ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

LS analysis report: Ο ΠΑΟΚ στο «μικροσκόπιο»!(pics+vids)

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει στην Τούμπα, κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει στην Τούμπα, κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Το LamiaSports τώρα θα σας παρουσιάσει την ομάδα του ΠΑΟΚ, αναλύοντας το ρόστερ, τον προπονητή, τις μεταγραφές, τις ποδοσφαιρικές αξίες, τα συστήματα και τα αποτελέσματα της αντίπαλης ομάδας!

Το pre game show ξεκινάει και είναι εδώ στο LamiaSports

ΠΑΟΚ

Το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ απαρτίζεται από 29 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους 19 είναι ξένοι και ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 26 χρόνια.

Αυτή την στιγμή, ο νταμπλούχος Ελλάδος διαθέτει 10 διεθνείς ποδοσφαιριστές και αυτοί είναι ο Μίροσλαβ Στοχ, ο Φερνάντο Βαρέλα, ο Σβένιρ Ίγκνασον, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Δημήτρης Πέλκας, ο Άντερσον Εσίτι, ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο Ενέα Μιχάϊ, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Δημήτρης Λημνιός.

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη:

Τερματοφύλακες: Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Συμεών Παπαδόπουλος και Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Αμυντικοί: Ροντρίγκο Σοάρες, Λεονάρντο Μάτος, Σβένιρ Ίγκνανσον, Φερνάντο Βαρέλα, Ενέα Μιχάϊ, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Δημήτρης Γιαννούλης, Γιάννης Μιχαηλίδης

Μέσοι:  Ομάρ Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Δημήτρης Πέλκας, Πόντους Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Άντερσον Εσίτι, Γιόσιπ Μίσιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο, Χάρης Τσιγγάρας.

Επιθετικοί: Κάρολ Σφιντέρφσκι, Δημήτρης Λημνιός, Λάζαρος Λάμπρου, Τσούμπα Άκπομ, Αντώνης Γαϊτανίδης, Λέο Ζαμπά, Μίροσλαβ Στοχ.

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Άμπελ Φερέιρα

  • Ημ/νια Γέννησης:

    22.12.1978

  • Τόπος Γέννησης:

    Πενιαφέλ, Πορτογαλία

  • Θέση:

    Προπονητής

  • Στον ΠΑΟΚ από:

    2019

  • Ομάδες ως παίκτης:

    FC Penafiel, Vitória SC, SC Braga, Sporting CP

  • Τίτλοι ως παίκτης:

    Κύπελλο Πορτογαλίας 2006-07, Κύπελλο Πορτογαλίας 2007-08, Super Cup Πορτογαλίας 2007, Super Cup Πορτογαλίας 2008

  • Ομάδες ως προπονητής:

    Sporting CP Junior, Sporting CP B, SC Braga b, SC Braga

  • Τίτλοι ως προπονητής:

Ο Αμπέλ Φερέιρα γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1978, στο Πενιαφέλ της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε ν’ ασχολείται με το ποδόσφαιρο από νεαρή ηλικία και το 1989 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Το 1997 έφτασε στην ανδρών και πήρε τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές. Το 2000, έχοντας μετρήσει 62 επίσημους αγώνες, πήρε μεταγραφή για την Βιτόρια Γκιμαράες, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Εξελίχθηκε γρήγορα ως ένας από τους κορυφαίους μπακ της λίγκας. Μετά από μία τετραετία στη Γκιμαράες, τη σεζόν 2004-05 μεταπήδησε στη Μπράγκα και με τις εμφανίσεις του ανάγκασε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να τον αποκτήσει αρχικά ως δανεικό κι έπειτα αγοράζοντας τα δικαιώματά του. Στα Λιοντάρια αγωνίστηκε μέχρι το 2011, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, κερδίζοντας δύο Κύπελλα Πορτογαλίας και δύο Super Cup, ενώ παράλληλα έπαιξε με τη Σπόρτινγκ και στο Champions League.

H ποδοσφαιρική του καριέρα λειτούργησε ως εκκολαπτήριο για έναν ανερχόμενο προπονητή. Ο Φερέιρα κατάλαβε από μικρός την κλίση του και φρόντισε να πάρει το… UEFA Pro της πιάτσας μέσα από τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που συνέλεγε. Τις κρατούσε στο μπλοκάκι του, τις κατέγραφε στον υπολογιστή του και φυσικά στο «σκληρό δίσκο» του μυαλού του, αφού φρόντισε να μαθαίνει την κάθε λεπτομέρεια πίσω από το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Ο τραυματισμός που τον ανάγκασε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 31 ετών, τον μετέτρεψε σε έναν νεαρότατο προπονητή. Άρχισε από τα χαμηλά. Από τα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ. Το 2014 είχε ήδη αναρριχηθεί στη δεύτερη ομάδα που συμμετείχε στην Segunda Liga. Τη σεζόν 2014-15 βρέθηκε στο τιμόνι της Μπράγκα Β, στην ίδια κατηγορία. Παράλληλα, το 2015 εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού στην πρώτη ομάδα.

Το 2017 ανέλαβε και επίσημα τις τύχες του συλλόγου. Στην πρώτη του σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 75 βαθμούς, ενώ τη δεύτερη επανέλαβε την επιτυχία, τερματίζοντας πίσω μόνο από τις ΜπενφίκαΠόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Παράλληλα, οδήγησε την ομάδα στους 32 του Europa League την πρώτη αγωνιστική περίοδο της παρουσίας του στον πάγκο της.

Με την ξεκάθαρη φιλοσοφία του, τις φρέσκιες ιδέες του και τη δίψα του για επιτυχίες, μέσα σε δύο χρόνια έφτασε να συγκαταλέγεται στους 50 καλύτερους προπονητές του 2018 σύμφωνα με το FourFourTwo και να θεωρείται ως το next big thing της πορτογαλικής σχολής προπονητών.

 

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι του 2019 ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε 8 μεταγραφές στο σύνολο, ενώ ανέβασε τρεις ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του στην πρώτη ομάδα.

Πάμε να δούμε σε ποιες θέσεις αλλά και ποιοι ήταν οι καλοκαιρινές μεταγραφές του «Δικεφάλου».

Μίροσλαβ Στοχ – Σλοβάκος – εξτρέμ – πρώην ομάδα: Σλάβια Πράγας

Γιόσιπ Μίσιτς – Κροάτης – Μέσος – πρώην ομάδα: δανεικός από την Σπόρτινγκη Λισαβόνας

Ντάγκαλας Αουγκούστο – Βραζιλιάνος – Μέσος – πρώην ομάδα: Κορίνθιανς

Δημήτρης Μελιόπουλος – Έλληνας – Αμυντικός – Πρώην ομάδα: Ξάνθη

Άντερσον Εσίτι – Νιγηριανός – Μέσος  -Πρώην ομάδα: Γάνδη

Ροντρίγκο Σοάρες – Βραζιλιάνος – Αμυντικός – Πρώην ομάδα: Ντεσπορτίβο Άβες

Ενέα Μιχάϊ – Αλβανός – Αμυντικός – Πρώην ομάδα: Παναιτωλικός

Ζίβκο Ζίβκοβιτς – Σέρβος – Τερματοφύλακας – Πρώην ομάδα: Ξάνθη

 

Οι top μεταγραφές και αποχωρήσεις του συλλόγου!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκτός από τις μεταγραφικές του κινήσεις είχε και αποχωρήσεις από τον σύλλογο και μάλιστα σημαντικές. Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι top-5 αποχωρήσεις από τον ΠΑΟΚ καθώς και οι σημαντικότερες μεταγραφές, σύμφωνα με το transfermarkt.com.

  1. Ευθύμης Κουλούρης – Τουλούζ – 3,50 εκατ. €
  2. Εβγκέν Σάκχοφ – Λέτσε – Ελεύθερος
  3. Πέδρο Ενρίκε – Καϊσέρισπορ – 650χιλ.€
  4. Αμρ Ουάρντα – ΑΕΛ – Δανεικός
  5. Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας – Ερυθρός Αστέρας – Ελεύθερος

  1. Μίροσλαβ Στοχ – Σλάβια Πράγας – 1,50 εκατ. €
  2. Άντερσον Εσίτι – Γάνδη – 3,50 εκατ. €.
  3. Ντάγκλας Αουγκούστο – Κορίνθιανς – 3,00 εκατ.€
  4. Ροντρίγκο Σοάρες – Άβες – Ελεύθερος
  5. Ενέα Μιχαϊ – Παναιτωλικός – 850χιλ€

 

Το αστέρι της ομάδας

Μπορεί όταν ήρθε να ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής από την Πολωνία όμως ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος σέντερ φορ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας στις πρώτες 6 αγωνιστικές 5 γκολ.

Έτσι, δεν θα μπορούσαμε να μην τον βάλουμε στην θέση του «αστεριού» της ομάδας.

Ο Πολωνός νεαρός επιθετικός, ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος αποχώρησε για την Σαουδική Αραβία.

Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει τέλεια, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και γενικά του πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος σέντερ φορ σύμφωνα με το transfermarkt.com έχει αξία 3,00 εκατ. €.

 

Το market value του «Δικεφάλου»:

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει το δεύτερο ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία έχοντας αξία τα 65,10 εκατ. € και είναι πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό.

Οι καλοκαιρινές μεταταγραφές της ομάδας ανέβασαν κι΄άλλο το total market value σε σχέση με πέρυσι, παρόλο αυτά η ελληνική ομάδα δαπάνησε 4,60εκατ. € περισσότερα απ΄όσα έβαλε στα ταμεία του από τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών.

Πάμε τώρα να δούμε ποιοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τις υψηλότερες αξίες σύμφωνα με το transfermarkt.com:

 

Οι καλύτεροι βάση των αριθμών!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από τον ΠΑΟΚ, είναι ο Πολωνός σέντερ φορ, Κάρολ Σβιντέρσκι.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έχει 5 γκολ σε 6 αγώνες και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ τον ακολουθούν οι Γιόσιπ Μίσιτς, Λέο Μάτος και Τσούμπα Άκπομ με 2 γκολ και ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο με 1.

Τώρα, όσο αφορά τις ασίστ ο Μίσιτς έχει 4 μέχρι στιγμής, ο Δημήτρης Λημνιός έχει 2 και ακολοθούν οι Λέο μάτος, Δημήτρης Γιαννούλης και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με 1.

 

Οι βασικοί και τα στοιχήματα!

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δώσει συνολικά 10 επίσημα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League και της SuperLeague 1.

O Άμπειλ Φερέιρα, σε αυτά τα παιχνίδια έχει δοκιμάει δύο συστήματα τα οποία είναι το 4-4-2 double 6 και το 4-2-3-1.

Τώρα, αν θέλουμε να σημειώσουμε τους βασικούς και αναντικατάστατους σίγουρα αυτοί θα είναι οι τέσσερις της άμυνας, με τον Μάτος δεξιά, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο.

Επίσης, ενδεκάδα βλέπουν σχεδόν πάντα οι Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι.

 

Τα αποτελέσματα της SuperLeague 1

Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει στις 6 πρώτες αγωνιστικές της SuperLeague ο ΠΑΟΚ.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης:

Διαβάστε επίσης

Back to top button