Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Πρώτο σερβίς στην Volleyleague με ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Τo 52o πρωτάθλημα της Volley League ξεκινά σήμερα (2/11), με την πρεμιέρα να «χρωματίζεται» από το ντέρμπι του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή των φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, στο PAOK Sports Arena την προσεχή Δευτέρα (4/11, 19:00).

Τo 52o πρωτάθλημα της Volley League ξεκινά σήμερα (2/11), με την πρεμιέρα να «χρωματίζεται» από το ντέρμπι του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή των φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, στο PAOK Sports Arena την προσεχή Δευτέρα (4/11, 19:00).

Ντεμπούτο στην επαγγελματική κατηγορία θα κάνουν ο ΟΦΗ και η Ελπίδα Αμπελοκήπων, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στους ομίλους τους, στην Α2 Ανδρών. Η κανονική περίοδος περιλαμβάνει 18 αγωνιστικές, ενώ στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι έξι πρώτες ομάδες με τη συμπλήρωση της κανονικής περιόδου. Οι δύο τελευταίοι σύλλογοι θα υποβιβαστούν στην (υπό δημιουργία) Pre League, με ταυτόχρονη άνοδο δύο ομάδων από την Α2.

Το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι το πρώτο που θα καθιερωθεί, σε όλους τους τηλεοπτικούς αλλά και στους αξιολογημένους αγώνες, το Video Check Referee. Μία από τις βασικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα είναι το σύστημα των πλέι οφ. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι ομάδες που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα θα πάρουν απευθείας θέση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση των πλέι οφ θα παίξουν ο τρίτος με τον έκτο και ο τέταρτος με τον πέμπτο. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι 3-6 θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό την ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Η ομάδα που θα περάσει από το 4-5 θα αντιμετωπίσει στον β΄ ημιτελικό την πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου. Οι ημιτελικοί θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως και οι τελικοί. Αλλαγή υπάρχει και στο σύστημα των πλέι άουτ. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η έβδομη ομάδα της κατάταξης θα αντιμετωπίσει τη δέκατη και η όγδοη την ένατη ομάδα, με την παραμονή επίσης να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
«Βαρδινογιάνειο»     17:00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
«Γ. Τριαντάφυλλος»   18:00 Παμβοχαϊκός – Ελπίς Αμπελοκήπων
«Μ. Παρασκευόπουλος» 18:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
«Δ. Βικέλας»         16:30 Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιάς

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019
Πυλαία               19:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button