Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Με Πεσίνα στους «16» η «Squadra Azzurra»

Η Ιταλία νίκησε και την Ουαλία (1-0) και έγινε η πρώτη στην ιστορία των Euro που κάνει 3x3 στον όμιλο χωρίς να δεχθεί γκολ. Στη 2η θέση παρά την ήττα η παρέα του Μπέιλ.

Η Ιταλία νίκησε και την Ουαλία (1-0) και έγινε η πρώτη στην ιστορία των Euro που κάνει 3×3 στον όμιλο χωρίς να δεχθεί γκολ. Στη 2η θέση παρά την ήττα η παρέα του Μπέιλ.

‘Ξέχασε’ πότε δέχθηκε γκολ για τελευταία φορά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι καθώς μετά το 1-0 σε βάρος της Ουαλίας συμπλήρωσε 1.055 λεπτά απαραβίαστης εστίας. Με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί οι Azzurri έγραψαν ιστορία με το «καθαρό» 3×3 και πλέον πακετάρουν πράγματα και φεύγουν από την έδρα τους για το Λονδίνο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον 2ο του ομίλου της Ολλανδίας. Ως 2η προκρίθηκε παρά την ήττα η Ουαλία.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο έφυγαν τα πρώτα λεπτά. Η Ιταλία είχε κατοχή, η Ουαλία κανένα πρόβλημα να είναι πίσω και να μην απειλείται. Μετά το τέταρτο, το σουτ του Εμερσον και ο Πεσίνα απόο κόντρα δεν θα μπορούσαν να νικήσουν τον Γουόρντ, με την Squadra Azzurra να χάνει την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 24’ όταν ο Μπελότι με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Η Ουαλία είχε την πρώτη της πραγματικά καλή στιγμή στο 27’ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Γκούντερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω από το παραθυράκι, όμως η ομάδα του Μαντσίνι είχε ανέβει. Στο 30’ ο Κιέζα έκανε και αυτός διαγώνιο σουτ αλλά ο Αμπαντού έκοψε πάνω στη γραμμή αλλά στο 39’ οι Ιταλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στο 39’ ο Βεράτι εκτέλεσε από δεξιά φάουλ το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ο Πεσίνα από το πρώτο δοκάρι βρήκε ίσα-ίσα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο έμελλε να διατηρηθεί ως το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, έπειτα από πέντε λεπτά το ματς είχε πολύ υλικό. Στο 53’ ο Μπερναρντέσκι με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα βρήκε τη ρίζα του δοκαριού και στο επόμενο λεπτό η Ουαλία βρέθηκε με μια απρόσμενη ευκαιρία. Ο Ατσέρμπι, που είχε μπει στο ημίχρονο, έχασε τη φάση, όμως ο Ράμσεϊ δεν αποφάσισε ποτέ και σπατάλησε τη στιγμή χωρίς να κάνει καν τελική.

Στο 55’ οι ελπίδες των Ουαλών για αποτέλεσμα έγιναν ακόμα λιγότερες. Ο Μπερναρντέσκι, που έκανε καλό ματς, τσίμπησε στο κέντρο, ο Αμπαντού του πάτησε το πόδι κοντά στον αστράγαλο και ο Ρουμάνος διαιτητής, Χατεγκάν, χωρίς την παραμικρή σκέψη, του έδειξε απευθείας κόκκινη. Στο 65’ ο Μπελότι νικήθηκε από τον Γουόρντ έπειτα από γύρισμα του Κιέζα.

Στο τελευταίο κομμμάτι του το ματς δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει. Η Ιταλία είχε τον έλεγχο, η Ουαλία ήθελε αλλά δεν μπορούσε πλέον να κάνει τίποτα για να διεκδικήσει την ισοπαλία. Οι δύο πλευρές έκαναν αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε εντελώς και ο Μπέιλ ήταν ο ‘μοιραίος’ για τους Dragons αφού στο 76’ ενώ ήταν ολομόναχος έστειλε την μπάλα ψηλά με βολέ για να παραμείνει το 1-0 ως το τελικό.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button