Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αφετηρία με 17 ομάδες η Β’ Εθνική, πέντε ομάδες θα πέσουν

Χωρίς εκπλήξεις και… παρατράγουδα κύλησε το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής την Παρασκευή (4/8), που κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες…

Όπως αναμενόταν η μόνη ομάδα, που δεν δήλωσε συμμετοχή απ’ όσες είχαν δικαίωμα, ήταν ο Αγροτικός Αστέρας, που πλέον θα είναι στα… αζήτητα. Έτσι το σύνολο των ομάδων, που ξεκινούν στην αφετηρία της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας για τη σεζόν 2είναι 17. Ποιες είναι αυτές; Αναλυτικά οι 16 σίγουροι είναι οι: Αιγινιακός, Απόλλων Καλαμαριάς, Απόλλων Λάρισας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άρης, Αχαρναϊκός, Βέροια, Εργοτέλης, Ηρακλής, Κισσαμικός, ΟΦΗ, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Σπάρτη, Τρίκαλα και η 17η ομάδα θα είναι είτε η Καλλιθέα είτε τα Χανιά (Οι Κρητικοί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό απώλεσαν 33 πόντους από την περσινή βαθμολογία και υποβιβάζονται, ωστόσο έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο).

Το νέο πρωτάθλημα, λοιπόν, θα είναι… κολοβό εξ αρχής και η 18η θέση θα παραμείνει κενή, αφού τόσο ο ισχύον ΚΑΠ όσο και η προκήρυξη της περσινής περιόδου ρητά και κατηγορηματικά δεν επιτρέπουν για κανένα λόγο αναπλήρωση κενής θέσης. Βέβαια, η διοργανώτρια της Β’ Εθνικής έχει στείλει ένα έγγραφο στην ΕΠΟ αναφορικά με το ενδεχόμενο της αναπλήρωσης, αλλά η Ομοσπονδία δεν μπορεί να παρανομήσει και επί του παρόντος ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει! Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάλυψης της θέσης (αυτό θα ισχύει με το νέο ΚΑΠ από του χρόνου).

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Λεωνίδας Λεουτσάκος έγινε έξαλλος όταν ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει κάλυψη της κενής θέσης από τους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, λέγοντας «εγώ ρόμπα δεν γίνομαι…».

Από εκεί και πέρα, ψηφίστηκε η προκήρυξη της περιόδου 2017-18, η οποία προβλέπει την άνοδο δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και τον υποβιβασμό πέντε συνολικά ομάδων στη Γ’ Εθνική, ώστε τη σεζόν 2018-19 οι ομάδες στη Β’ Εθνική να είναι 16 (10 που θα μείνουν από την προηγούμενη περίοδο στη δεύτερη κατηγορία + 2 που θα πέσουν από τη Σούπερ Λίγκα + 4 που ανέβουν από τη Γ’ Εθνική).

Στο Δ.Σ. εκπρόσωπο είχαν όλες οι ομάδες πλην της Βέροιας και ο Αχαρναϊκός (δεν τον εκπροσωπεί πια ο Λεουτσάκος), ενώ για λογαριασμό του Άρη και του Ηρακλή παραβρέθηκαν οι Καρυπίδης και Παπαθανασάκης αντίστοιχα (για τον πρώτο κάποιοι σχολίαζαν ότι στην πραγματικότητα βρέθηκε εκεί και για τη «Βασίλισσα του Βορρά»).

Σε ότι αφορά τη σέντρα της νέας σεζόν αυτή θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη. Βέβαια άπαντες προσδιόρισαν ως σημείο αναφορά την Κυριακή 1/10, αλλά λογικά η έναρξη θα πάει τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα. Και αυτό θα σχετιστεί με τις χορηγίες, που θα βρεθούν. Αυτή τη στιγμή η Β’ Εθνική έχει μόνο τηλεοπτική στέγη, αφού η συμφωνία με την ΕΡΤ που υπογράφτηκε πέρσι ήταν διετούς διάρκειας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις τόσο με τη «Στοίχημαν» όσο και τα «Ελληνικά Πετρέλαια».

Το επόμενο Δ.Σ. αναμένεται να γίνει, όπως ειπώθηκε μετά τις 20 Αυγούστου και φυσικά παραμένουν σε εκκρεμότητα το πότε θα γίνει η κλήρωση και η αντικατάσταση του β’ αντιπροέδρου (Χρήστος Δημόπουλος), αφού έμεινε κενή μετά την πτώση του Πανελευσινιακού. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν παράγοντας των «σταχυοφόρων», πάντως, ήταν ως παρατηρητής στο συμβούλιο, όπως και οι Αβραντίνης για την Καλλιθέα και Μελλάς – Μαυρονάσιος για τα Χανιά, από τη στιγμή που υπάρχει ακόμα εκκρεμοδικία για τις δύο αυτές ΠΑΕ.

πηγή: a-sports

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button