Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 3 Οκτωβρίου

Το «Σαν σήμερα» της SuperLeague. Από το ντεμπούτο του Μητρόπουλου στη νίκη του Άρη μέσα στη Τούμπα με Χαβίτο σκόρερ!

Το «Σαν σήμερα» της SuperLeague. Από το ντεμπούτο του Μητρόπουλου στη νίκη του Άρη μέσα στη Τούμπα με Χαβίτο σκόρερ!

1976
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Πάτρα ο Εθνικός έχει στη σύνθεσή του ένα 19χρονο ψηλό παιδί, έκπληξη από τον Βούλγαρο προπονητή Ποπόφ. Είναι ο Τάσος Μητρόπουλος, που σκόραρε μάλιστα στο 80’ μειώνοντας σε 2-1. Ο Μητρόπουλος κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, παίζει 21 σεζόν στην κατηγορία και φτάνει τους 460 αγώνες και τα 91 γκολ.

1999
Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα μπαίνει αλλαγή στον Ανδρέα Νινιάδη στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, που είναι και το πρώτο του στην Α’ Εθνική. Ο διάσημος Βραζιλιάνος έπαιξε έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και έβαλε 61 γκολ σε 129 αγώνες.

2010
Μετά από 12 χρόνια ο Άρης νικά στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0, χάρη σε γκολ του Φρανθίσκο Χαβίτο στο 76’ με σουτ. Είναι και η μοναδική του νίκη εκτός έδρας επί του συμπολίτη του στον 21ο αιώνα.

2015
Ο Πανιώνιος έχει βάλει τέσσερα γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια του και παίζει στον Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Με ένα επιθετικό κρεσέντο πετυχαίνει τέσσερα γκολ στα πρώτα 24 λεπτά και επικρατεί τελικά με 5-1 (66’ πέναλτι Βιγιαφάνιες – 7’ σουτ Βιγιάλμπα, 10’ σουτ Μπουμάλ, 15’ σουτ Μπακασέτας, 24’ πέναλτι Μπουμάλ, 83’ σουτ Ανσαριφάρντ)

Διαβάστε επίσης

Back to top button