Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Σούπερ Καπ!(vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε δύο φορές, είχε άλλα τόσα δοκάρια και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Γι’ αυτό την λένε «βασίλισσα». Διότι δεν αφήνει ούτε ψίχουλο να πέσει χάμω. Μπορεί στα φιλικά να μην σταύρωσε νίκη, αλλά τώρα που κρινόταν μία κούπα που μένει στην ιστορία, η Ρεάλ Μαδρίτης θύμισε εκείνη την ομάδα που έφτασε τον Μάιο στην κορυφή της Ευρώπης.

Τι κι αν έπαιζε δίχως τον ανέτοιμο Κριστιάνο Ρονάλντο; Η διαφορά στο χορτάρι ήταν εντυπωσιακή (τουλάχιστον για τα 60 πρώτα λεπτά) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει ρόλο κομπάρσου στην παράσταση των παικτών του Ζινεντίν Ζιντάν, που με δύο γκολ από τους Κασεμίρο και Ίσκο… ριπίτ στα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2-1).

Η διαφορά κλάσης φάνηκε από την αρχή, με τους Μαδριλένους να μπαίνουν αγριεμένοι στο γήπεδο των Σκοπίων. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Μπέιλ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού, με τον Κασεμίρο να έχει δοκάρι λίγο αργότερα (16’) σε κλασική ευκαιρία, που ένας επιθετικός δεν θα έχανε ποτέ.

Κι όμως, ο Βραζιλιάνος διόρθωσε το λάθος του λίγο αργότερα, βάζοντας ένα πολύ πιο δύσκολο. Ο Καρβαχάλ με μπαλιά διαβήτη τον βρήκε στην πλάτη της άμυνας κι ο Βραζιλιάνος μέσος (υπάρχει υποψία οφσάιντ στην φάση) να ανοίγει το σκορ με έξυπνη προβολή (26’, 1-0).

Με τους «κόκκινους διαβόλους» να παραπαίουν στο γήπεδο, ο τελικός έμοιαζε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Ντε Χέα να κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μες το κόλπο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έβγαλε με υπέροχη εκτίναξη το σουτ του Κρόος που πήγαινε στο «παραθυράκι» (49’), όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λίγο αργότερα.

Ο Μπέιλ με τον Ίσκο με μαγικό ένα – δύο «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ισπανός μέσος που βγήκε τετ-α-τετ πλάσαρε σωστά για το 2-0 (52’).

Οι Άγγλοι πια έψαχναν ένα θαύμα και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς κεφαλιά του Πογκμπά (54’), όμως ο Λουκακού από το ύψος της μικρής περιοχής και με την εστία αδειανή κατάφερε να σημαδέψει στα… πουλιά!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, όταν ο Μπέιλ προσπάθησε να «σκοτώσει» τον Ντε Χέα (60’), δοκιμάζοντας τις αντοχές της οριζόντιας δοκού και η «βασίλισσα έχασε την ευκαιρία να ξεμπερδέψει από νωρίς.

Ο Νάβας απέτυχε ξανά να μπλοκάρει μακρινό σουτ του Μάτιτς και ο Λουκακού αυτή την φορά ήταν στοιχειωδώς ψύχραιμος, κάνοντας το 2-1 ξανά σε κενή εστία (62’).

Η είσοδος του Ράσφορντ και του Φελαϊνί έδωσε διαφορετική οντότητα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξαφνικά άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο, απέναντι σε μία «βασίλισσα» που άρχισε να βγάζει σημάδια κούρασης.

Χρειάστηκε μία τεράστια απόκρουση του Νάβας (81’) σε τετ-α-τετ με τον Ράσφορντ για να κρατήσει το 2-1 για την Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν βρήκε «γκάζια» ούτε μετά την είσοδο του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 83ο λεπτό.

Ο Νάβας ήταν ξανά σταθερός σε κεφαλιά του Φελαϊνί στις καθυστερήσεις, με το 2-1 να παραμένει ως το τέλος και να χαρίζει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ένα ακόμα τρόπαιο, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να αυξάνει κι άλλο τις προπονητικές του κούπες…

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button