Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

BasketLeague: Τριπλή ισοβαθμία!

Παναθηναϊκός, Περιστέρι και Ήφαιστος Λήμνου παρέμειναν συγκάτοικοι στο «ρετιρέ» της Basket League, ενώ αποχαιρέτησαν τον Προμηθέα Πατρών που συμβιβάστηκε με την πρώτη ήττα του σε 3 αγωνιστικές, από τον νταμπολούχο Ελλάδας και αντίπαλό του στους τελικούς πέρυσι, Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός, Περιστέρι και Ήφαιστος Λήμνου παρέμειναν συγκάτοικοι στο «ρετιρέ» της Basket League, ενώ αποχαιρέτησαν τον Προμηθέα Πατρών που συμβιβάστηκε με την πρώτη ήττα του σε 3 αγωνιστικές, από τον νταμπολούχο Ελλάδας και αντίπαλό του στους τελικούς πέρυσι, Παναθηναϊκό.

Μία αγωνιστική που αποδείχτηκε… θρίλερ για τους «Δικέφαλους», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πρόσφερε συγκινήσεις με νίκες που κρίθηκαν σε ένα σουτ, ολοκληρώθηκε με την αναμενόμενη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των Αχαιών στο ΟΑΚΑ (99-68) και την ιστορική πρώτη νίκη της Λάρισας στην Α1, με… θύμα τον Άρη (92-78).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 99-68

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντίπαλο στην Α1, κάτι που εξάλλου ήταν γνωστό από το εναρκτήριο τζάμπολ και φάνηκε μία ακόμη φορά στον αγώνα με τον Προμηθέα.

Όσο εύκολα είχαν ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ (89-68), άλλο τόσο εύκολα επικράτησαν και του αντιπάλου τους πέρυι στους τελικούς (99-68) με μοναδικό παράπονο για τους «πράσινους» ότι δεν έπιασαν… κατοστάρα!

Ο Νικ Καλάθης χρειαζόταν 4 πόντους για να φτάσεις τους 2.000 στην Βasket League (πέτυχε 6) και έγινε ο 7ος παίκτης που το πετυχαίνει στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και 65ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη σοβαρεύτηκαν στο 2ο δεκάλεπτο, έκαναν επιμέρους σκορ 26-8 και πλέον συγκεντρώνονται στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Euroleague με την Αρμάνι Μιλάνο, την ερχόμενη Πέμπτη (17/10, 21:30), στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μοίρασε το χρόνο και είδε τον Κωνσταντίνο Μήτογλου να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Ο 23χρονος φόργουορντ πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, δηλαδή παρά… ένα double double! Μάλιστα, ο Αργύρης Πεδουλάξης αναφέρθηκε στον Μήτογλου στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Το πολύ σημαντικό ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ. Σε αυτό το κομμάτι ο Ντίνος -σ.σ. Μήτογλου- έκανε πολύ σοβαρή δουλειά».

O Ντεσόν Τόμας πέτυχε επίσης 15 πόντους και από 11 πρόσθεσαν οι Φριντέτ και Παπαγιάννης. Διψήφιος ήταν και ο Τζέικομπ Ουίλι (12π.), καθώς και ο Νίκος Παππάς (10π.). Σε ερώτηση για την κατάσταση του Νίκου Παππά και για το αν είναι έτοιμος να παίξει και στη Euroleague, o προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Η Euroleague έχει άλλη ταχύτητα.

Το παιδί βελτιώνεται και πρέπει να πάρει χρόνο σε τέτοια ματς πρωταθλήματος για να ετοιμαστεί για τη Εuroleague, γιατί μας λείπει. Πρώτα να προσέξουμε όμως την υγεία του. Οι γιατροί θα μας δώσουν το χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Είναι σε καλό δρόμο και καλύτερα σε σχέση με 2-3 εβδομάδες πριν».

Ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε για rotation το β΄ μέρος του αγώνα, λόγω της διαφοράς ασφαλείας, και έδωσε ξανά χρόνο στον 21χρονο πόιντ γκαρντ, Κωνσταντίνο Παπαδάκη, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους.
Από την ομάδα της Πάτρας που υποχώρησε από το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα (2-1)ο Τσέις Φίλερ πέτυχε 15 πόντους, ο Δημήτρης Κατσίβελης 13 και ο Οκτάβιους Έλις 10.

Ο Μάκης Γιατράς δήλωσε από την πλευρά του: «Το ματς τελείωσε μετά τις δύο τεχνικές ποινές στη δεύτερη περίοδο, μετην ευθύνη να είναι δική μου. Εκεί χάσαμε μυαλό και συγκέντρωση και ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα. Συνεχίζουμε. Έχουμε ένα σημαντικό ματς την Τετάρτη με την Ουλμ που είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να νικήσουμε και αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πατρών θα θυμόμαστε την… ποδιά του Τζίμερ Φριντέτ στον Δημήτρη Αγραβάνη: Με το σκορ στο 48-25, στο τελευταίο λεπτό του α΄ μέρους, ο Αμερικανός άσος έκλεψε την μπάλα και μετά την πέρασε… σκαστά κάτω από τα πόδια του φόργουορντ των Αχαιών για να την ξαναπιάσει να βγει στον αιφνιδιασμό και να «γράψει» το 50-25 με λέι απ.

Επίσης, τα δύο εντυπωσιακά κοψίματα από Μήτογλου και Τζόνσον στις αρχές της 2ης περιόδου: Ο Μήτογλου έκοψε αρχικά τον Έλις και αμέσως μετά ο Τζόνσον προσέφερε μία μεγαλοπρεπή τάπα στον Μπόγρη, με τους δύο παίκτες να κερδίζουν αυτόματα το θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα στο ΟΑΚΑ.

Δεν θα ξεχάσουμε και την αντίδραση του τεχνικού του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά, όταν είδε τους παίκτες του να αφήνουν ανενόχλητο σε προσπάθεια για τρεις τον Κωνσταντίνο Μήτογλου, στα 3.5΄΄ πριν το φινάλε της 3ης περιόδου. Όταν η μπάλα κατέληξε μέσα, ο Μάκης Γιατράς έκανε τον σταυρό του δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του που οι παίκτες του δεν έκανα φάουλ αν και δεν είχε συμπληρώσει ο Προμηθέας τα 5.

ΛΑΡΙΣΑ-ΆΡΗΣ 92-78

Η Λάρισα άργησε να ξεκινήσει το “χτίσιμο” για τα «μεγάλα σαλόνια», αφού ήταν η τελευταία ομάδα που έμαθε πως θα είναι στο club των ισχυρών και μόλις στην 3η αγωνιστική δεν έσπασε απλά το ρόδι, αλλά το έπραξε απέναντι σε μία ιστορική ελληνική ομάδα… τον Άρη Θεσσαλονίκης! Ο… Ερμής Αγιάς, λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι, πριν μετονομαστεί σε Λάρισα BC, επικράτησε του Άρη με 92-78 με δύο παίκτες να σημειώνουν double double!

Ο Σκότι Ρέινολντς σημείωσε 17 πόντους και μοίρασε 13 ασίστ, ενώ ο Τερέλ Παρκς είχε συγκομιδή 16 πόντους και 15 ριμπάουντ! Τρεις ακόμη παίκτες των γηπεδούχων σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων: Από 16 πόντους πέτυχαν οι Μπλέικ Χάμιλτον, Νώντας Παπαντωνίου, ενώ 13 πρόσθεσε ο Τζόνι Μπερχανεμεσκέλ.

Συνολικά στο παιχνίδι οι παίκτες που σημείωσαν double double ήταν τέσσερις! Κι αυτό γιατί double double σημείωσαν και δύο παίκτες του ηττημένου Άρη! Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Λιθουανός Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους πέτυχε επίσης 16 πόντους με 4/8 τρίποντα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτή η Λάρισα… δεν έχανε με τίποτα! Μέχρι το -5 (76-71), με εναπομείναντα χρόνο 7:35΄΄, κράτησε η αντεπίθεση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου.

Χάμιλτον, Χείλαρης και Μπερχανεμεσκέλ πέτυχαν μεγάλα καλάθια στα τελευταία λεπτά υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς στη δεύτερη ήττα τους, μετά από αυτή στο Ιβανώφειο με αντίπαλο τον Ηρακλή. Εξάλλου, τα 18 λάθη των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου δεν άφηναν ελπίδες για κάτι καλύτερο στους φιλοξενούμενους…

Ο προπονητής των Θεσσαλών Βασίλης Φραγκιάς δήλωσε μετά την ιστορική πρώτη νίκη της Λάρισας στην Basket League: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που νιώσαμε πως παίζαμε στην έδρα μας σήμερα. Ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι. Βγάλαμε θυμό γιατί σε δύο παιχνίδια η ομάδα δεν είχε παίξει αυτό που κάνουμε στη προπόνηση.

Δεν είχαμε τρέξει και δεν είχαμε πάθος στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Δουλέψαμε και στη ψυχολογία μεσοβδόμαδα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Κόντρα σε μια ομάδα που είχε προβλήματα, δείξαμε χαρακτήρα και βάλαμε δύο βαθμούς στο πίνακα μας.

Θέλουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Με ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Σήμερα δείξαμε ότι παλέψαμε για όλες τις μπάλες. Θεωρώ πως μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα με το Κύπελλο μεσοβδόμαδα και μετά ένα δύσκολο παιχνίδι και πάλι στο γήπεδο μας με τον Ηρακλή».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος σχολίασε για την ήττα της ομάδας του: «Κάναμε πολλά παιδικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας και το εκμεταλλεύτηκαν. Είναι αδικαιολόγητα τα 25 λάθη. Να δίνεις 25 πόντους από αιφνιδιασμό στον αντίπαλο. Είναι αδιανόητο. Είχαμε ατυχία. Χτύπησε ο Μόρις, μας έλλειπε και ο Μποχωρίδης. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνεις λάθη. Δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη. Πρέπει να είσαι έξυπνος.

Να παίξεις με τα ποσοστά. Εμείς δεν παίξαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, αλλά από ένα σημείο και μετά είχε κουραστεί και ο Γκετσεβίτσιους. Έχουμε αρκετά προβλήματα. Και πρέπει πάση θυσία να τα λύσουμε».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button