Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Κρεμάει τα παπούτσια» του ο Μαρκίζιο!

Ο «πριντσιπίνο» της Γιουβέντους, Κλάουντιο Μαρκίζιο, έκανε γνωστή σήμερα το πρωί την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κρεμώντας τα παπούτσια του στα 33 του χρόνια.

Ο «πριντσιπίνο» της Γιουβέντους, Κλάουντιο Μαρκίζιο, έκανε γνωστή χθες το πρωί την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κρεμώντας τα παπούτσια του στα 33 του χρόνια.

Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους και της Ζενιτ Αγίας Πετρούπολης αποφάσισε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να αγώνιζεται μετά τον νέο του τραυματισμό στο γόνατο και την λύση της συνεργασίας του με την Ζενιτ.

Η επίσημη ανακοίνωση του στα τηλεοπτικά μέσα έγινε πριν λίγες ώρες στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο Άλιαντς Στάντιουμ της αγαπημένης του Γιουβέντους.

Το 33χρονο πριγκιπόπουλο, όπως τον αποκαλούν οι τιφόζι των «μπιανκονέρι», βγήκε από τα σπλάχνα της Γιουβέντους, την άφησε μόλις για ένα χρόνο στα 21 του για να πάει δανεικός στην Έμπολι και επέστρεψε 1 χρόνο μετά για να μείνει στους «μπιανκονέρι»έως το καλοκαίρι του 2018. Έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της καρδιάς του με σκοπό να αλλάξει παραστάσεις και να επιστρέψει δυνατότερος αλλά η «τύχη» που στο κόσμο του ποδοσφαίρου μοιάζει να συνδέεται απόλυτα με την «υγεία» ενός παίκτη δεν ήταν με το μέρος του και ο νέος τραυματισμός στο γόνατο, τον ανάγκασε να λύσει το συμβόλαιο του με την Ζενιτ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το μόνο του παράπονο από αυτή την γεμάτη καριέρα με τις πολλές φιλίες και τα πολλά ταξίδια είναι που δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του Τσαμπιονς Λιγκ με την ομάδα της καρδιάς του.

Στο Παλμαρέ του έχει 7 πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κόπα Ιτάλια, 3 Ιταλικά Σουπερ Καπ, 1 πρωτάθλημα Ρωσσίας, ένα Σουπερ Καπ Ιταλίας με την Πριμαβέρα της Γιουβέντους και ένα πρωτάθλημα Σέριε Β Ιταλίας.

Μετράει συμμετοχές με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας, ενώ με την μεγάλη Σκουάντρα Ατζούρα έχει 55 συμμετοχές και 5 γκολ.

Συνολικά στην καριέρα του με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, συμπλήρωσε 435 συμμετοχές, έχοντας 39 γκολ και 44 ασιστ.

Δεν θα πω πολλά γιατί πρακτικά για μένα ήταν πάντα ποδοσφαιρικός «αντίπαλος» αλλά θα μείνω στα λόγια ενός ποδοσφαιριστή που θαυμάζω από μικρός, τον Αντρες Ινιεστα. «Ήταν πολύ ωραίο που σε είδα να παίζεις αλλά ακόμη πιο ωραίο που σε αντιμετώπισα. Από σήμερα το ποδόσφαιρο είναι λιγότερο.. ποδόσφαιρο! Ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα».

πηγή: Serie A Greek Supporters

Διαβάστε επίσης

Back to top button