρλάν, Κορτέζ, Βάντερσον, Μπόρχα, Άλισον και Πιερέ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λούκας Σίλβα έχει ήδη προταθεί μέσω του Ιταλού μεγαλοατζέντη, Φεντερίκο Παστορέλο κι Έλληνα συνεργάτη του και η περίπτωσή του είναι μεταξύ αυτών που εξετάζονται σοβαρά από τους “πράσινους”. Παράλληλα, η ολλανδική Καμπούρ που μάχεται για να εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο Conference League βρίσκεται σε επαφές με την πλευρά του Γιάννη Μπουζούκη. Ενδιαφέρον κι από τις τουρκικές Μαλάτιασπορ και Γκεζτεπέ, όμως ο παίκτης προτιμάει την ελληνική Eredivisie.

ΠΑΟΚ: Η τελευταία εξέλιξη με Φελίπε Σοάρες

Ο Φιλίπε Σοάρες, ένας εκ των μεταγραφικών στόχων του ΠΑΟΚ, έμεινε εκτός αποστολής της Μορεϊρένσε για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα, γεγονός που συζητήθηκε στην Πορτογαλία, καθώς δεν προκύπτει θέμα τραυματισμού ή τιμωρίας του. Ο Φιλίπε Σοάρες έχει ξεχωρίσει στη μεγαγραφική λίστα του Ζοσέ Μπότο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να συνδέσουν την απουσία του από την αποστολή με το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, μεταφράζοντάς της ως προστασία ενός ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε καθεστώς μεταγραφής.

ΑΕΚ; Αυτός είναι ο φάκελος Μπαρμπόσα

Εδώ και περίπου δύο μήνες, οι δύο υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, οι διευθυντές Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στον Βραζιλιάνο μέσο της Νις, Ντανίλο Μπαρμπόσα. Ποδοσφαιριστή για τον οποίο η γαλλική ομάδα δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018, όταν τον αγόρασε από την πορτογαλική Μπράγκα σε ηλικία 22 ετών. Μόλις είχε ολοκληρώσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 31 αγώνες, 4 γκολ και 4 ασίστ. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας μέσος, είναι ωστόσο ένα καθαρόαιμο “6αρι”. Στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι με εκείνον παρόντα, πολλά από τα προβλήματα της μεσαίας γραμμής θα λύνονταν καθώς πρόκειται για παίκτη με υψηλή τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στο “στήσιμο” των επιθέσεων μπροστά από τη γραμμή άμυνας. Δεν είναι όμως ‘box to box’ μέσος και αυτό απεδείχθη μετέπειτα. Απέτυχε στη Νις -η οποία θέλει να τον ξεφορτωθεί- και είχε ένα ικανοποιητικό πέρασμα από την Παλμέιρας (22 ματς, 1 γκολ και 2 ασίστ), παίζοντας παράλληλα και ως στόπερ. Είναι πολύ πιθανό η κλάση του να είναι αρκετή ώστε στην Ελλάδα να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στη δημιουργία και στο σκοράρισμα, όμως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μέσο που έχει ως προτεραιότητα του το γκολ και τις ασίστ. Δεν είναι δηλαδή περίπτωση Μαντί Καμαρά ή Κούρτιτς, αλλά μια βελτιωμένη έκδοση του Σιμόες, στους χώρους που ο υπαρχηγός της ομάδας κινείται. Αναμφίβολα η Ένωση χρειάζεται παίκτη και εκεί, καθώς ο Πορτογάλος μεγάλωσε και ο Λε Ταλέκ δεν είναι αυτό που νόμιζε. Ο Μπαρμπόσα όμως, δεν είναι “8αρι”.

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο Νορβηγός αντέδρασε, η Ντόρτμουντ έδωσε εξηγήσεις

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι αρκετά «θερμό» για τον Έρλινγκ Χάαλαντ καθώς αρκετές ομάδες θα χτυπήσουν την πόρτα της Ντόρτμουντ προκειμένου να τον αποκτήσουν. Οι Βετσφαλοί γνωρίζοντας πως αρέσει ο Νορβηγός σε πολλούς συλλόγους, θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, έτσι ώστε να τον κρατήσουν στην Γερμανία. Ωστόσο ο νεαρός ποδοσφαιριστής νιώθει πίεση από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα είπε: «Η Ντόρτμουντ με πιέζει να πάρω αποφάσεις τη στιγμή που εγώ θέλω απλά ν’ απολαμβάνω τα παιχνίδια και το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει το προσεχές διάστημα να τα βάλω όλα σε μια σειρά. Τόσο καιρό δεν ήθελα να μιλήσω γιατί σεβόμουν τον σύλλογο, όμως τώρα μάλλον ήρθε η ώρα». Στο άκουσμα των δηλώσεων του Χάαλαντ ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ, Χανς – Γιοακίμ Βάτσκε είπε: «Έτσι είναι ο Έρλινγκ, είναι πολύ αυθόρμητο παιδί και φυσικά κανείς δεν έχει πρόβλημα μαζί του έπειτα απ’ όσα είπε. Ωστόσο θα πρέπει να καταλάβει και τη δική μας θέση αναφορικά με την περίπτωσή του. Δεν γίνεται να περιμένουμε να φτάσει το τέλος του Μαΐου για να δούμε τι θα κάνουμε».

Πηγή: Repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button