ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

LS analysis report: Και τώρα… ΝΠΣ Βόλος!(pics+vids)

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον ΝΠΣ Βόλο στο ΔΑΚΛ την Δευτέρα 4/11 στις 20:00 και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης παρουσιάζοντά σας τον αντίπαλο των «κυανόλευκων».

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον ΝΠΣ Βόλο στο ΔΑΚΛ την Δευτέρα 4/11 στις 20:00 και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης παρουσιάζοντά σας τον αντίπαλο των «κυανόλευκων».

Κόντρα σε μία από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, που ακούει στο όνομα ΝΠΣ Βόλος θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Λαμία, την Δευτέρα 4/11 στις 20:00 στο ΔΑΚΛ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της 9ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας την γειτονική ομάδα του Βόλου, η οποία μπορεί να είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, παρόλο αυτά είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις για φέτος.

Ποιος είναι όμως ο ΝΠΣ Βόλος του Χουάν Φεράντο; Το LamiaSports με το καθιερωμένο πλέον «LS analysis report» θα σας παρουσιάσει την ομάδα του Ισπανού νεαρού προπονητή, έτσι ώστε να γνωρίζεται τα πάντα για τον σύλλογο της Μαγνησίας.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Πρώτη χρονιά για τον ΝΠΣ Βόλο στη SuperLeague 1 και η ομάδα της Μαγνησίας διαθέτει αυτή την στιγμή ένα αρκετά μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ!

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αυτή την στιγμή, το ρόστερ του Βόλου διαθέτει 27 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 9 είναι ξένοι ενώ κανένας από τους παίκτες της ομάδας δεν είναι διεθνής (εξαιρούνται οι νεαροί ποδοσφαιριστές).

Ας δούμε όμως το ρόστερ με πρόσωπα και ονόματα:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

  1. Αθανάσιος Γκαραβέλης
  2. Αναστάσιος Καραγκιόζης
  3. Νίκος Μελίσσας
  4. Βασίλης Κραββαρίτης

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

  1. Στέργιος Δημόπουλος
  2. Γεώργιος Κορνέζος
  3. Απόστολος Διαμαντής
  4. Σέρχιο Τσίκα
  5. Αντώνιος Ντεντάκης
  6. Φράνκο Φερράρι
  7. Σεμπάστιαν Μπασόνγκ
  8. Μάριος Τσαούσης
  9. Ελευθέριος Λύρατζης
  10. Γεράσιμος Μήτογλου

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

  1. Αουγκούστο Μαξ
  2. Αναστάσιος Τσοκάνης
  3. Γιάγια Ατιάτ Αλλάχ
  4. Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης

 

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

  1. Χουάν Μουνίθ
  2. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος
  3. Κωνσταντίνος Κορέλας
  4. Ραφαέλ Ζοάο
  5. Ιωάννης Μυστακίδης
  6. Χοακίν Τόρες

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

  1. Βασίλης Μάντζης
  2. Έρικ Γέντρισεκ
  3. Αλέξανδρος Κυζιρίδης

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΉΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Χουάν Φεράντο αν και μόλις 38 χρόνων (2/1/1981) έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχίες στην προπονητική του καριέρα, με σημαντικότερες τις δύο συνεχόμενες ανόδους με την ομάδα του Βόλου.

Πριν από τον Βόλο, ο Καταλανός τεχνικός έχει αναδειχθεί πρωταθλητής το 2013 με την Σερίφ από τη Μολδαβία, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει προπονητής των Ισπανικών ομάδων Λινάρες, Ντεπορτίβο Λεονέσα, στην U18 της Μάλαγα, ενώ έχει εργαστεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και επιπλέον έχει υπάρξει μέλος του προπονητικού τιμ της Μπράιτον και της Αρσεναλ.

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Όχι μία, ούτε δύο αλλά ούτε και δέκα μεταγραφές δεν έκανε ο ΝΠΣ Βόλος, αλλά η ομάδα της Μαγνησίας πραγματοποίησε 19 μεταγραφές στο σύνολο συν δύο νεαρών ποδοσφαιριστών.

Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τις μεταγραφές των «κυανέρυθρων»:

Χοακίν Τόρες – δεξιός εξτρέμ – Ισπανός – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τη Νιούελς Ολντ Μπόις

Γιάννης Μυστακίδης – δεξιός εξτρέμ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τον ΠΑΟΚ

Γαχία Ατιγιάτ Αλλάχ – αριστερός μέσος – Μαροκινός – Πρώην ομάδα: Safi

Έρικε Γέντρισεκ – σέντερ φορ – Σλοβάκος – Πρωην ομάδα: Ξάνθη

Αναστάσιος Τσοκάνης – αμυντικός χαφ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Παναιτωλικός

Χουάν Μουνίθ – μεσοεπιθετικός – Ισπανός – Πρώην ομάδα: Lugo

Λευτέρηςε Λύρατζης – δεξιός μπακ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τον ΠΑΟΚ

Σεμπάστιαν Μπασόνγκ – σέντερ μπακ – Καμερουνέζος – Πρώην ομάδα: Πιτέρμπορο

Νίκος Μελίσσας – τερματοφύλακας – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από ΠΑΟΚ

Αθανάσιος Γκαραβέλης – τερματοφύλακας – Έλληνας – πρώην ομάδα: Ξάνθη

Σέρχιο Τσίκα – σέντερ μπακ – Ισπανός – πρώην ομάδα: Ατλέτικο Μαλαγκουένο

Φράνκο Φεράρι – αριστερός μπακ – Αργεντινός – Πρώην ομάδα:  Μίτρε

Μάριος Τσαούσης – αριστερός μπακ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τον ΠΑΟΚ

Απόστολος Διαμάντης – σέντερ μπακ – Έλληνας – πρώην ομάδα:  Δανεικός από ΠΑΟΚ

Αουγκούστο Μάξ – μέσος – Αργεντινός – Πρώην ομάδα: Quilmes

Αναστάσιος Καραγκιόζης – μέσος – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Αιγινιακός

Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης – αμυντικό χαφ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τον ΠΑΟΚ

Γεώργιος Κορνέζος – σέντερ μπακ – Έλληνας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από την ΑΕΚ

Φερνάντο Ζοάο – σέντερ φορ – Αργεντινός – Πρώην ομάδα: Εστουντιάντες

 

Οι top μεταγραφές και αποχωρήσεις του συλλόγου

Εκτός από μεταγραφές ο Βόλος είχε και αποχωρήσεις, χωρίς βέβαια να αποδυναμώσουν την ομάδα.

Πάμε να δούμε όμως τις top μετακινήσεις και αποχωρήσεις του συλλόγου:

Top μεταγραφές

  1. Σεμπάστιαν Μπασόνγκ – Πιτέρμπορο
  2. Μπριάν Σαρμιέντο – Νιουελς Ολν Μπόις – (έχει αποχωρήσει)
  3. Χοακίν Τόρες – Νιουελς Ολν Μπόις – (δανεικός)
  4. Γαχία Αττιγιάχ Αλλάχ – Safi
  5. Γιάννης Μυστακίδης – ΠΑΟΚ (δανεικός)

Τοp αποχωρήσεις

  1. Αλέξανδρος Γκαλίτσιος
  2. Μιχάλης Φράγκος
  3. Κονσταντίν Καρίκι
  4. Σεμπάστιαν Καμπαγιέρο
  5. Δημήτρης Ουνγιαλίδης

 

Το αστέρι της ομάδας

Χόακιν Τόρες

Γεννημένος στο Νεουκέν της κεντρικής Αργεντινής τον Ιανουάριο του 1997, ο Χοακίν Τόρες είναι η κλασική περίπτωση ενός παιδιού από τη χώρα του Ντιέγκο και του Λίο που ξέρει να κλωτσάει καλά το τόπι. Το κατάλαβε από πολύ μικρή ηλικία, το συζήτησε με την οικογένειά του και εκείνοι του είπαν πως θα είναι δίπλα του σε κάθε του βήμα.

«Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου και ο σκύλος μου. Αυτούς αποκαλώ οικογένεια μου. Και με ακολουθούν από την πρώτη μέρα που μετακόμισα στο Ροζάριο, στα 13 μου χρόνια», θα πει σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, τότε που το όνομά του είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό. Κοντά στο 2015, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Νιούελς και άρχισε να ανεβάζει τη χρηματιστηριακή του αξία.

Τόσο που πριν από 1,5 χρόνο η Μπενφίκα εμφανίστηκε στην Αργεντινή, έστειλε τον άνθρωπό της στα γραφεία των Αργεντινών και άπλωσε μπροστά τους τρία εκατομμύρια ευρώ. Ήταν η σεζόν που ο Τόρες έκανε 29 συμμετοχές, σημείωσε δύο γκολ, έδωσε δύο ασίστ

Δεν έχει οψιόν αγοράς ο Βόλος, πριν από 1,5 χρόνο η Νιουελς είχε επισημη πρόταση από Μπενφίκα κοντά στα 3 μύρια και δεν τα βρήκαν, έχει βάλει 4 γκολ και 2 ασίστ, κλήθηκε στην Ελπίδων της χώρας του και χαρακτηριζόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. «Είναι λίγα», η απάντηση των Αργεντινών στους Πορτογάλους για τα τρία εκατομμύρια. Ο μικρός μένει στο Ροζάριο, προς απογοήτευσή του, αφού μία τέτοια ευκαιρία δεν τη βρίσκεις κάθε μέρα. Και αφού η ευκαιρία χάθηκε, χάθηκε και η θέση του στην ενδεκάδα.

Τη σεζόν 2018-19 η Νιούελς αλλάζει τέσσερις προπονητές, ψάχνοντας να βρει μια ισορροπία. Από τις 28 συμμετοχές πέφτει στις 10, αφού ο τέταρτος προπονητής του δεν τον εμπιστεύεται και δεν τον υπολογίζει. Πλέον ο ίδιος αναζητούσε τρόπο να φύγει. Να βρει μια ευρωπαϊκή ομάδα για να ζήσει την περιπέτεια που θα του έφερνε λεφτά και δόξα. Η Μπενφίκα τον είχε βάλει πιο πίσω, μετά την άρνηση της Νιούελς και οι λίγες συμμετοχές τον έκαναν να ξεχαστεί από τους σκάουτερς μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Και κάπου εκεί βρήκε την ευκαιρία ο Τάκης Γιαννόπουλος να το εκμεταλλευτεί.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν ατζέντης παικτών, που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ομάδα του Βόλου, μετέφερε στους ανθρώπους του συλλόγου πως υπάρχει μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή που ο σύλλογος μπορεί να πάρει με λίγα λεφτά και να έχει μεγάλο αγωνιστικό – και όχι μόνο – όφελος. Ο Βόλος τον έφερε στην Ελλάδα με τρόπο… περιπετειώδες, αφού λόγω έλλειψης χαρτιών ο παίκτης είχε «κολλήσει» στη Γερμανία, αλλά όταν ήρθε έδειξε από τις πρώτες του προπονήσεις πως είναι ένας μικρός «μάγος» της μπάλας.

 

Το market value των Βολιωτών

Το market value του ΝΠΣ Βόλος μετά από τις καλοκαιρινές μεταγραφές έχει ανέβει στα 7,48 εκατ. € ενώ στη γενική λίστα βρίσκεται πάνω μόνο από τον ΠΑΣ Λαμία.

Στο top-5 των παικτών με τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αξίες θα δούμε τους εξής:

Χοακίν Τόρες, με αξία 750χιλ. €, τον Γιάννη Μυστακίδη με 600χιλ.€, τον Γαχία Αλλάχ με 600χιλ.€, τον Έρικ Γέντρισεκ με market value 500χιλ.€ και τον Αναστάσιο Τσοκάνη με 400χιλ.€.

 

 

Οι καλύτεροι βάση αριθμών…

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Χοακίν Τόρες είναι το μεγάλο αστέρι του Βόλου, με τον Αργεντινό να έχει 4 γκολ σε 5 παιχνίδια, ενώ έχει μοιράσει άλλο 1.

Στα γκολ, τον ακολουθεί ο Χουάν Μουνίθ με 2 τέρματα, ενώ από 1 έχουν οι Γέντρισεκ, Γαχία και Δημόπουλος.

Όσο αφορά τις ασίστ, ο Τόρες και ο Μουνίθ έχουν από μία ασίστ!

 

Η φανέλα του συλλόγου

Η πρώτη εμφάνιση του ΝΠΣ Βόλος!

Η δεύτερη και η τρίτη εμφάνιση, καθώς και οι εμφανίσεις των τερματοφυλάκων.

Τα συστήματα της ομάδας

Στην 1η αγωνιστική με τον Πανιώνιο, η ομάδα του Χουάν Φεράντο κέρδισε με σκορ 1-2 έχοντας ως σύστημα:

Την δεύτερη αγωνιστική, ο Βόλο αντιμετώπισε τον Άρη τον οποίο και κέρδισε με 1-0 σκορ. Η αρχική ενδεκάδα ήταν η εξής:

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έβαλε 5 γκολ στην ομάδα της Μαγνησίας, η οποία είχε στην αρχική ενδεκάδα τους:

Στη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ για την 4η αγωνιστική της SuperLeague 1, ο Χουάν Φεράντο επέλεξε να βάλει τους εξής παίκτες στην αρχική ενδεκάδα:

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε η ομάδα του ΝΠΣ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής από την Ξάνθη, ενώ είχε στην αρχική του ενδεκάδα του εξής:

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, ο ΝΠΣ Βόλος ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 2-3 από τον Ατρόμητο και αυτοί που ξεκίνησαν τον αγώνα ήταν οι:

Ήττα περιελάμβανε το μενού και στην 7η αγωνιστική της SuperLeague για τον Βόλο. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Φεράντο «πάλεψε» για να κερδίσει την ΑΕΚ, αλλά έχασε με 3-2 σκορ, έχοντας ως βασική ενδεκάδα τους εξής:

Στην αγωνιστική που μας πέρασε, ο Βόλος υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» όπου και ηττήθηκε με 0-2 σκορ. Η ενδεκάδα των βολιωτών ήταν η εξής:

Διαβάστε επίσης

Back to top button