Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Προτάσεις για πλέι οφ, χρήματα της ΕΡΤ και αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης που έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου στη Σούπερ Λιγκ 2 ο Καραϊσκάκης Αρτας θεώρησε σκόπιμο να παραθέσει μία σειρά από προτάσεις που κατά τον ίδιο uα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα την κατηγορία της ΣΛ2.

«Πάγια θέση της ομάδας μας είναι ότι μόνο εάν είμαστε ενωμένοι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο να θέσει γερές βάσεις, ούτως ώστε οι ομάδες να καταφέρουν να είναι βιώσιμες, το προϊόν να είναι πιο ελκυστικό και ο Συνεταιρισμός μας να μην είναι κομπάρσος αλλά να έχει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις», σημειώνεται μεταξύ άλλων από την ομάδα της Αρτας, σε μία επιστολή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα a-sports.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Καραϊσκάκη είναι οι εξής:

«Στα πλαίσια της επερχόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής Κατηγορίας, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 03-06-2020, η “ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ” παραθέτει τις κάτωθι θέσεις της στα μέλη της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής Κατηγορίας, με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των ομάδων, τις οποίες θα αναλύσει εκτενέστατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο Πρόεδρος της ΠΑΕ. Πάγια θέση της ομάδας μας είναι ότι μόνο εάν είμαστε ενωμένοι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πράγματα και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο να θέσει γερές βάσεις, ούτως ώστε οι ομάδες να καταφέρουν να είναι βιώσιμες, το προϊόν να είναι πιο ελκυστικό και ο Συνεταιρισμός μας να μην είναι κομπάρσος αλλά να έχει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις.

• Με βάση τα ανωτέρω, η πρώτη πρότασή που θα θέλαμε να τεθεί υπόψιν σας αφορά την έναρξη ή όχι του πρωταθλήματος. Στο ενδεχόμενο η Πολιτεία να δώσει την έγκρισή της για να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα, η απόφαση που θα παρθεί από τα μέλη, είτε για συνέχιση είτε για διακοπή του Πρωταθλήματος θα πρέπει να γίνει με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και όχι ατομικά των ομάδων μας.

• Εάν εγκρίνει η πολιτεία αρχικά την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων και ψηφιστεί από τα μέλη του συνεταιρισμού μας η πρόταση αυτή, τότε η ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ προτείνει να επικυρωθεί άμεσα η βαθμολογία χωρίς να πραγματοποιηθούν οι δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

• Σε συνέχεια της ανωτέρω πρότασή της, προτείνουμε να διεξαχθούν μόνο οι αγώνες που αφορούν τα play off και όχι αυτοί που αφορούν τα play out διότι δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό αλλά ούτε και τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Είναι εξάλλου γνωστές οι δύο ομάδες που έχουν υποβιβασθεί αγωνιστικά εδώ και αρκετό καιρό και δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

• Η επόμενη πρότασή μας αφορά τις εναπομείνασες δόσεις (2) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων από την Ε.Ρ.Τ. Θεωρούμε δίκαιο και εύλογο, εφόσον η Πολιτεία επιτρέψει την συνέχιση του Πρωταθλήματος και με δεδομένο ότι δεν θα διεξαχθούν τα play out, όλες οι ομάδες να λάβουν την προτελευταία δόση.

• Όσον αφορά την τελευταία δόση των τηλεοπτικών, προτείνουμε να μοιραστεί στις ομάδες που θα αγωνιστούν στα play off. Οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή αυτές που τερμάτισαν από την έβδομη θέση μέχρι την δωδέκατη να εκχωρήσουν την τελευταία δόση στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα play off.

• Τα πλεονεκτήματα της ανωτέρω πρότασης είναι πολλά τόσο για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα play off όσο και γι’ αυτές που δεν θα αγωνιστούν καθόλου και θα αναλυθούν εκτενώς στο Διοικητικό Συμβούλιο.

• Όσον αφορά την ανωτέρω πρόταση, η ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ κάνοντας πράξη τα λεγόμενά της και δείχνοντας έμπρακτα την διάθεσή της να βοηθήσει στην άνθηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και στην πρόοδό του, καθώς επίσης και στην λειτουργία ενός συνεταιρισμού ανεξάρτητου και δυναμικού, χωρίς ίχνος εγωιστικής και ατομικής συμπεριφοράς, προτείνει εάν ψηφιστεί η ανωτέρω πρόταση και υπάρχει οποιαδήποτε ομάδα που θεωρεί ότι αδικείται και επιθυμεί διακαώς να λάβει μέρος στα play off να παραχωρήσει την θέση της και να μην λάβει μέρος στα play off.

• Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ θεωρεί ότι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι η εξής:

• η SL1, η SL2, καθώς και η Football League, να αποτελούνται από δεκαέξι ομάδες.

• Επιπρόσθετα προτείνουμε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ποσοστό των ομάδων από το στοίχημα.

• Από την Football league και την SL2, προτείνουμε να προβιβάζονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ ο τρίτος αυτών των κατηγοριών να δίνει αγώνα μπαράζ με τον δέκατο τέταρτο της ανώτερης κατηγορίας.

• Τέλος, στην περίπτωση που τα μέλη του Συνεταιρισμού μας αποφασίσουν τη διακοπή του Πρωταθλήματος, τότε προτείνουμε την σύσταση τριμελούς επιτροπής από τα μέλη μας, με απώτερο σκοπό την άμεση συνάντηση τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, όσο και με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. για το μέλλον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Νικόλαος Καγιούλης».

πηγή: patragoal.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button