Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Διέλυσε» την Φιλανδία η Βοσνία!

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Βοσνία που διέλυσε με 4-1 τη Φινλανδία στο «Bilino polje» της Ζένιτσα και πλέον ξαναμπαίνει δυνατά στο ''κόλπο'' της πρόκρισης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Βοσνία που διέλυσε με 4-1 τη Φινλανδία στο «Bilino polje» της Ζένιτσα και πλέον ξαναμπαίνει δυνατά στο ”κόλπο” της πρόκρισης.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 – 10ος ΟΜΙΛΟΣ – 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΟΣΝΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: 4-1

Γήπεδο: Stadion Bilino polje – Zenica

Εξαιρετική εμφάνιση από τη Βοσνία που διέλυσε με 4-1 τη Φινλανδία στο «Bilino polje» της Ζένιτσα και πλέον ξαναμπαίνει δυνατά στο ”κόλπο” της πρόκρισης. Οι Βόσνοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ μάλιστα έφτασε σε αυτό το σκορ χωρίς τον Έντιν Τζέκο! Απογοήτευση για τη Φινλανδία που έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μετά τις συνεχόμενες νίκες. Πλέον η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους δύο βαθμούς (η Φινλανδία από πάνω) και θα δοθεί μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η Βοσνία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 13′ με κεφαλιά του Μπίσακσιτς, μετά από κόρνερ του Πιάνιτς, που πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα οι Βόσνιοι σκόραραν με κοντινή προβολή του Γκότζακ, μετά από γύρισμα του Σάριτς, αλλά το τέρμα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον σκόρερ. Στο 21′ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Σάριτς να αλλάζει παιχνίδι για τον προωθημένο Κβρίζιτς που έπιασε ένα βολέ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βοσνία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πιάνιτς να βγάζει εξαιρετική μπαλιά για τον Χότζιτς που μέσα στην περιοχή της Φινλανδίας, κατέβασε και σούταρε αλλά ο Τοΐβιο τον σταμάτησε τελευταία στιγμή. Στο 29′ ο Κβρίζιτς πέρασε υπέροχη κάθετη για τον Χαΐροβιτς που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χραντέτσκι κάνοντας το 1-0. Στο 35′ η Βοσνία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Σοΐρι σε φάση διαρκείας στην περιοχή των Φινλανδών, με τον Πιάνιτς ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 2-0. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών η Φινλανδία απείλησε με μακρινό σουτ του Σπαρβ που μπλόκαρε εύκολα ο Σέχιτς. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Βόσνοι είχαν ακόμα μία ευκαιρία με σουτ του Κβρίζιτς μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Χραντέτσκι.

Η Βοσνία είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 54′ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι αφού πρώτα βρήκε λίγο την μπάλα ο Χραντέτσκι. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από απίστευτη φάση διαρκείας στην περιοχή των Φινλανδών, η μπάλα στρώθηκε στον Πιάνιτς που με υπέροχο σουτ στον αέρα, έκανε το 3-0. Στο 62′ η Φινλανδία είχε ευκαιρία με τον Πούκια να γυρίζει για τον Πογιανπάλο που πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. Στο 73′ νέα φάση διαρκείας στην περιοχή της Φινλανδίας, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν χαρακτηριστικά να απομακρύνουν την μπάλα και τελικά τον Χότζιτς με σουτ στην κίνηση να κάνει το 4-0. Στο 79′ η Φινλανδία μείωσε με τον Πογιανπάλο να εκμεταλλεύεται το κακό διώξιμο της Βοσνιακής άμυνας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-1.

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Κβρίζιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπίσακσιτς, Κολάσινατς, Σάριτς (71′ Γιάγιαλο), Πιάνιτς (76′ Κρούνιτς), Τσίμιροτ, Βίτσκα (18′ Χαΐροβιτς), Χότζιτς, Γκότζακ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ούρονεν, Τοΐβιο, Αραγιούρι (31′ Βαϊσάνεν), Ραϊτάλα, Σπαρβ, Τουόμινεν, Καμαρά, Λουντ, Σοΐρι (45′ Πογιανπάλο), Πούκι

Διαβάστε επίσης

Back to top button