Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μία φάση έφτανε για τη Δανία!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Telia Parken» της Κοπεγχάγης, η Δανίας νίκησε δύσκολα με 1-0 την Ελβετία και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από τους Ελβετούς.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Telia Parken» της Κοπεγχάγης, η Δανίας νίκησε δύσκολα με 1-0 την Ελβετία και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από τους Ελβετούς.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 – 4ος ΟΜΙΛΟΣ – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ: 1-0

Γήπεδο: Telia Parken – Copenhagen

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Telia Parken» της Κοπεγχάγης, η Δανίας νίκησε δύσκολα με 1-0 την Ελβετία και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από τους Ελβετούς. Οι Δανοί που δεν ήταν καλύτεροι από τους παίκτες του Πέτκοβιτς, χρειάστηκαν μόλις μία φάση, μία μαγική έμπνευση του Κρίστιαν Έρικσεν και ένα καλό τελείωμα του Πόουλσεν για να κλέψουν το τρίποντο και πλέον να κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους. Μεγάλη απογοήτευση για την Ελβετία που ήταν ανώτερη των Δανών ωστόσο ο εξαιρετικός Κάσπερ Σμάιχελ και τα δοκάρια της στέρησαν τουλάχιστον το βαθμό.

Η Ελβετία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 14′ με μακρινό σουτ του Τσάκα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι αφού πρώτα βρήκε την μπάλα και ο Σμάιχελ. Δέκα λεπτά αργότερα η Δανία είχε την πρώτη της ευκαιρία με σουτ του Έρικσεν που απέκρουσε ο Σόμερ. Στο 34′ οι Ελβετοί απείλησαν με σουτ του Μεχμέντι που απέκρουσε ο Σμάιχελ. Η Ελβετία είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 48′ με τον Ροντρίγκες να βγάζει τρομερή μακρινή μπαλιά για τον Μεχμέντι που αφού κατέβασε ωραία, πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν κακό. Δύο λεπτά αργότερα οι Ελβετοί έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Σεφέροβιτς να γυρίζει για τον Ροντρίγκες που έπιασε ένα απίθανο μακρινό σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα και πάλι κατέληξε στο δοκάρι ενώ πρώτα την βρήκε ελάχιστα ο Σμάιχελ.

Στο 55′ η Δανία είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντιλέινι, μετά από κόρνερ του Έρικσεν, που πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 61′ η Δανία βγήκε ωραία στην επίθεση με τον Μπρέθγουαϊτ να ανοίγει για τον Κορνέλιους που πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Σόμερ μπλόκαρε. Στο 84′ οι Δανοί άνοιξαν το σκορ με τον Έρικσεν να βγάζει μαγική πάσα για τον Πόουλσεν που σε τετ-α-τετ με τον Σόμερ πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-0.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ντάλσγκραντ, Κρίστενσεν (87′ Γιόργκενσεν), Κιάερ, Λάρσεν, Σένε (65′ Χόιμπιεργκ), Ντιλέινι, Έρικσεν, Κορνέλιους, Πόουλσεν, Μπρέθγουαϊτ

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάνζι, Λιχστάινερ, Ζακάρια, Τσάκα, Ροντρίγκες (87′ Ντρίμιτς), Μεχμέντι, Εμπολό, Σεφέροβιτς

Διαβάστε επίσης

Back to top button