Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Επικίνδυνη έξοδο για το αήττητο Περιστέρι-Έξι ματς σήμερα (2/11) για την Basket League

Μία επικίνδυνη έξοδο στην Πάτρα επιφυλάσσει η 6η αγωνιστική στο αήττητο Περιστέρι, σε ένα αμφίρροπο ματς απέναντι στον Προμηθέα.

Μία επικίνδυνη έξοδο στην Πάτρα επιφυλάσσει η 6η αγωνιστική στο αήττητο Περιστέρι, σε ένα αμφίρροπο ματς απέναντι στον Προμηθέα.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έχουν μία νίκη λιγότερη από τους «κυανοκίτρινους», πραγματοποιούν γι’ ακόμη μία χρονιά εξαιρετικό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη και δείχνουν ικανοί να «γκρεμίσουν» από την κορυφή την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Οι φιλοξενούμενοι αντικατέστησαν τον τραυματία Μάικ Μόρισον με τον Ανγκολέζο διεθνή σέντερ, Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος αγωνίστηκε τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Το τζάμπολ του αγώνα Προμηθέας Πατρών-Περιστέρι έχει οριστεί σήμερα (2/11) για τις 17:45 και θα το διευθύνουν οι Καρακατσούνης, Πουρσανίδης και Ψαριανός.

Με μία νίκη λιγότερη από τους Αχαιούς, το Λαύριο αφήνει πίσω την ήττα από το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και υποδέχεται σήμερα (2/11, 15:45) το Ρέθυμνο, την ομάδα που κατάφερε να… δυσαρεστήσει την ΑΕΚ (75-57) την περασμένη Κυριακή (27/10). Με ίδιους βαθμούς και στόχους, να τερματίσουν δηλαδή όσο ψηλότερα μπορούν, ο Ιωνικός Νικαίας υποδέχεται τον Ηρακλή, επίσης σήμερα στις 15:45 (2/11), σε έναν αγώνα που αναμένεται να «σπάσει καρδιές» στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν».

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα για να… δυσαρεστήσει τον Ήφαιστο Λήμνου σήμερα (2/11, 15:45), διεκδικώντας τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του που, αν έρθει, θα είναι και η δεύτερη στο σύνολο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι Θεσσαλονικείς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Κώστα Φλεβαράκη, καθώς η ομάδα δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει μετά το εναρκτήριο… τζάμπολ της σεζόν. Όρθιος στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται ο Κώστας Χαραλαμπίδης, καθώς δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλο, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο Αμανζέ Εγκεκέζε θα αγωνιστεί απέναντι στον Ήφαιστο και εν συνεχεία η διοίκηση θα επανεξετάσει την περίπτωση της παραμονής του, την ώρα που επαφές έχουν αρχίσει με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Στον αντίποδα, τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και 4η στο σύνολο διεκδικούν οι νησιώτες που, όπως και πέρυσι, παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα στο κλειστό «Ν. Σαμαράς». Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου προέρχεται από ήττα στον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών.

Την ίδια ώρα και ημέρα, στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης θέλει νίκη πάση θυσία απέναντι στον Κολοσσό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοβαθμεί με ακόμη 4 ομάδες στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας μόνο μία νίκη, αυτή επί του ΠΑΟΚ στην παράταση στην πρεμιέρα της Basket League. O Σούλης Μαρκόπουλος προετοίμασε όλη την εβδομάδα τους παίκτες του δυνατά και στον Άρη είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών. Οι Ροδίτες ξεπέρασαν το «εμπόδιο» του ΠΑΟΚ το προηγούμενο Σάββατο (26/10) και έχουν μεγάλο κίνητρο να… πληγώσουν ακόμη μια ομάδα της Θεσσαλονίκης, πριν διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη την Τετάρτη (6/11).

Στις 17:00, η ΑΕΚ δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα παρά το θετικό, στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Μετά την ήττα στο Ρέθυμνο, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εντός έδρας της Αντβέρπ μεσούσης της εβδομάδας στο Basketball Champions League και αναζητούν διακαώς την επιστροφή στις νίκες και στην Α1. Η νίκη επί του Κολοσσού στη 2η αγωνιστική (93-69) είναι η μοναδική που έχει πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Πανιώνιος μετρά δύο νίκες μέχρι στιγμής, με την τελευταία να είναι… ηχηρή, καθώς «άλωσε» το Ιβανώφειο, με 101-96, απέναντι στον Ηρακλή.

Η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής στην Basket League πέφτει αύριο (3/11), με την αναμέτρηση Λάρισα-Παναθηναϊκός στις 17:45. Οι Θεσσαλοί έχουν επίγνωση της ανωτερότητας των «πρασίνων», οι οποίοι προέρχονται από νίκη επί της -φιναλίστ της Euroleague- Αναντολού Εφές μέσα στο ΟΑΚΑ, και θα απολαύσουν τον αγώνα, χωρίς βλέψεις για νίκη.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου
ΠΑΟΚ          15:45  ΠΑΟΚ-Ήφαιστος Λήμνου
Αλεξάνδρειο   15:45  Άρης-Κολοσσός Ρόδου
Σοφία Μπεφόν  15:45  Ιωνικός Ν.-Ηρακλής
Λαυρίου       15:45  Λαύριο-Ρέθυμνο
ΟΑΚΑ          17:00  ΑΕΚ-Πανιώνιος
Τόφαλος       17:45  Προμηθέας Π.-Περιστέρι

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Νεάπολης      17:45  Λάρισα-Παναθηναϊκός

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button