Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πάρτι του Πογκμπά και πρόκριση μέσα στο Λονδίνο (vid)

FA CUP-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.: 0-2

Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Εποχές σερ Άλεξ, ζουν στη Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που έχουν μεταμορφωθεί με τον Σόλσκιερ στον πάγκο τους, κέρδισαν με 2-ο στην έδρα της Τσέλσι και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πρώτη νίκη της Γιουνάιτεντ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από το 2012, μεγάλο ματς από τον Πολ Πογκμπά. Στην έξοδο ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και σ το 12ο λεπτό ο Ρομέρο  πραγματοποίησε μεγάλη διπλή επέμβαση σε διαδοχικά σουτ των Λουίζ και Πέδρο και  στο 15’ ήταν η σειρά του Κέπα να σώσει εντυπωσιακά μετά από βολέ του Αντέρ. Στο 26’ ο Αθπιλικουέτα σέντραρε από δεξιά και ο Ιγκουαΐν πήρε ην κεφαλιά από το πέναλτι, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι της Γιουνάιτεντ, ενώ στο 25’ ο Κέπα έκανε τραγικό λάθος αλλά ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Και στο 31ο λεπτό ο Πογκμπά έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά για τον Αντέρ Ερέρα, που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-1. Στο 35’ η σέντρα-σουτ του Πέδρο πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο 45’ ήρθε το 2ο γκολ των «κόκκινων διαβόλων». Ο Πογκμπά έβγαλε κάθετα στον Ράσφορντ, εκείνος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Πογκμπά με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στο 49ο λεπτό ο Ράσφορντ έκανε απίθανη ενέργεια αλλά το γύρισμα του κόπηκε από την άμυνα της Τσέλσι, ενώ στο 56’ ο Σο έσωσε με τάκλιν πριν ο Πέδρο πλασάρει τον Ρομέρο. Στο 65ο λεπτό ο Αζάρ άδειασε τον Λίντελεφ στα δεξιά, κι έκανε το σουτ με το αριστερά αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε έξω, ενώ στο 67’ η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Ρίντιγκερ από τον Σμόλινγκ, αλλά ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VARκαι δεν έδωσε κάτι.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα (82’ Τζαπακόστα), Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (58’ Γουίλιαν), Αζάρ, Ιγκουαΐν

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Σο, Αντέρ, Μάτιτς, Πόγκμπά, Μάτα (76’ Αντρέας Περέιρα), Λουκάκου (73’ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (90+3′ ΜακΤόμινεϊ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button