Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έκανε πλάκα η Άρσεναλ, πέρασε από την Γκιμαράες η Άιντραχτ!

Η Άρσεναλ κέρδισε εύκολα τη Σταντάρ Λιέγης με 4-0 ενώ η Άιντραχτ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Γκιμαράες.

Η Άρσεναλ κέρδισε εύκολα τη Σταντάρ Λιέγης με 4-0 ενώ η Άιντραχτ πέρασε με 1-0 από την έδρα της Γκιμαράες.

EUROPA LEAGUE-6ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: 4-0

Γήπεδο: Emirates

Τα πιτσιρίκια του Ουνάι Έμερι, διέλυσαν με 4-0 τη Σταντάρ Λιέγης, έκαναν το 2Χ2 κι έβαλαν από νωρίς πλώρη για πρόκριση. Πρωταγωνιστής ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

Στο 3ο μόλις  λεπτό, το σουτ του Νέλσον πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 12’ ο Μαρτίνεθ έκαβε τραγική έξοδο αλλά ο Βόιβοντα έχασε απίθανη ευκαιρία. Και στο 13’ ο Τίρνεϊ σέντραρε από αριστερά και ο Μαρτινέλι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ. Και μάλιστα στο 16’, ο Γκάμπριελ και πάλι, πήρε όμορφα στην περιοχή, γύρισε ιδανικά και πλάσαρε για το 2-0. Με τη σέντρα ο Γουίλοκ έκανε το κοντινό πλασέ στην κίνηση αλλά αστόχησε για λίγο και στο 21’ ο το σουτ του Νέλσον κόντραρε και στρώθηκε στον Γουίλοκ που πλάσαρε από κοντά για το 3-0. Η πρώτη αξιόλογη φάση της Σταντάρ ήρθε στο 40’, με τον Λεστιέν να πιάνει δυνατό σουτ και  τον Μαρτίνεθ να διώχνει.

Στο 50’ το όμορφο πλασέ του Μαρτινέλι πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 53’ ο νεαρός Βραζιλιάνος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και  στο 57’ ο Μαρτινέλι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Θεμπάγιος με προβολή σε κενό τέρμα έκανε το 4-0. Στο 60’ ο Μαρτίνεθ είπε όχι σε σουτ του Εμποκού και  στο 89’ ήταν η σειρά του Σάβιτς να σώσει μετά από κεφαλιά του Θεμπάγιος.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνεθ, Τίρνεϊ Μπεγερίν, Μαρτινέλι, Γουίλοκ (74’ Γκουεντουζί), Νέλσον (79’ Ομπαμεγιάνγκ), Μουστάφι, Χόλντινγκ, Μάιτλαντ Νάιλς (66’ Πεπέ), Θεμπάγιος, Τορέιρα.

ΣΤΑΝΤΑΡ: Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Φανχόισντεν, Μπόλιεβιτς (58’ Καρσελά) Τσίμιροτ, Εμόντ (73’ Αβενάτι), Γκαβορί, Λεστιέν (80’ Αμαλά), Εμποκού, Λαΐφης, Μπαστιέν, Βόιβοντα

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.: 0-1

Γήπεδο: Estádio Dom Afonso Henriques

Μεγάλο διπλό με 1-0 πήρε η Άιντραχτ στην έδρα της Γκιμαράες.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Πατσιέντσια έκλεψε κι έδωσε στον Σίλβα ο οποίος μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε άστοχα, ενώ στο 16’ ο Μπονατίνι σημάδεψε το δοκάρι της Άιντραχτ από το ύψος του πέναλτι.

Και στο 36’, κόντρα στη ροή του ματς, ο Σο εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ και ο Εντικά με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 46’ ο Μιγκέλ Σίλβα είπε όχι  σε σουτ του Αντρέ Σίλβα, ενώ στο 67’ ο Σίλβα βγήκε σωτήρια  κι έκοψε τον Κόστιτς. Ο κίπερ των Πορτογάλων σταμάτησε τον Αντρέ Σίλβα και πάλι στο 73ο λεπτό ενώ στο 75’ είπε όχι και  σε σουτ του Κόστιτς.

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ: Μιγκέλ Σίλβα, Εβαντζελίστα, Ταπσόμπα, Ενρίκε, Μπονατίνι (65’ Ντουάρτε), Έντουαρντς, Σακό (65’ Ροσίνα), Αγκού, Πόχα, Ανίν, Ντέιβιντσον (78’ Περέιρα)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ:  Ρένοβ, Εντικά, Φερνάντες, Χιντερέγκερ, Ρόντε (60’ Καμαντά), Κόστιτς, Σο, Τουρέ, Σίλβα, Ντουρμ (78’ Ντα Κόστα), Πατσιέντσια (68’ Ντοστ).

Διαβάστε επίσης

Back to top button