Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Αέρας» η Άιντραχτ!(vid)

Εξαιρετική εμφάνιση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που υποδέχτηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «Commerzbank-Arena» και πήρε τη νίκη με 3-0.

Εξαιρετική εμφάνιση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που υποδέχτηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «Commerzbank-Arena» και πήρε τη νίκη με 3-0.

BUNDESLIGA – 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 3-0

Γήπεδο: Commerzbank-Arena

Εξαιρετική εμφάνιση από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που υποδέχτηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «Commerzbank-Arena» και πήρε τη νίκη με 3-0. Οι «αετοί» του Άντι Χιούτερ ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο τέρματα, ένα τρίτο που ακυρώθηκε ενώ είχαν και πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να πάνε στα αποδυτήρια με ακόμα καλύτερο σκορ. Στο δεύτερο μέρος έριξαν ρυθμό, μπήκαν σβηστά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν την ευκαιρία στη Λεβερκούζεν να απειλήσει. Οι «ασπιρίνες» του Πέτερ Μπος βρήκαν χώρους, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες αλλά έπεσαν πάνω σε ένα εξαιρετικό Φρέντερικ Ρένοβ που δείχνει να αντικαθιστά επάξια τον τραυματία Κέβιν Τραπ.

Η Άιντραχτ άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 4′ με τον Ντα Κόστα να βγάζει εξαιρετική κάθετη για τον Πασιένσια που παρά την πίεση του Ντράγκοβιτς, έμεινε όρθιος και πλάσαρε σωστά για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για τους «αετούς» με τον Κόστιτς να γυρίζει για τον Ρόντε που πλάσαρε πάνω στον Χραντέτσκι. Στο 9′ ο Κόστιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Πασιένσια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χραντέτσκι, στην τρίτη καλή στιγμή των γηπεδούχων σε μόλις 9 λεπτά παιχνιδιού. Η Λεβερκούζεν είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 15′ με σουτ του Αλάριο από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα η Άιντραχτ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ντράγκοβιτς σε σουτ του Πασιένσια, με τον ίδιο ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 2-0. Στο 23′ οι «αετοί» σκόραραν για τρίτη φορά, με τον Κόστιτς αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον σκόρερ. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών οι γηπεδούχοι έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία με τον Ντοστ να περνά ωραία για τον Κόστιτς, αυτός γύρισε για τον Πασιένσια που πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε με κεφαλιά (!). Ο Σο πήρε το ριμπάουντ αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τις «ασπιρίνες» με Αλάριο να πιάνει ένα εξαιρετικό γυριστό αλλά ο Ρένοβ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Λεβερκούζεν είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 56′ με τον Μπελαραμπί να κάνει τρομερή κούρσα 80 μέτρων και σουτ από την άκρη της περιοχής αλλά ο Ρένοβ μπλόκαρε, όπως και δύο λεπτά αργότερα σε σουτ του Χάβερτζ. Στο 66′ οι «ασπιρίνες» έχασαν τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Αλάριο, μετά από σέντρα του Φόλαντ, που απέκρουσε ο Ρένοβ. Οι παίκτες της Άιντραχτ βγήκαν στην αντεπίθεση και πέτυχαν ένα πανέμορφο τέρμα με τον Ντοστ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον σκόρερ. Στο 68′ νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με ακόμα ένα σουτ του Μπελαραμπί που απέκρουσε ο Ρένοβ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αμιρί άνοιξε ωραία για τον Μπελαραμπί που σούταρε ξανά αλλά ο Ρένοβ ήταν και πάλι εκεί. Στο 75′ νέα τεράστια ευκαιρία για την Λεβερκούζεν με τον Μπελαραμπί να κάνει τρομερή ενέργεια και γύρισμα για τον Χάβερτζ που σούταρε και ενώ η μπάλα κόντραρε, ο Ρένοβ απέκρουσε εντυπωσιακά. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών η Άιντραχτ τελείωσε το παιχνίδι με τον Κόστιτς να σηκώνει για τον Ντοστ που νίκησε τους πάντες μέσα στην περιοχή της Λεβερκούζεν και με προβολή πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χραντέτσκι για το 3-0.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Ρένοβ, Τουρέ (30′ Άμπραχαμ), Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ντα Κόστα, Φερνάντες, Ρόντε, Κόστιτς, Σο (84′ Κορ), Πασιένσια, Ντοστ (85′ Γκατσίνοβιτς)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Βάιζερ (30′ Μπελαραμπί), Ντράγκοβιτς, Σβεν Μπέντερ, Βενδέλ (64′ Λαρς Μπέντερ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Ντεμιρμπάι, Χάβερτζ, Αμιρί, Φόλαντ, Αλάριο (82′ Ντιαμπί)

Διαβάστε επίσης

Back to top button