ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Διαδημοτική συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων στη  Φθιώτιδα

Το πλαίσιο μιας διαδημοτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων σε όλη τη Φθιώτιδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημάρχων της Φθιώτιδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου.

Το πλαίσιο μιας διαδημοτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων σε όλη τη Φθιώτιδα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημάρχων της Φθιώτιδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου.

Ο κ. Καραΐσκος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις εν εξελίξει  πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Λαμιέων, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας όλων των Δήμων του Νομού και αποτέλεσμα μια συνολική πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζωών, μέσα από διαδημοτική συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Νομού Φθιώτιδας.

Ο κ. Καραΐσκος ενημέρωσε ότι με γρήγορους ρυθμούς συντάσσεται η σχετική μελέτη για να δημιουργηθεί στη Λαμία ένα «Πάρκο Ζωοφιλίας», το οποίο θα περιθάλπει τα αδέσποτα ζώα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υποβληθεί και η ολοκληρωμένη μελέτη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με σκοπό τη διεκδίκηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρόσθετων  χρηματοδοτήσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος σύγχρονος, ανοιχτός και επισκέψιμος, ο οποίος θα διέπεται από τις τυπικές εκ του νόμου λειτουργίες και θα έχει περισσότερο σχέση με ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Μεταξύ των Δημάρχων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε το εγχείρημα να έχει σαφώς θετικά αποτελέσματα, εκτιμήθηκε ότι το κόστος είναι τεράστιο για να το αντιμετωπίσει ο κάθε Δήμος χωριστά και οι Δήμαρχοι καταρχάς εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας και αναλογικό κόστος λειτουργίας. Σημειώθηκε μάλιστα ότι είναι η πρώτη από παρόμοιες προσπάθειες, σε διάφορους τέτοιους ευαίσθητους τομείς.

Στις επόμενες ημέρες η συνάντηση θα επαναληφθεί, με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας να προωθηθεί για συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια τα οποία θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις.

Στη συνάντηση μετείχαν:

από το Δήμο Λαμιέων , ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας και Παναγιώτης Στασινός,

από το Δήμο Λοκρών, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σούλιας,

από το Δήμο Καμένων Βούρλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου

από το Δήμο Στυλίδας, η Δήμαρχος κα Βιργινία Στεργίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου

από το Δήμο Μακρακώμης, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Χαντζής

από το Δήμο Δομοκού, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λιόλιος

από το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η Δήμαρχος κα Αθανασία Στιβακτή

Ο Δήμαρχος Λαμιέων μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα επιβεβαιώνεται απόλυτα η θέση μας πως «τολμάμε να ασχοληθούμε με τα δύσκολα με σχέδιο και πρόγραμμα». Η σημερινή συνάντηση και οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου θέματος για την τοπική αυτοδιοίκησης είναι μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας περιόδου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου για δημιουργικό διάλογο αλλά και για την θετική συμβολή τους σ’ αυτό το εγχείρημα για να έχουμε γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θεωρούμε πως έγινε μια σημαντική αρχή»

Διαβάστε επίσης

Back to top button