Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Cadet European Judo Cup «Chania 2019»: O Μιχαήλ Τσουτλασβίλι χάρισε την πρωτιά στην Ελλάδα

Το χρυσό μετάλλιο του Μιχαήλ Τσουτλασβίλι στο φινάλε του 1st Chania Cadets European Judo Cup 2019, χάρισε στην Ελλάδα, την πρωτιά στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε το τελευταίο διήμερο στο κλειστό γυμναστήριου Κλαδισού, με τη συμμετοχή αθλητές και αθλητριών από 18 χώρες. Με το μετάλλιο του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης στους U8 πριν από λίγους μήνες στην Βαρσοβία, η χώρα μας έφτασε τα τρία χρυσά, όσα και η Κύπρος, η οποία όμως είχε λιγότερες δεύτερες και τρίτες θέσεις. Συγκεκριμένα η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τρία χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα, την ίδια στιγμή που η Κύπρος είχε τρία χρυσά και ένα χάλκινο. Την τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων πήρε η Ρουμανία με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ ακολούθησε η Τσεχία (1-1-1). Αργεντινή, Μ. Βρετανία και Λίβανος είχαν επίσης από ένα χρυσό μετάλλιο. Ο Tσουτλασβίλι, στην παρθενική του παρουσία στα -73 κιλά κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που ήταν και το πρώτο στην καριέρα του σε διεθνείς αγώνες. Ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ευρωπαϊοκούς Αγώνες Ολυμπιακής Νεότητας (ΕΥΟF) που έγιναν στον Μπακού τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα Χανιά, έκανε έναν «μίνι» απολογισμό της εφετινή του πορείας.

Το χρυσό μετάλλιο του Μιχαήλ Τσουτλασβίλι στο φινάλε του 1st Chania Cadets European Judo Cup 2019, χάρισε στην Ελλάδα, την πρωτιά στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε το τελευταίο διήμερο στο κλειστό γυμναστήριου Κλαδισού, με τη συμμετοχή αθλητές και αθλητριών από 18 χώρες.

Με το μετάλλιο του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης στους U8 πριν από λίγους μήνες στην Βαρσοβία, η χώρα μας έφτασε τα τρία χρυσά, όσα και η Κύπρος, η οποία όμως είχε λιγότερες δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τρία χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα, την ίδια στιγμή που η Κύπρος είχε τρία χρυσά και ένα χάλκινο. Την τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων πήρε η Ρουμανία με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ενώ ακολούθησε η Τσεχία (1-1-1). Αργεντινή, Μ. Βρετανία και Λίβανος είχαν επίσης από ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο Tσουτλασβίλι, στην παρθενική του παρουσία στα -73 κιλά κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που ήταν και το πρώτο στην καριέρα του σε διεθνείς αγώνες.

Ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ευρωπαϊοκούς Αγώνες Ολυμπιακής Νεότητας (ΕΥΟF) που έγιναν στον Μπακού τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα Χανιά, έκανε έναν «μίνι» απολογισμό της εφετινή του πορείας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button