ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κατσίκας: “Όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών!”

Για την συμμετοχή του στην Εθνική Ελπίδων, αλλά και για τη φετινή χρονιά στον ΠΑΣ Λαμία, μίλησε ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιώτης Κατσίκας.

Για την συμμετοχή του στην Εθνική Ελπίδων, αλλά και για τη φετινή χρονιά στον ΠΑΣ Λαμία, μίλησε ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιώτης Κατσίκας.

Η περσινή σεζόν σηματοδοτούσε το ορόσημο της παρθενικής εμφάνισης του Παναγιώτη Κατσίκα στην Superleague. Πλέον, αυτή που διανύουμε θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του ως η πρώτη στην οποία… βαφτίστηκε διεθνής.

Ο 20χρονος γκολκίπερ της Λαμίας συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ ελληνικό κοινό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Γιώργου Μπαντή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του στη νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πλέον, έχει άλλον έναν λόγο για να απασχολεί τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας κυρίως ο ίδιος την συνεχή πρόοδο που σημειώνει, αφού έλαβε το χρίσμα του διεθνούς με την Εθνική Ελπίδων στη φιλική ήττα με 2-0 από την Ουκρανία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (14/10).

Αντικαθιστώντας αυτή τη φορά τον Αντώνη Στεργιάκη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο νεαρός φέρελπις τερματοφύλακας, Νο2 πλέον στην ιεραρχία της ομάδας από την Φθιώτιδα πίσω από τον Μάρκο Βελλίδη, βίωσε για πρώτη φορά την εμπειρία τού να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και εξέφρασε στο gazzetta.gr την… ανατριχίλα που αισθάνθηκε όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τη σημασία που έχει για τους στόχους του η παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Το περίμενα καιρό, δεν είμαι τρελός, εννοείται ότι κάθε παίκτης θέλει να παίζει με την Εθνική. Ήταν ανατριχιαστικό το συναίσθημα, ακόμα κι αν επρόκειτο για φιλικό ματς. Αισθάνθηκα ότι δικαίωσα όλους τους προπονητές που είχα κατά καιρούς, από τα τοπικά μέχρι την Αναγέννηση Καρδίτσας και τη Λαμία, δεν γίνεται να μην τους ευχαριστήσω, διότι χωρίς αυτούς μπορεί και να μην βρισκόμουν εδώ.

Ποτέ δεν ξέρεις πως στα φέρνει η ζωή και πραγματικά το εννοώ, τους είμαι ευγνώμων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προερχόμενος από την Αναγέννηση Καρδίτσας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη φετινή σεζόν με τη Λαμία και τα θετικά αποτελέσματα που δεν θα αργήσουν να έρθουν για το σύνολο του, αν και προς το παρόν το πρόγραμμα επιφυλάσσει αποστολή υψηλότατης δυσκολίας, στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ:

«Έχει μείνει ο βασικός κορμός, έφυγαν όντως κάποιοι σημαντικοί παίκτες αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θέμα στο τέλος της σεζόν. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο σε μερικά παιχνίδια αλλά το πρωτάθλημα πλέον δεν έχει μόνο 26 αγωνιστικές, έχει και τα play-out, εκεί θα κριθούν όλα. Βέβαια είναι σημαντικό να ξεκινάς καλά τη σεζόν αλλά υπάρχουν και ομάδες που είναι ψηλά και μπορεί στο τέλος να κινδυνεύουν. Είναι θέμα χρόνου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, θα αλλάξει εντελώς η ψυχολογία. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τώρα, θα μας πιέσει, όμως όλα μπορούν να γίνουν, ποδόσφαιρο είναι».

Παράλληλα, με αφορμή και την απόφαση του Δημήτρη Μελιόπουλου να εγκαταλείψει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα μόλις στα 19 του, δείχνοντας να «ασφυκτιεί» όπως προκύπτει και από τις χειμαρρώδεις αναρτήσεις του στα social media, ο Κατσίκας δεν θέλησε να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει αλλά αντ’ αυτού προτίμησε να εκφέρει την δική του εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αποχωρήσει ποτέ από τον ποδοσφαιρικό χώρο. Αφού όπως λέει, είναι το όνειρο του.

«Ειλικρινά, δεν έχω φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο, να θέλω να τα παρατήσω. Και είναι δικιά μου επιλογή αυτό, δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να με επηρεάζει ή να με πιέζει να κάνω κάτι. Όσο είμαι καλά και αντέχει το σώμα μου, μακάρι να παίζω ποδόσφαιρο. Είναι ένα όνειρο που έχω από μικρό παιδί, αυτό ήθελα να κάνω κι από τη στιγμή που είμαι εκεί που θέλω να βρίσκομαι, θα συνεχίσω.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω όσο αφορά την απόφαση του Μελιόπουλου. Σίγουρα υπάρχει πίεση, τίποτα δε σου χαρίζεται στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα είναι στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, πώς διαχειρίζεται καταστάσεις, αν ένα πρόβλημα που θα του προκύψει θα τον δυσκολέψει, κλπ. Ο κάθε χαρακτήρας αντιδρά διαφορετικά και κάποια πράγματα μπορεί τον έναν ποδοσφαιριστή να τον πειράξουν και σε άλλον να περάσουν εντελώς αδιάφορα επειδή εκείνος έχει έναν στόχο και δεν τον αποπροσανατολίζουν αυτά. Θέλει θυσίες, θέλει αφοσίωση και να μην απογοητεύεσαι με την παραμικρή αποτυχία. Να συνεχίζεις.

Δεν ξέρω το συγκεκριμένο παιδί κατά πόσο το θέλει ή δε το θέλει. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα θέλησης. Όλοι μας παίζουμε ποδόσφαιρο, θέλουμε να προχωράμε, να πηγαίνουμε σε καλές ομάδες, νομίζω όλοι το θέλουν αυτό. Απλά μάλλον είδε κάποια πράγματα που τον επηρέασαν».

Ωστόσο, παρά την απεριόριστη αγάπη και προσήλωση του στο άθλημα, σε προσωπικό επίπεδο ο Παναγιώτης Κατσίκας κρατά χαμηλά το κεφάλι και κοιτάζει έναν έναν τους στόχους του μέχρι να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές βαθμό, προτάσσοντας τη δουλειά και την περαιτέρω εξέλιξη του πάνω από όλα:

«Μου φαίνεται πολύ μακρινό να παίξω βασικός στην Εθνική Ανδρών, εννοείται πως το ονειρεύομαι. Προτιμώ να βλέπω τα πράγματα με τη σειρά τους. Ακούγεται πολύ ωραία αυτό, αλλά πρέπει να γίνουν κάποια βήματα μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο. Όταν συμβεί αυτό εννοείται ότι θα το σκέφτομαι περισσότερο. Φυσικά και έχω φιλοδοξίες και στόχους αλλά προσπαθώ να είμαι μετρημένος και να είναι πιο ρεαλιστικοί οι στόχοι που θέτω μέρα με τη μέρα.

Το επόμενο βήμα είναι κάποια στιγμή να παίρνω περισσότερα παιχνίδια, να υπολογίζομαι περισσότερο ως βασικός από την ομάδα μου, διότι όταν παίζεις αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος, τα πατήματα σου μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικά.

Έχω βελτιώσει κάποια πράγματα στη θέση μου. Σίγουρα, έχω δουλέψει πολύ από το καλοκαίρι με το σώμα μου αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι άλλοι μέσα στο γήπεδο, μπορεί εγώ να το βλέπω και υποκειμενικά.

Προς το παρόν, δουλεύω και περιμένω την ευκαιρία μου. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι όταν είσαι πίσω από τον βασικό τερματοφύλακα, περιμένεις τη δική σου ευκαιρία».

Πηγή: gazzetta.gr 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Διαβάστε επίσης

Back to top button