ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

LS analysis report: Επόμενος αντίπαλος… ο Ολυμπιακός!(pics+vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία μετά από το άσχημο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο εντός έδρας, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το LamiaSports στο πλαίσιο του pre game show σας παρουσιάζει την ομάδα του Πειραιά μέσα από το «κυανόλευκο» analysis report.

Ο ΠΑΣ Λαμία μετά από το άσχημο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο εντός έδρας, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το LamiaSports στο πλαίσιο του pre game show σας παρουσιάζει την ομάδα του Πειραιά μέσα από το «κυανόλευκο» analysis report.

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά όπου η Λαμία θα κατεβεί στην Αθήνα μόνο που αυτή τη φορά θα κάνει στάση στον Πειραιά, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της SuperLeague, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Εμείς σαν LamiaSports θα σας παρουσιάσουμε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίντς, το ρόστερ της, το market value της ομάδας, τον ποδοσφαιριστή – «αστέρι» του συλλόγου καθώς και τα συστήματα και τους μέχρι τώρα αγώνες της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ρόστερ:

Το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτελείται από 32 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους 21 είναι ξένοι ποδοσφαιριστές ενώ 16 από αυτούς είναι εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστές.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Πειραιά είναι τα 26,2 χρόνια ενώ το συνολικό κόστος της ομάδας σύμφωνα με το transfermarkt.com είναι 89,25εκατ. €.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά το ρόστερ:

Ο Προπονητής της ομάδας:

Πέδρο Μαρτίνς

Ο Pedro Martins (Pedro Rui da Mota Vieira Martins) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970. Ως ποδοσφαιριστής είχε πλούσια καριέρα στην Πορτογαλία, καθώς από το 1988, οπότε και έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο στην Feirense, αγωνίστηκε κατά σειρά στις Vitória Guimarães, Sporting CP, Boavista, Santa Clara και Alverca.

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Vitória Setúbal, FC Porto και Belenenses και από το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός, στην União Lamas. Το επόμενο καλοκαίρι και για δύο χρόνια ανέλαβε την Lusitânia, ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στον πάγκο της Espinho.

Το 2010 ανέλαβε προπονητής της Marítimo, όπου και έμεινε για 4 χρόνια και το 2014 μεταπήδησε στην Rio Ave, την οποία κοουτσάρισε για δύο χρόνια. Tο καλοκαίρι του 2016 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 κάθισε στον πάγκο της Vitória Guimarães, με την οποία στην πρώτη του σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

Από τη σεζόν 2018/19 έχει αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού!

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσει φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έκανε 12 μεταγραφές και μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι πρωτοκλασσάτοι παίκτες.

Ζοσε Σα – τερματοφύλακας – Μεταγραφή από την Πόρτο (2,5εκατ.€)

Μπόμπι Άλεν – τερματοφύλακας – Ελεύθερος από τη Ντιζόν

Ρούμπεν Σεμέδο – αμυντικός – Μεταγραφή από την Βιγιαρεάλ (4,5εκατ.€)

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς – αμυντικός – Με μεταγραφή από την Παρτιζάν (1,5εκατ €)

Μπρούνο Γκασπάρ – αμυντικός – Δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Γιασίν Μπενζιά – μέσο – Δανεικός από την Λιλ

Ματιέ Βαλμπουενά – μέσος – Ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς – μέσος – Επιστροφή από δανεισμό

Ελ Αρμπί Χιλέλ Σουντανί – μέσος – Ελεύθερος από την Νότιγχαμ Φόρεστ

Μπρούνο – μέσος – Μεταγραφή από την LASK (500χιλ€)

Μαξιμιλιάνο Λοβέρα – μέσος – Μεταγραφή από την Ροζάριο Σεντράλ (3,30 εκατ.€)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί – σέντερ φορ – Ελεύθερος από την Αλ Ντουχάι

Οι top μεταγραφές και αποχώρησεις:

Η ομάδα του Ολυμπιακού, εκτός από προσθήκες είχε και αποχωρήσεις. Η σπουδαιότερη ήταν αυτή του Μπγιορν Ένγκελς ο οποίος πουλήθηκε στη Ρεμς με 4,00 εκατ.€.

Δεύτερη σημαντικότερη ήταν η πώληση του Δημήτρη Νικολάου στην Έμπολι με τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του 3,50εκατ. €.

Στις προσθήκες αυτή του Σεμέδο έναντι 4,50εκατ.€ και του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα για 3,30εκατ. € είναι οι δύο σημαντικότερες.

 

Το αστέρι της ομάδας:

EUROKINISSI

Αν ο Κώστας Φορτούνης δεν είχε πάθει τη ρήξη χιαστών στην αρχή της σεζόν, αναμφίβολα θα βάζαμε αυτόν ως αστέρι της ομάδας. Όμως, από τη στιγμή που λείπει ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, αυτός που έχει πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό και δικαιολογημένα είναι ο Γάλλος Ματιέ Βαλμπουενά.

CHAMPIONS LEAGUE / EUROKINISSI)

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι με σκοπό να αγωνιστεί στο Champions League με τον Ολυμπιακό, έχοντας στην καριέρα του 330 ματς, 38 γκολ και 59 ασίστ με την Μαρσέιγ, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης και Λυόν (76 ματς – 12 γκολ – 14 ασίστ), Φενέρμπαχτσε (71 ματς – 12 γκολ – 14 ασίστ) και τη Ντιναμό Μόσχας (40 ματς – 6 γκολ – 17 ασίστ).

Ο Βαλμπουενά έχει καταφέρει στη μέχρι τώρα καριέρα του να κατακτήσει 1 φορά το Πρωτάθλημα Γαλλίας, 3 φορές το Κύπελλο και 2 φορές το Super Cup.

 

Το market value των Πειραιωτών:

Ο Ολυμπιακός φέτος σύμφωνα με το transfermakt.com έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην SuperLeague 1 και το ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία έχοντας συνολική αξία τα 89,25 εκατ. €.

Πρώτος σε αξία ποδοσφαιριστής είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στα 26 του χρόνια έχει market value 10εκατ. €.

Έπειτα, τον ακολουθεί ο μέσος από τη Σενεγάλη Μαντί Καμαρά, με συνολική αξία 8εκατ. €, ενώ στις τρεις επόμενες θέσεις βλέπουμε τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, τον Ντάνιελ Ποντένσε και τον Πάπε Αμπού Σισέ με αξία όλοι τους τα 6εκατ. €.

 

Οι καλύτεροι… βάση των αριθμών!

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 8 φορές στο πρωτάθλημα με τους Ματιέ Βαλμπουενά, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Γιουσέφ Ελ Αραμπί να έχουν από 2 γκολ. Ο Σουντάνι και ο Γκιγιέρμε έχουν από 1 τέρμα.

Στις ασίστ, βλέπουμε τον Λεονάρντο Κούτρη να έχει 2 ασίστ ενώ ο Βαλμπουενά έχει 1.

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Πέδρος Μαρτίνς βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Ολυμπιακού έχοντας ήδη περάσει τη δική του φιλοσοφία αλλά και τρόπο παιχνιδιού στην ομάδα του Πειραιά.

Το βασικό σχήμα που ακολουθεί η ομάδα του Ολυμπιακού είναι το 4-2-3-1, το οποίο το είδαμε και στα 4 παιχνίδια της ομάδας στη SuperLeague.

Με Αστέρα Τρίπολης:

Με ΑΕΛ:

Με ΝΠΣ Βόλο:

Με Παναθηναϊκό:

Τα πρόσωπα τώρα στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού αλλάζουν συνεχώς, όμως παίκτες όπως ο Σα, ο Σεμέδο ο Τσιμίκας, ο Ομάρ, ο Γκιγιέρμε, ο Ποντένσε και ο Βαλμπουενά έχουν σταθερή παρουσία στις επιλογές του Μαρτίνς.

Λίγα λόγια τις πρώτες αγωνιστικές του Ολυμπιακού

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2019-2020 ξεκίνησαν με αγώνα για τα προκριματικά του Champions League με αντίπαλο την Βικτόρια Πλζεν. Η ελληνική ομάδα κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας το 0-0 εκτός έδρας αλλά και το 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η επόμενη αποστολή του Ολυμπιακού ήταν απέναντι στην Μπασακσεχίρ, την οποία και κέρδισε εντός και εκτός με 0-1 και 2-0 αντίστοιχα.

Για να μπει στους ομίλους του Champions League, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ρωσικής Κράσνονταρ.

Οι Πειραιώτες, κέρδισαν εντός έδρας με σκορ 4-0 και ο επαναληπτικός ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρόλο αυτά και στον εκτός έδρας κέρδισε με σκορ 1-2, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Εν τω μεταξύ το πρωτάθλημα της SuperLeague 1 είχε ξεκινήσει και στην πρώτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης, το οποίο και κέρδισε με σκορ 1-0.

Η 2η αγωνιστική έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο «AEL FC Arena» όπου έπαιξε και κέρδισε με 0-1 σκορ την ΑΕΛ. Έπειτα, ήρθε το 5-0 κατά του ΝΠΣ Βόλος για την 3η αγωνιστική, ενώ την 4η αγωνιστική στο ντέρμπι των αιωνίων ήρθε ισόπαλος με 1-1 σκορ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button