Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Δήμαρχος Χαλκικδέων: «Είμαστε ανοιχτοί για να φιλοξενήσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό»

Η Χαλκίδα, εδώ και πολλά χρόνια, έχει συνδέσει το όνομά της με ένα Ολυμπιακό άθλημα. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το ταεκβοντό.

Η Χαλκίδα, εδώ και πολλά χρόνια, έχει συνδέσει το όνομά της με ένα Ολυμπιακό άθλημα. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το ταεκβοντό.

Η πόλη, κάθε χρόνο, αποτελεί σταθμό μερικών εκ των σπουδαιότερων αθλητικών γεγονότων του ταεκβοντό, με πιο πρόσφατο αυτό του διεθνούς βαθμολογούμενου τουρνουά, κατηγορίας G1, που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου και συγκέντρωσε περισσότερους από 800 αθλητές από 31 χώρες. Ένα τετραήμερο γεγονός, μεγάλης δυναμικής, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα ως το απόλυτο παράδειγμα αθλητικού τουρισμού για μια περιοχή.

Η πρώτη Πολίτης της πόλης, ήταν παρούσα στη διοργάνωση (βραβεύτηκε μάλιστα για τη συνεισφορά της στην πραγματοποίηση του event) και μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την προσέγγιση του Δήμου πάνω στις νέες μορφές τουρισμού αλλά και τις αθλητικές υποδομές του Δήμου, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε, πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει αλλά και να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό. Ένα άθλημα, στα μυστικά του οποίου είχε την ευκαιρία να μυηθεί κατά τη διάρκεια ενασχόλησης των δύο της παιδιών με αυτό, αλλά συνεχίζει να τη συγκινεί, ειδικά «από τη στιγμή που έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις δια ζώσης θέαμα υψηλού επιπέδου».

«Έχω δει και στο παρελθόν ταεκβοντό. Έχω δύο γιους που έχουν συμμετάσχει κι αυτοί σε αγώνες όταν ήταν μικροί. Ωστόσο, για πρώτη φορά παρακολουθώ ταεκβοντό σε αυτό το επίπεδο. Και είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή, που αυτοί οι αγώνες, παγκοσμίου εμβέλειας, έγιναν στην πόλη μας», είπε η κα Βάκα, για την οποία οι νέες μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός, αλλά και η συστηματική συνεργασία με τις πανελλήνιες ομοσπονδίες αθλημάτων για τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε διάφορα αθλήματα, ήταν και παραμένει ψηλά στην ατζέντα.

«Είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή. Το είχα εξαγγείλει προεκλογικά και ήταν δέσμευση μας και μετεκλογικά να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό. Στην υποστήριξή του. Στις υποδομές, αλλά και στις διοργανώσεις στοχεύοντας στον αθλητικό τουρισμό. Είμαστε μια πόλη, η οποία βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη, όσον αφορά στις μετακινήσεις, σε όλες τις παροχές στη σύνδεση με την πρωτεύουσα και με το κέντρο. Παράλληλα επενδύουμε στην ομορφιά του τόπου μας, στον Πολιτισμό και την Ιστορία μας. Οπότε θεωρούμε ότι είμαστε ιδανικός προορισμός τουριστικός σε κάθε περίπτωση, πόσο μάλλον για να διοργανώσουμε τέτοια μεγάλα γεγονότα,  τα οποία αναδεικνύουν την έννοια του αθλητικού τουρισμού».

Για την Δήμαρχο Χαλκιδέων, το βασικό ζητούμενο για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών σε μια πόλη, είναι η συντήρησή τους σε βάθος χρόνου και όχι τόσο η κατασκευή τους.

«Το πρόβλημα πανελλαδικά, είναι η συντήρηση των υποδομών και όχι τόσο η κατασκευή τους. Εμείς έχουμε το κλειστό γυμναστήριο της Κανήθου, έχουμε κι άλλα κλειστά γήπεδα, έχουμε στο πρόγραμμα να κατασκευάσουμε κι άλλα. Και ανοιχτά και κλειστά, διαφόρων αθλημάτων. Εκεί που θα κριθούμε, όπως είναι το μεγάλο στοίχημα σε όλους τους δήμους, θα είναι αυτούς τους χώρους να μπορούμε να τους συντηρούμε. Να τους έχουμε δηλαδή έτοιμους, στελεχωμένους και με το κατάλληλο προσωπικό, για να μπορούμε να διοργανώσουμε οποιαδήποτε μεγάλη αθλητική εκδήλωση».

Για την κα Βάκα, η αθλητική ανάπτυξη της περιοχής με την παρουσία νέων παιδιών στους χώρους εκγύμνασης, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, αλλά και μεγάλη ευθύνη.

«Γενικώς η ευθύνη που έχουμε είναι μεγάλη, διότι μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Έχουμε δεσμευτεί για κάποια πράγματα προεκλογικά και πρέπει να τα υλοποιήσουμε και να είμαστε συνεπείς. Προσωπικά και λόγω πεποιθήσεων και ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό και ως αθλήτρια αλλά και ως παράγοντας με τη συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια, έχω να πω ότι το στοίχημα θα έχει κερδηθεί όταν θα είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχνουμε ακόμη περισσότερες υποδομές, προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτά τα παιδιά. Μακάρι να έρθει εκείνη η στιγμή που δεν θα μας φτάνουν τα γήπεδα για τη νεολαία της περιοχής μας».

Η είδηση πάντως «βγήκε» όταν της ζητήσαμε να μας αποκαλύψει την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Βρετανό αλυτάρχη του Greece Open. «Τους είπα ότι είμαστε ανοιχτοί για παγκόσμιο πρωτάθλημα όποτε θέλουν. Όχι μόνο του χρόνου. Μπορούμε και είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για να γίνει στη Χαλκίδα. Έχουμε τις προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ένας φιλόξενος τόπος, κάτι που πιστεύω πως και οι ίδιοι οι παράγοντες της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το αντιλήφθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση. Οπότε αυτό που κάναμε ήταν ν` ανανεώσουμε το αθλητικό ραντεβού μας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button